Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Zonvakantie december

Kerstvakantie 2023

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Schoolvakanties
  4. Kerstvakantie

Met kerst op vakantie: op naar de zon

Een kerstdiner met je voeten in het zand na net nog een duik in zee te hebben genomen, de traditionele mis in het Vaticaan bijwonen, in een vakantiehuis ergens in de middle of nowhere met uitzicht over glooiende heuvels de feestdagen doorbrengen. Kerst hoeft echt niet standaard te zijn. Klinkt een winterzonvakantie met kerst in Zuid-Europa en rondom de Middellandse Zee je als muziek in de oren? Groot gelijk! Hoewel je bij kerst misschien denkt aan sneeuw en kou kan je dan dus ook prima naar de zon. Of het nu Spanje, Portugal, Italië of Cyprus is, iedere bestemming heeft zo zijn eigen sfeer. Ga je mee ontdekken hoe ze kerst vieren in de winterzon?

Ontdek de fijnste adresjes voor de kerstvakantie

De een brengt de feestdagen het liefst knus bij het haardvuur door, de ander zoekt liever de warmte van de zon op. Wil je kerst eens met familie in het buitenland vieren, boek dan bijvoorbeeld een fijne villa aan de kust. Dan heb je de vrijheid van een eigen huis, terwijl je ook zo op het strand zit. Zoek voor en romantische tête-à-tête met je lief tijdens kerst een gezellige b&b uit of logeer in een agriturismo waarbij je misschien wel producten van eigen land eet tijdens je kerstdiner. Ga je met een groep vrienden voor kerst naar de zon, kies dan bijvoorbeeld voor de luxe van een hotel of een eigen villa waar er genoeg ruimte is voor iedereen. Krijg je vlak voor de winterse feestdagen de kriebels om naar het buitenland te gaan? Kijk eens tussen de last minutes of laat je inspireren door mijn nieuwste ontdekkingen.

Proef de traditie tijdens je vakantie met kerst

Het opsnuiven van andere culturen en proeven van tradities kan met kerst als op geen ander moment. Wist je bijvoorbeeld dat in Spanje nochebuena (kerstavond) de belangrijkste feestavond is en dat turrón (nougat) dan vaak als dessert op tafel verschijnt? In Portugal is het kerstmenu niet compleet zonder een bolo rei (een vruchtenbrood), terwijl ze op Cyprus smullen van het kerstbrood Christopsomo. Natuurlijk roepen de verschillende winterzonbestemmingen ook om ontdekt te worden. Wat dacht je van het Canarische eiland Lanzarote met vulkanische landschappen en prachtige zandstranden? Ook aan de Costa de Lisboa in Portugal heb je het voor het uitkiezen als het om fijne stranden gaan. Bezoek daar zeker ook de stad Sintra, dat vol staat met unieke monumentale panden, sprookjesachtige paleizen en weelderige tuinen. Waar breng jij je kerst door?

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease