Kerstvakantie 2021

Reizen tijdens de feestdagen

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Schoolvakanties
  4. Kerstvakantie

Een unieke reis in de kerstvakantie

Vier de feestdagen in het buitenland!

Ben je ook benieuwd hoe men de feestdagen in het buitenland viert? De kerstvakantie is de ideale periode om de cultuur van de landen in de Mediterranée op te snuiven en te proeven van de tradities en gebruiken van de lokale bevolking. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat in Spanje Nochebuena (Kerstavond) de belangrijkste feestavond is en dat Turrón dan vaak als dessert op tafel verschijnt.

  • Alle regio's hebben tegelijkertijd kerstvakantie
  • 24 december 2021 t/m 8 januari 2022
  • Heerlijke winterzon in de Mediterranée

Zie ik jou in december bij een van mijn kleinschalige adresjes? In de kerstvakantie ben jij bij mij nog steeds verzekerd van alle rust en ruimte bij een plekje weg van de massa.

Tip: heb jij een corona-voucher ontvangen? Dan kan jij deze nu al inwisselen voor een fijne vakantie!

Bekijk mijn adresjes voor de kerstvakantie

Via de filters aan de zijkant kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Naar de zon in de wintermaanden

Ik denk nog vaak terug aan een paar jaar geleden, toen ik tijdens Kerstmis voor een korte vakantie op Madeira was. De hoofdstad Funchal was prachtig versierd met lichtjes en kerstbomen, wat een gezellig gezicht! Op 23 december vulden de straten zich met dansende en feestvierende mensen tijdens de bekende markt van Funchal, Mercado dos Lavradores. Maar de spectaculaire vuurwerkshow met Oud & Nieuw heeft misschien nog wel de meeste indruk op mij gemaakt. Niet voor niets dat ik nu alweer aan het kijken ben om dit jaar met de feestelijke dagen weer een weekje weg op Madeira door te brengen!

Wanneer op reis in de kerstvakantie van 2021?

Klinkt de kerstvakantie doorbrengen in Zuid-Europa en rondom de Middellandse Zee je als muziek in de oren? Met de voeten in het zand en een versgeperst drankje in je hand de feestdagen vieren? Dat snap ik! Hoewel je misschien denkt aan sneeuw en kou als je denkt aan kerst, kun je dan natuurlijk ook gewoon de winterzon opzoeken! Heb je al zin om te vertrekken? Neem dan snel een kijkje bij mijn favoriete plekjes voor de kerstvakantie. De datum van de kerstvakantie 2021 is in heel Nederland hetzelfde: 24 december 2021 t/m 8 januari 2022.

Liever naar de zon reizen in een andere vakantieperiode? Bekijk mijn bestemmingen in de voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie en herfstvakantie.

Boek jij een autovakantie dan kan jij met eigen vervoer naar jouw bestemming reizen.

Autovakantie met verblijf

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Vliegvakantie inclusief verblijf en huurauto