Alicante

Spanje

Vakantie Alicante

Alicante wordt vanwege haar gouden stranden en beschutte baaien ook wel de Costa Blanca genoemd. Maar laat je niet uitsluitend betoveren door de schitterende kustlijn in het zuidoosten van Spanje! Proef ook van de cultuur, die net weer een ander vleugje Spaans temperament bevat dan elders. Bezoek de binnenlanden en eet een bord paella in een van de vissersplaatsjes. Ik houd van de haven van Altea, vanwaar ik via eeuwenoude straatjes richting de top van de heuvel kan slenteren. Domweg genieten van het uitzicht en gelukkig zijn.

Meer over Alicante

Bezienswaardigheden in Alicante

In de provincie Alicante bezoek ik graag een van de zes natuurparken. Bijvoorbeeld La Font Roja, hier kun je eindeloze wandelingen maken door de natuur en genieten van de rust. Ook bij Salinas de Santa Pola kom ik graag, hier kun je flamingo’s in hun natuurlijke omgeving spotten. Deze roze vogels blijven bijzonder! Omdat ik naast mooie natuurwandelingen ook van cultuur en historie houd, kom ik ook graag in Cartagena. Deze stad is één groot museum, de prachtige bouwwerken en ruïnes nemen je mee naar een tijd ver van het hier en nu. Als ik daarna zin heb om even uit te rusten, ga ik gewoon even langs bij een van de mooie stranden. Keuze genoeg!

Eten en drinken in Alicante

Als ik in Alicante ben, ga ik vaak op zoek naar producten met een DOP keurmerk. Dit keurmerk staat voor Denominación de Origen Protegida en garandeert de geografische locatie waar het product gemaakt wordt, en de kwaliteit van de fabrikant. Zo ontdek ik bijvoorbeeld nieuwe soorten olijfolie, honing, ham, wijnen en kaas. Omdat je dit DOP keurmerk niet zomaar krijgt, weet je zeker dat je hiermee echt een kwaliteitsproduct in handen hebt. Persoonlijke favorieten zijn nispero (een licht oranje vrucht) en Fondillón Alicantino, een heerlijke halfzoete wijn.

Het weer in Alicante

In Alicante en aan de Costa Blanca is het weer lekker voorspelbaar. Er valt het hele jaar door weinig regen, en de zon schijnt in alle maanden flink. Ook qua temperatuur komen er niet echt extremen voor. In de zomer is het hier rond de 30 graden, en in de winter rond de 16 graden. Heerlijk voor een winterse wandeling en met een trui aan in de avond kun je zeker nog buiten van een wijntje genieten.

close

De mooiste ontdekkingen in Alicante

Ver weg van de massa