Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Herfstvakantie

Herfstvakantie 2023

Zoek de zon op in oktober

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Schoolvakanties
  4. Herfstvakantie

Op vakantie in de herfstvakantie van 2023

Na een lange, zonnige zomer ben ik vaak in oktober alweer op zoek naar plekjes om de gezellige momenten her te beleven. Dat gelukkige gevoel van vrijheid wil ik zo lang mogelijk vasthouden! Voor de herfstvakantie heb ik mijn vakantietips voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker dan je bij een zonnig adresje in Europa terechtkomt.

Wanneer valt de herfstvakantie?

De herfstvakantie valt in 2023 op de volgende data voor de 3 regio's van Nederland:

  • Midden: 14 oktober t/m 22 oktober
  • Noord: 21 oktober t/m 29 oktober
  • Zuid: 14 oktober t/m 22 oktober

Zoek de zon op in Europa

Toch kan de zonnige vakantieperiode mij niet lang genoeg duren, daarom pak ik in de herfstvakantie regelmatig mijn koffers om te vertrekken naar plekjes waar het einde van de zomer nog lang niet in zicht is. Of ik nu ga vliegen of eigen vervoer regel met de auto, ik kan er even 2 weken heerlijk tussenuit tijdens een zonvakantie in het buitenland. In Spanje en Griekenland draait de zon nog overuren, in Portugal en Italië is het overdag nog heerlijk om activiteiten te ondernemen en ook op Cyprus, Malta en in Frankrijk kennen ze nog warme temperaturen.

In de herfst ben jij bij mij nog steeds verzekerd van alle rust en ruimte bij een plekje weg van de massa, met jouw partner of met jouw gezin. Ga jij de herfstvakantie boeken bij een van mijn kleinschalige adresjes?

Ontdek mijn adresjes voor de herfstvakantie

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.
 

Bestemmingen voor de herfstvakantie

Waar gaat de reis naartoe?

De herfstvakantie is een fijne periode om warmere bestemmingen op te zoeken. Als je jouw zomer nog even graag verlengt, zijn er genoeg plekken in Europa te vinden waar jij nog wat zonnestralen en vitamine D kan meepakken!

In de herfst naar de eilanden

Ik weet niet wat het is met de eilanden, maar ze hebben een bepaalde aantrekkingskracht op mij. Ik kan ze niet weerstaan! Zeker niet als er in de (voor ons Nederlanders) koudere maanden nog wel een fijn zonnetje schijnt. Op Cyprus en Madeira schijnt het zonnetje in oktober nog lekker en de gemiddelde temperatuur schommelt zelfs nog rond de 26 graden. Hier kun je nog even genieten van de zonuren in de nazomer. Ook het zeewater is dan lekker opgewarmd, ideaal voor strand- en zeeliefhebbers zoals ik.

Ook zoek ik geregeld de Spaanse zon op in oktober en vlucht ik naar de Canarische Eilanden. Bijvoorbeeld in het zuiden van Tenerife of Gran Canaria, waar het soms wel 5 of 6 graden warmer is dan in het noorden van het eiland. De zon laat zich er lekker vaak zien en omdat het gelegen is in een bananenplantage is er rust in overvloed. Een zacht weertje is ook wat je kunt vinden op de Balearen; op Ibiza, Mallorca en Menorca zijn de toeristen al bijna niet meer te bekennen en kun jij in alle vrijheid genieten. Als dat niet het ultieme nazomergevoel is...

Ben je een echte rustzoeker en vind je het niet zo erg als toeristische plekken niet meer open zijn? Op de Griekse eilanden is het heerlijk rustig in oktober, de meeste restauranteigenaren zijn langzaamaan het seizoen aan het afsluiten en de meeste reizigers zitten alweer thuis. Als je het niet erg vind om af en toe zelf te koken in een vakantiehuis of appartement met keuken, dan kan ik het zeker aanraden om in Griekenland op zonvakantie te gaan in de herfst. Kreta, Lefkas, Zakynthos; here I come!

Zachte temperaturen op het vasteland

Wankelende zeebenen bij de gedachte aan een eiland? Denkend aan het vasteland van Spanje, Portugal en Griekenland zie ik alleen maar mogelijkheden voor jou om je even terug te trekken tijdens de herfstvakantie. Over mijn avonturen in de Algarve en Andalusië kan ik uren door blijven praten! Van de uitgerekte stranden tot onontdekte restaurantjes, iedere dag is er iets anders te beleven. Op een paar uur vliegen geniet je hier samen met de familie van een fijn weekje weg. 

Nu kan de autorit naar een vakantiebestemming ook een leuke onderneming zijn! De kinderen zingen liedjes op de achterbank, zelf heb je het uitzicht over de unieke wegen die leiden tot jouw eindbestemming, zoals Toscane en Provence.

Last minutes herfstvakantie

Wil je er snel tussenuit? Hierboven heb ik al mijn adresjes in de vakantieperiode voor je uitgelicht, maar je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen tussen mijn last minutes rondom de herfstvakantie.

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease