Denkend aan mijn vakanties op de Canarische Eilanden, zie ik meteen tal van prachtige vulkaanlandschappen voor me. Tenerife, Lanzarote, La Palma… Alle eilanden hebben zo hun eigen karakters en ook hun eigen schitterende vulkanen. Mijn favoriete vulkanen op de Canarische Eilanden zet ik graag voor je op een rij!

Vulkaan El Teide op Tenerife

Ik weet het nog als de dag van gisteren, dat ik besloot de vulkaan El Teide op Tenerife te beklimmen met de fiets. De eigenaresse van mijn logeeradresje op Tenerife vertelde me met als haar enthousiasme hoe ze dat zelf ooit deed en dat maakte mij nieuwsgierig. Dat wilde ik ook! Die bewuste ochtend stap ik op mijn fiets. Dat het een zware tocht zou zijn, was me ingefluisterd, maar het resultaat is het alles waard: het uitzicht wordt onderweg alsmaar mooier en mooier en na een poos rijd ik zelfs boven een wolkendek! De El Teide is met zijn 3718 meter hoogte de hoogste vulkaan van Europa, wat mij nog eens extra trots maakte om daar op de top te staan. Alsof ik op de top van de wereld ben beland!

Tenerife El Teide

Vulkaan El Cuervo op Lanzarote

Op Lanzarote ontmoette ik Kalevi en Daniza, die met passie een gastenverblijf uitbaten op het eiland. Met interesse luister ik naar hun verhalen wanneer ze me vertellen over de vulkaan El Cuervo op hun eiland Lanzarote. “Het bijzondere aan deze vulkaan is dat je kunt wandelen naar de binnenkant ervan”, vertelt Daniza enthousiast. “En volgens velen heeft dat een goede werking op ons lichaam: het zou zorgen voor een zuivering van je geest.” Ik hang aan haar lippen. De volgende dag besluiten we samen de beklimming aan te gaan. Al wandelend zien we de lavastromen van de vulkaan nog goed. Vol verwondering neem ik de indrukwekkende landschappen om me heen in me op. De vulkaan El Cuervo is een absolute must see tijdens je vakantie op Lanzarote!

Lanzarote El Cuervo

Vulkaan Teneguia op La Palma

Sinds ik het eiland La Palma ontdekte, ben ik verliefd. Dit eiland is weer totaal anders dan de andere Canarische Eilanden. Kleiner, maar zeker niet minder ruig. Diezelfde liefde voor dit eiland voelen ook de Nederlandse Karel en Marja, die hier hun gastenverblijf Finca Paraiso begonnen. Als we op een zonnige middag met een wijntje in de hand aan de praat raken, gaat het al snel over de vulkaan Teneguia. Een prachtig natuurverschijnsel volgens het stel. “Wist je dat de vulkaan in de jaren 70 nog uitbarstte?” Ik luister aandachtig. “En nu kun je hem beklimmen”, klinkt het enthousiast. “Maar pas op voor de harde wind en trek wat warms aan.” Een paar dagen later ga ik de uitdaging aan: het beklimmen van de vulkaan Teneguia. Het blijkt een prachtige wandeling, wat ook bijna niet anders kan met zo’n mooi stukje natuur!

La Palma Teneguia

Tejeda Caldera op Gran Canaria

Tijdens één van mijn vakanties hoorde ik van een local over het bijzondere landschap rondom het bergdorpje Tejeda. “Het dorpje zelf is met zijn witte huisjes al prachtig”, meent Juan al nippend aan zijn wijntje in een barretje, “maar de omgeving is oogverblindend.” Zijn verhalen wekten mijn nieuwsgierigheid. Dat moest ik zien! Daar ter plekke zie ik met eigen ogen hoe de grootste vulkanische krater van de Canarische Eilanden, de Tejeda Caldera,  erbij ligt. De krater is maar liefst 28 bij 18 kilometer. Een indrukwekkend geheel dat je vanuit het dorpje Tejeda goed kunt aanschouwen.

Gran Canaria Tejeda

Ontdek deze vulkanen

Bekijk eens mijn vakanties naar de Canarische eilanden.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Denkend aan mijn vakanties op de Canarische Eilanden, zie ik meteen tal van prachtige vulkaanlandschappen voor me. Tenerife, Lanzarote, La Palma… Alle eilanden hebben zo hun eigen karakters en ook hun eigen schitterende vulkanen. Mijn favoriete vulkanen op de Canarische Eilanden zet ik graag voor je op een rij!

Vulkaan El Teide op Tenerife

Ik weet het nog als de dag van gisteren, dat ik besloot de vulkaan El Teide op Tenerife te beklimmen met de fiets. De eigenaresse van mijn logeeradresje op Tenerife vertelde me met als haar enthousiasme hoe ze dat zelf ooit deed en dat maakte mij nieuwsgierig. Dat wilde ik ook! Die bewuste ochtend stap ik op mijn fiets. Dat het een zware tocht zou zijn, was me ingefluisterd, maar het resultaat is het alles waard: het uitzicht wordt onderweg alsmaar mooier en mooier en na een poos rijd ik zelfs boven een wolkendek! De El Teide is met zijn 3718 meter hoogte de hoogste vulkaan van Europa, wat mij nog eens extra trots maakte om daar op de top te staan. Alsof ik op de top van de wereld ben beland!

Tenerife El Teide

Vulkaan El Cuervo op Lanzarote

Op Lanzarote ontmoette ik Kalevi en Daniza, die met passie een gastenverblijf uitbaten op het eiland. Met interesse luister ik naar hun verhalen wanneer ze me vertellen over de vulkaan El Cuervo op hun eiland Lanzarote. “Het bijzondere aan deze vulkaan is dat je kunt wandelen naar de binnenkant ervan”, vertelt Daniza enthousiast. “En volgens velen heeft dat een goede werking op ons lichaam: het zou zorgen voor een zuivering van je geest.” Ik hang aan haar lippen. De volgende dag besluiten we samen de beklimming aan te gaan. Al wandelend zien we de lavastromen van de vulkaan nog goed. Vol verwondering neem ik de indrukwekkende landschappen om me heen in me op. De vulkaan El Cuervo is een absolute must see tijdens je vakantie op Lanzarote!

Lanzarote El Cuervo

Vulkaan Teneguia op La Palma

Sinds ik het eiland La Palma ontdekte, ben ik verliefd. Dit eiland is weer totaal anders dan de andere Canarische Eilanden. Kleiner, maar zeker niet minder ruig. Diezelfde liefde voor dit eiland voelen ook de Nederlandse Karel en Marja, die hier hun gastenverblijf Finca Paraiso begonnen. Als we op een zonnige middag met een wijntje in de hand aan de praat raken, gaat het al snel over de vulkaan Teneguia. Een prachtig natuurverschijnsel volgens het stel. “Wist je dat de vulkaan in de jaren 70 nog uitbarstte?” Ik luister aandachtig. “En nu kun je hem beklimmen”, klinkt het enthousiast. “Maar pas op voor de harde wind en trek wat warms aan.” Een paar dagen later ga ik de uitdaging aan: het beklimmen van de vulkaan Teneguia. Het blijkt een prachtige wandeling, wat ook bijna niet anders kan met zo’n mooi stukje natuur!

La Palma Teneguia

Tejeda Caldera op Gran Canaria

Tijdens één van mijn vakanties hoorde ik van een local over het bijzondere landschap rondom het bergdorpje Tejeda. “Het dorpje zelf is met zijn witte huisjes al prachtig”, meent Juan al nippend aan zijn wijntje in een barretje, “maar de omgeving is oogverblindend.” Zijn verhalen wekten mijn nieuwsgierigheid. Dat moest ik zien! Daar ter plekke zie ik met eigen ogen hoe de grootste vulkanische krater van de Canarische Eilanden, de Tejeda Caldera,  erbij ligt. De krater is maar liefst 28 bij 18 kilometer. Een indrukwekkend geheel dat je vanuit het dorpje Tejeda goed kunt aanschouwen.

Gran Canaria Tejeda

Ontdek deze vulkanen

Bekijk eens mijn vakanties naar de Canarische eilanden.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

02 december, 2021|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. […] heeft alles voor een prachtige rondreis. Dit is dan ook niet voor niets een van mijn favoriete Canarische Eilanden in Spanje. Wil jij weten wat je allemaal op je rondreis op La Palma moet doen? Ik vertel het […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.