Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Vakantie verblijf finca

Vakantie in een finca

Genieten van het Spaanse zonnetje

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Finca

Overnachten in een Spaanse finca

Leef alsof het je laatste dag is

Mijn eigen finca huren, dat is me aanpassen aan de Spaanse manier van leven. In de namiddag doe ik dan graag een siësta aan het zwembad. Als de zon onder gaat en de warmte minder drukkend wordt, trek ik het stadje in voor een stevige paella. Zoals mijn vriend Alex uit Spanje zegt: “een finca huren is uniek! Het lijkt er voor eeuwig zomer”.

Tijdens mijn vele reisjes door de Mediterranée, ben ik vaak verbleven in verschillende Spaanse finca’s. Als ik aan een finca denk, dwalen mijn gedachten al snel af naar mijn heerlijke vakantie bij Finca del Mundo in Andalusië. Na een hobbelige rit over stoffige weggetjes, omgeven door prachtige bergen, doemde er ineens een schitterende woning op. Eigenaresse Susan zorgde ervoor dat ik me meteen thuis voelde op deze plek. En ik wist meteen dat een vakantie in een finca een geweldig idee is!

Wist je dat...

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

Ontdek unieke finca's weg van de massa

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Wat is een finca?

Een finca is eigenlijk een Spaans vakantiehuis op het platteland. Een finca huren is niet alleen erg gezellig, maar je krijgt er ook een groot stuk land bij. Zo kan je eindeloos genieten van je eigen tuin en heerlijk wandelen tussen de olijfbomen. Dat vind ik ook zo fijn aan een finca: hier kan je ontsnappen aan de massa en je in alle rust terugtrekken. Finca’s bestaan in verschillende vormen, van kleinschalige huisjes tot unieke vakantiehuizen met privézwembad.

Een unieke plek voor jou en je familie

Niet alleen had de finca een charmante uitstraling, ook mocht ik aanschuiven bij de tapasavond die Susan organiseerde. Ik geniet ervan om tijdens mijn vakanties op culinaire ontdekkingstocht te gaan naar de lokale keuken. Later in de week nodigde ze me uit om samen paella te maken. Alsof we elkaar al jaren kenden, zo thuis voelde ik me hier. Zo’n kleinschalige finca met de vriendelijkste eigenaren is voor mij de ideale plek om een vakantie door te brengen met mijn familie of een paar goede vrienden!

Op zoek naar de mooiste kleinschalige finca’s

Dwalend over landweggetjes heb ik de afgelopen jaren veel bijzondere finca’s ontdekt. Ik blijf onder de indruk van het authentieke karakter van de bezochte finca’s. De dikke natuursteen muren, de houten balken in het plafond en een heerlijk terrasje om tot helemaal tot rust te komen… In heel Spanje kun je een finca huren. Intussen heb ik al heel wat ongelofelijke plekjes ontdekt! Ik beleefde bijvoorbeeld een prachtige vakantie in een finca op Tenerife, in het groen van de Macizo de Anaga-bergen. Ook op het platteland van het romantische Andalusië liggen veel kleinschalige finca’s. Op Gran Canaria genoot ik tussen de palmbomen van een prachtige kleinschalige finca, middenin de natuur van dit Spaanse eiland werd ik hier elke ochtend ontspannen wakker. Toen ik op het Spaanse eiland Lanzarote was, kwam ik een explosie van kleuren tegen. Het schitterende zwarte vulkaanlandschap, de witte finca en het heldere blauwe zwembadwater. In de omgeving van de finca vond ik andere talloze kleuren van wijngaarden en fruitbomen. Een uniek plekje, als je het mij vraagt…

De eigenaren tonen je er met trots de ziel van het Spaanse leven. Ze schotelen je met alle plezier een typische puchero of salmorejo uit Córdoba voor. Het enige gevaar aan een finca huren? Dat je niet meer naar huis wilt! Na al deze bijzondere ontdekkingen weet ik één ding zeker: een zonvakantie in een finca is altijd een geweldig idee!