Kreta

Griekenland

Vakantie Kreta

De scherpe bochten en steile wegen op Kreta zijn altijd weer een uitdaging. Maar omdat ik weet wat voor moois er te ontdekken is op dit eiland, ga ik die uitdaging altijd graag aan. Op Kreta kan ik ultiem genieten van de ultieme gastvrijheid van Griekenland. Toen ik een keer met Pasen op Kreta was, zat ik voor ik het wist al aan tafel tussen een grote Griekse familie te smullen van allerlei Griekse lekkernijen. Omdat Kreta vooral bekend staat om toeristische plaatsen zoals Chersonissos, is het voor mij een nog leukere uitdaging om juist hier op zoek te gaan naar ongerepte plekjes. Want die zijn er genoeg!

Meer over Kreta

Bezienswaardigheden op Kreta

Kreta heeft meer te bieden dan drukbezochte badplaatsen of populaire uitgaansgebieden. Veel meer! Ik wandel er graag door spectaculaire kloven en langs prachtige oude dorpjes in de bergen, waar boeren nog op muilezels naar hun akkers en wijngaarden rijden. Ik geniet van de herder die met zijn kudde geiten over een kale vlakte trekt. Dit is het authentieke Griekenland. En ik kan je zeker aanraden naar Loutro te reizen, het afgelegen kustplaatsje dat alleen per boot te bereiken is. Daar smaken de typisch Griekse mezes ongeëvenaard!

Eten en drinken op Kreta

De keuken van Kreta staat bekend als gezond en simpel. Hier kun je genieten van gerechten gemaakt van de meest pure en verse ingrediënten. Ook olijfolie is favoriet en wordt altijd rijkelijk gebruikt in de maaltijden. In elk dorpje op Kreta kun je wel lekkere lokale kazen vinden. Graviera is mijn favoriet. Deze is zoet als jonge kaas maar wordt nootachtig als hij rijpt. Van kaas worden ook hele lekkere gefrituurde lekkernijen gemaakt, die gegeten worden met zoete honing. Bijvoorbeeld Sarikopitakia met geitenkaas.

Het weer op Kreta

De warme, droge zomers zijn perfect voor een zonnige vakantie naar Kreta. Aan de kust zorgt de zeewind voor een aangename verkoeling. In het binnenland kan de temperatuur in de zomermaanden oplopen tot 40 graden. De winters zijn iets koeler en natter.

close

De mooiste ontdekkingen op Kreta

Ver weg van de massa

Video Kreta

Op Kreta wandel ik graag door kleine authentieke dorpjes, waar ik de meest gastvrije Grieken ontmoet. Van de mooie stranden en vergezichten krijg ik nooit genoeg en dan de Griekse mezedes! Die smaken op Kreta ongeëvenaard. Als ik terugdenk aan het moment dat ik deze video heb opgenomen gemaakt, heb ik gelijk zin om Kreta weer eens te bezoeken. Ga je mee?

Video Kreta