Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie 2024

Laat je verrassen door het zonnige Europa

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Schoolvakanties
  4. Voorjaarsvakantie

Op vakantie in de voorjaarsvakantie van 2024

Ieder jaar maak ik plannen om in februari het zonnetje in het zuiden van Europa op te zoeken. In mijn hoofd ga ik al mijn ontdekkingen na waar er fijne temperaturen zijn in de voorjaarsvakantie. Ik ben nu alvast een lijstje aan het maken wat ik allemaal wil doen, een korte vakantie moet je optimaal benutten!

Wanneer valt de voorjaarsvakantie?

De voorjaarsvakantie valt in 2024 op de volgende data voor de 3 regio's van Nederland:

  • Noord: 17 februari t/m 25 februari
  • Midden: 17 februari t/m 25 februari 
  • Zuid: 10 februari t/m 18 februari

Een weekje weg in het voorjaar

Langzaam wordt de lijst met bestemmingen in mijn hoofd steeds langer. Gelukkig maakt het eigenlijk niet uit waar we tijdens de voorjaarsvakantie heen gaan in de Mediterranée. Als het zonnetje schijnt, dan ben ik allang tevreden! Een fijne bestemming om de natuur in te gaan, is wat mij betreft Italië; het is een ontdekkingstocht om al rijdend langs de wijngaarden te zoeken naar jouw eindbestemming. Het is misschien nog niet zo warm, maar dat maakt de ervaring er niet minder op. Voor een iets warmer zonnetje trek ik dan ook richting het zuiden van Europa; Spanje, Portugal en Cyprus zijn de plekken waar de temperaturen in het voorjaar al wat oplopen. Neem een trui mee in de koffer voor de koudere avonden en het is er prima vertoeven!

In het voorjaar ben jij bij mij nog steeds verzekerd van alle rust en ruimte bij een plekje weg van de massa, met jouw partner of met jouw gezin. Ga jij de voorjaarsvakantie boeken bij een van mijn kleinschalige adresjes?

Ontdek mijn adresjes voor de voorjaarsvakantie

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Naar de zon in het voorjaar

Gun jezelf wat ontspanning

Wellicht is het beeld van een vakantie in februari in Europa niet het eerste wat je te binnen schiet, maar vergis je niet. In het voorjaar is er al zoveel moois in de Mediterranée te zien, proeven en beleven.

Misschien is een weekje weg naar Andalusië een goede optie. De kuststreek wordt tenslotte niet voor niks Costa del Sol genoemd. Zelfs de strengste winter kan hier de zon niet wegjagen! Dit geldt ook voor de Canarische Eilanden. Ik zie mezelf al helemaal zitten met een koel glas wijn op een terrasje aan de kust, genietend van de ondergaande zon. Ook weet ik van mijn vorige bezoekjes aan Portugal dat het in de Costa de Lisboa of de Algarve goed vertoeven is voor een vakantie met kinderen. Ik heb ook altijd al een keer carnaval op Madeira mee willen maken in februari. Met dansende en swingende samba groepen schud je die winterblues zo van je af! En dan hebben we het nog niet over Cyprus gehad en zijn internationale mix van cultuur...

Last minutes in de voorjaarsvakantie

Staan jouw koffers al klaar voor vertrek? Hierboven heb ik al mijn adresjes in de vakantieperiode voor je uitgelicht, ook kun je speuren tussen mijn last minutes rondom de voorjaarsvakantie.

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease