Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie 2024

Laat je verrassen door het zonnige Europa

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Schoolvakanties
  4. Voorjaarsvakantie

Op vakantie in de voorjaarsvakantie van 2024

Ieder jaar maak ik plannen om in februari het zonnetje in het zuiden van Europa op te zoeken. In mijn hoofd ga ik al mijn ontdekkingen na waar er fijne temperaturen zijn in de voorjaarsvakantie. En deze zijn er gelukkig genoeg! 

Een weekje weg in het voorjaar

Langzaam wordt de lijst met bestemmingen voor in de voorjaarsvakantie steeds langer. Als het zonnetje maar schijnt! Een fijne bestemming om de natuur in te gaan en van de heerlijke keuken te genieten, is Italië; het is een ontdekkingstocht om al rijdend langs de wijngaarden te zoeken naar jouw eindbestemming. Het is misschien nog niet zo warm, maar dat maakt de (culinaire) ervaring er niet minder op. Voor een iets warmer zonnetje kun je kiezen voor zuiden van Europa. Denk aan Spanje, Portugal of Cyprus. Neem een trui mee voor de koudere avonden en het is er prima vertoeven!

Wanneer valt de voorjaarsvakantie?

De voorjaarsvakantie valt in 2024 op de volgende data voor de 3 regio's van Nederland:

  • Noord: 17 februari t/m 25 februari
  • Midden: 17 februari t/m 25 februari 
  • Zuid: 10 februari t/m 18 februari

Of het nu in de voorjaarsvakantie, of tijdens één van de overige schoolvakanties is, er staat jou zeker een unieke en onvergetelijke vakantie te wachten. Welke bestemming ga jij ontdekken? 

Ontdek mijn adresjes voor de voorjaarsvakantie

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Naar de zon in het voorjaar

Gun jezelf wat ontspanning

Wellicht is het beeld van een vakantie in februari in Europa niet het eerste wat je te binnen schiet, maar vergis je niet. Tijdens de voorjaarsvakantie is er in de Mediterranée al zoveel moois te zien, proeven en beleven. Misschien is een weekje weg naar Andalusië een goede optie. De kuststreek wordt tenslotte niet voor niks Costa del Sol genoemd. Zelfs de strengste winter kan hier de zon niet wegjagen! Dit geldt ook voor de Canarische Eilanden. Ik zie mezelf al helemaal zitten met een koel glas wijn op een terrasje aan de kust, genietend van de ondergaande zon.

Ook weet ik van mijn vorige bezoekjes aan Portugal dat het in de Costa de Lisboa of de Algarve goed vertoeven is, vooral als je op zoek bent naar een vakantie met kinderen. Ik heb ook altijd al een keer carnaval op Madeira mee willen maken in februari. Met dansende en swingende samba groepen schud je die winterblues zo van je af! En dan hebben we het nog niet over Cyprus gehad en zijn internationale mix van cultuur...

Last minutes in de voorjaarsvakantie

Staan jouw koffers al klaar voor vertrek? Hierboven heb ik al mijn adresjes in de vakantieperiode voor je uitgelicht, ook kun je speuren tussen mijn last minutes rondom de voorjaarsvakantie.

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease