Alicante

Spanje

Vakantie Alicante

Alicante wordt vanwege haar gouden stranden en beschutte baaien ook wel de Costa Blanca genoemd. Maar laat je niet op strandvakantie uitsluitend betoveren door de schitterende kustlijn in het zuidoosten van Spanje! Proef tijdens een vakantie in Alicante ook van de cultuur, die net weer een ander vleugje Spaans temperament bevat dan elders in het land. Bezoek met een fly & drive de binnenlanden en eet een bord paella in een van de vissersplaatsjes. Ik houd van de authentieke haven van Altea, vanwaar ik via eeuwenoude straatjes richting de top van de heuvel kan slenteren. Domweg genieten van het Spaanse uitzicht en gelukkig zijn.

Meer over Alicante

Bezienswaardigheden op vakantie in Alicante

Hoewel ik soms eindeloos kan genieten van de gastvrijheid van eigenaren in mijn Spaanse finca, vind ik het ook heerlijk om er op uit te trekken. In de provincie Alicante bezoek ik graag een van de zes natuurparken. Met de huurauto rijd ik dan naar La Font Roja, waar je eindeloze wandelingen kunt maken door de natuur en genieten van de rust. Ook bij Salinas de Santa Pola kom ik graag, hier kun je flamingo’s in hun natuurlijke omgeving spotten. Deze roze vogels blijven bijzonder!

Omdat ik naast mooie natuurwandelingen ook van cultuur en historie houd, kom ik ook graag in Cartagena. Deze stad is één groot museum, de prachtige bouwwerken en ruïnes nemen je mee naar een tijd ver van het hier en nu. Als ik daarna zin heb om even uit te rusten, ga ik gewoon even langs bij een van de mooie stranden of rijd ik terug naar mijn casa. Keuze genoeg!

Culinaire reis door Alicante

Als ik op rondreis in Alicante ben, ga ik vaak op zoek naar producten met een DOP keurmerk. Dit keurmerk staat voor Denominación de Origen Protegida en garandeert de geografische locatie waar het product gemaakt wordt, en de kwaliteit van de fabrikant. Zo ontdek ik bijvoorbeeld nieuwe soorten olijfolie, honing, ham, wijnen en kaas. Niet alleen in Alicante, maar ook in andere Spaanse regio’s als Andalusië en Catalonië. Omdat je dit DOP keurmerk niet zomaar krijgt, weet je zeker dat je hiermee echt een kwaliteitsproduct in handen hebt. Persoonlijke favorieten zijn nispero (een licht oranje vrucht) en Fondillón Alicantino, een heerlijke halfzoete wijn.

Veel liefs uit het authentieke Alicante

In Alicante en aan de Costa Blanca is het weer heerlijk voorspelbaar, ideaal als je een zomerse vakantie aan zee zonder zorgen zoekt. Door het mediterrane klimaat zijn er warme zomers, zachte winters en genoeg zonuren van mei tot en met oktober. Alicante is omgeven door prachtige heuvels die er ook nog eens voor zorgen dat er het hele jaar door weinig regen valt. Ook qua temperatuur komen er niet echt extremen voor. In de zomer is het hier rond de 30 graden en in de winter rond de 16-20 graden. Heerlijk voor een winterse wandeling, maar het is wel aan te raden om een warme trui mee te nemen. Als je op zoek bent naar warmere bestemmingen om in de winter naar toe te reizen, kijk dan eens naar de regio’s Gran Canaria of Tenerife.

close

De mooiste ontdekkingen in Alicante

Ver weg van de massa