De wind die heerlijk door mijn haren wappert, de zon die vele uren op mijn gezicht schijnt… En de prachtige natuur. Ja, als ik aan Lanzarote denk, komen er tal van heerlijke momenten in mij op. Al vaak bracht ik hier mijn vakanties door. Ik ontmoette er gastvriendelijke Spanjaarden, sloot er vriendschappen voor het leven en genoot er van de mooiste strandjes. Hoog tijd om mijn favoriete stranden op Lanzarote met je te delen.

Playa de Famara

Het mooie aan Lanzarote vind ik dat de natuur zo zijn eigen willetje heeft. Op sommige plekken zorgt de wind voor ruige golven en moet je uitkijken voor zand in je drinken, op andere plekken is de natuur vredig en stil. Op het strand van Playa de Famara beleef ik dat eerste: de wind speelt op deze plek van het eiland een belangrijke factor. Toch geniet ik intens van dit strand. De kliffen achter me zijn indrukwekkend te noemen en bij één van de barretjes zit ik heerlijk beschut in het zonnetje. Daar geniet ik van de surfers die ik zie op het water. Voor hen is dit strand, met de flinke wind, een fantastische spot!

Lanzarote strand Playa de Famara

Órzola Caletón Blanco

Plekken waar de massa niet komt: ik ben er dol op! Op Lanzarote is dat veelal aan de noordkust het geval. Mijn favoriete strand ontdekte ik daar bij Órzola Caletón Blanco. Pablo, de man die ik een dag voor mijn bezoek aan dit strand in een restaurantje ontmoette, vertelde me al dat dit één van de ruigste stranden van Lanzarote is. “Je moet er zelfs óp het strand parkeren”, vertelde hij enthousiast. Daar aangekomen word ik verrast door het ruige landschap en de rust die hier heerst. Een prachtige plek die ik zeker nog eens ga bezoeken.

Lanzarote strand Órzola Caletón Blanco

Playa de la Cera

“Ken je de zes stranden van Papagayo al, Eliza?” Toen Pablo me de vraag stelde, moest ik nee knikken. Maar twee dagen later was dat anders: ik besloot een bezoek te brengen aan Playa de la Cera, een van de Papagayo-stranden op Lanzarote. Omdat dit strand moeilijker begaanbaar is dan de andere Papagayo-stranden, is het hier rustiger. Gewapend met mijn wandelschoenen loop ik op Playa de la Cera af. Daar staat me een prachtig strand te wachten, omgeven door kliffen en met hier en daar mooie grotten waarin je heerlijk beschut kunt zitten. Dit schitterende zandstrand verdient een plekje in mijn top 5 van stranden op Lanzarote…

Lanzarote strand Playa de la Cera

Bajo de los Sables

Nog zo’n onontdekt strand op Lanzarote is Bajo de los Sables. Het was wederom Pablo die me hierover vertelde. “De kans is groot dat je er nauwelijks andere mensen tegenkomt, Eliza.” Die laatste zin wekte mijn nieuwsgierigheid. Aangekomen op Bajo de los Sables zie ik dat de baai zowel wit zandstrand als vulkaanzand heeft. Ik kijk er mijn ogen uit. De rust die Pablo me verzekerde, heerst hier inderdaad. Voldaan kijk ik om me heen, adem de frisse zeelucht in en geniet intens. De rest van de middag is het alleen ik, mijn handdoekje en het prachtige zand van Bajo de los Sables. Nu weet ik écht zeker: ik ben verliefd op Lanzarote!

Lanzarote strand Bajo de los Sables

Meer stranden op Lanzarote?

Als je ze weet, hoor ik het graag! Laat al jouw tips achter in de comments. Speur ondertussen bij mijn adresjes op Lanzarote.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

De wind die heerlijk door mijn haren wappert, de zon die vele uren op mijn gezicht schijnt… En de prachtige natuur. Ja, als ik aan Lanzarote denk, komen er tal van heerlijke momenten in mij op. Al vaak bracht ik hier mijn vakanties door. Ik ontmoette er gastvriendelijke Spanjaarden, sloot er vriendschappen voor het leven en genoot er van de mooiste strandjes. Hoog tijd om mijn favoriete stranden op Lanzarote met je te delen.

Playa de Famara

Het mooie aan Lanzarote vind ik dat de natuur zo zijn eigen willetje heeft. Op sommige plekken zorgt de wind voor ruige golven en moet je uitkijken voor zand in je drinken, op andere plekken is de natuur vredig en stil. Op het strand van Playa de Famara beleef ik dat eerste: de wind speelt op deze plek van het eiland een belangrijke factor. Toch geniet ik intens van dit strand. De kliffen achter me zijn indrukwekkend te noemen en bij één van de barretjes zit ik heerlijk beschut in het zonnetje. Daar geniet ik van de surfers die ik zie op het water. Voor hen is dit strand, met de flinke wind, een fantastische spot!

Lanzarote strand Playa de Famara

Órzola Caletón Blanco

Plekken waar de massa niet komt: ik ben er dol op! Op Lanzarote is dat veelal aan de noordkust het geval. Mijn favoriete strand ontdekte ik daar bij Órzola Caletón Blanco. Pablo, de man die ik een dag voor mijn bezoek aan dit strand in een restaurantje ontmoette, vertelde me al dat dit één van de ruigste stranden van Lanzarote is. “Je moet er zelfs óp het strand parkeren”, vertelde hij enthousiast. Daar aangekomen word ik verrast door het ruige landschap en de rust die hier heerst. Een prachtige plek die ik zeker nog eens ga bezoeken.

Lanzarote strand Órzola Caletón Blanco

Playa de la Cera

“Ken je de zes stranden van Papagayo al, Eliza?” Toen Pablo me de vraag stelde, moest ik nee knikken. Maar twee dagen later was dat anders: ik besloot een bezoek te brengen aan Playa de la Cera, een van de Papagayo-stranden op Lanzarote. Omdat dit strand moeilijker begaanbaar is dan de andere Papagayo-stranden, is het hier rustiger. Gewapend met mijn wandelschoenen loop ik op Playa de la Cera af. Daar staat me een prachtig strand te wachten, omgeven door kliffen en met hier en daar mooie grotten waarin je heerlijk beschut kunt zitten. Dit schitterende zandstrand verdient een plekje in mijn top 5 van stranden op Lanzarote…

Lanzarote strand Playa de la Cera

Bajo de los Sables

Nog zo’n onontdekt strand op Lanzarote is Bajo de los Sables. Het was wederom Pablo die me hierover vertelde. “De kans is groot dat je er nauwelijks andere mensen tegenkomt, Eliza.” Die laatste zin wekte mijn nieuwsgierigheid. Aangekomen op Bajo de los Sables zie ik dat de baai zowel wit zandstrand als vulkaanzand heeft. Ik kijk er mijn ogen uit. De rust die Pablo me verzekerde, heerst hier inderdaad. Voldaan kijk ik om me heen, adem de frisse zeelucht in en geniet intens. De rest van de middag is het alleen ik, mijn handdoekje en het prachtige zand van Bajo de los Sables. Nu weet ik écht zeker: ik ben verliefd op Lanzarote!

Lanzarote strand Bajo de los Sables

Meer stranden op Lanzarote?

Als je ze weet, hoor ik het graag! Laat al jouw tips achter in de comments. Speur ondertussen bij mijn adresjes op Lanzarote.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

23 oktober, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.