Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Vakantie verblijf masseria

Vakantie in een masseria

Omgeven door olijfbomen en wijngaarden

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Masseria

Overnachten in een Italiaanse masseria

Sfeer proeven bij de Italianen

Een masseria is een boerderij of een landhuis waar de boerenfamilies en hun knechten woonden. Je vindt deze nog veel op het platteland en zijn ze te herkennen aan de hoge muren die eromheen staan. Zo vertelde mijn goede vriend Alessandro dat deze muren waren gebouwd ter beschermingen van de vijanden die op de loer lagen. Tegenwoordig zijn deze masseria's omgetoverd tot een gezellige bed & breakfast of een uniek boetiekhotel, waar je een heerlijke vakantie in Italië kunt doorbrengen.

Deze adresjes zijn eigenlijk alleen maar in Puglia of op Sicilië te vinden. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze omringd zijn door weelderige olijfbomen, uitgestrekte wijngaarden en groene akkers. Je beleeft hierdoor echt het authentieke Italië maar dan in een modern en luxe jasje. Een heerlijke combinatie!

Wist je dat...

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

Ontdek mijn masseria's weg van de massa

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Reizen door Puglia en Sicilië

Waar Puglia bekend staat om zijn romantische trulli, spreekt men bij Sicilie over de ruige natuurgebieden. Maar beiden hebben gerestaureerde masseria's waar je in de zomer terecht kunt voor een vakantie weg van de massa. Tussen de wijnranken kun je hier verkoeling zoeken en opgaan in het Italiaanse landleven. Net als een trullo, heeft een masseria ook een romantische uitstraling. Dit komt vaak door de mooie kleurencombinaties en de typische bouwstijl uit de zestiende en zeventiende eeuw. Waar vroeger de stallen en opslagruimten voor voer, vee en gewassen stonden, zijn dit nu stijlvolle gastenkamers.

De gastheren en gastvrouwen van deze masseria ontvangen mij iedere keer weer met open armen. Allen zijn ze trots op hun masseria en hoe ze hun visie van een luxe adresje hebben waar kunnen maken. En ik geef ze allemaal gelijk!