Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Vakantie verblijf finca

Vakantie in een finca

Genieten van het Spaanse zonnetje

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Finca

Overnachten in een Spaanse finca

Mijn eigen finca huren, dat is pas echt onderdompelen in de cultuur van Spanje. In de namiddag doe ik dan graag een siësta aan het zwembad. Als de zon onder gaat en de warmte minder drukkend wordt, trek ik het stadje in voor een stevige paella. Zoals mijn vriend Alex uit Spanje zegt: “een finca huren is uniek! Het lijkt er voor eeuwig zomer”.

Een authentiek Spaanse ervaring

Tijdens mijn vele reizen door de Mediterranée, ben ik in verschillende Spaanse finca’s verbleven. Als ik aan een finca denk, dwalen mijn gedachten al snel af naar alle heerlijke vakanties die ik in o.a. Andalusië heb beleefd. Na een hobbelige rit met je huurauto over stoffige weggetjes, omgeven door prachtige bergen, kom je vaak op de mooiste plekjes. Alle finca's beschikken over een heerlijk zwembad. Ik kan je vertellen dat een vakantie in een finca een geweldig idee is!

Finca vista bonita
  • Authentieke beleving
  • In contact met de natuur
  • In alle rust genieten

Ontdek unieke finca's weg van de massa

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Wat is een finca?

Een finca is eigenlijk een Spaans vakantiehuis op het platteland. Een finca huren is niet alleen erg gezellig, maar je krijgt er ook een groot stuk land bij. Zo kan je eindeloos genieten van je eigen tuin en heerlijk wandelen tussen de olijfbomen. Dat vind ik ook zo fijn aan een finca: hier kan je ontsnappen aan de massa en je in alle rust terugtrekken. Finca’s bestaan in verschillende vormen, van kleinschalige huisjes tot unieke vakantiehuizen met privézwembad.

Een culinaire ontdekkingstocht

Ik geniet ervan om tijdens mijn vakanties op culinaire ontdekkingstocht te gaan naar de lokale keuken. Tijdens je verblijf in een finca heb je vaak te maken met betrokken eigenaren. Zo krijg je de beste tips en soms zelfs een huisgemaakte maaltijd of ontbijt aangeboden. De eigenaren tonen je met trots de ziel van het Spaanse leven. Ze schotelen je met alle plezier een typische puchero of salmorejo uit Córdoba voor. Zo’n kleinschalige finca met de vriendelijkste eigenaren is voor mij dan ook de ideale uitvalsbasis als ik echt op ontdekking wil gaan. 

Een tour door Spanje voor de mooiste finca's

Dwalend over landweggetjes heb ik de afgelopen jaren veel bijzondere finca’s ontdekt. De dikke natuursteen muren, de houten balken in het plafond en een heerlijk terrasje om tot helemaal tot rust te komen… In heel Spanje kun je een finca huren. Intussen heb ik al heel wat ongelofelijke plekjes ontdekt! Ik beleefde bijvoorbeeld een prachtige vakantie in een finca op Tenerife, in het groen van de Macizo de Anaga-bergen. Ook op het platteland van het romantische Andalusië liggen veel kleinschalige finca’s en op Gran Canaria genoot ik tussen de palmbomen van een prachtige kleinschalige verblijf. Middenin de natuur van dit Spaanse eiland werd ik hier elke ochtend ontspannen wakker. Toen ik op het Spaanse eiland Lanzarote was, kwam ik een explosie van kleuren tegen. Het schitterende zwarte vulkaanlandschap, de witte finca en het heldere blauwe zwembadwater.Een uniek plekje, als je het mij vraagt…

Na al deze bijzondere ontdekkingen heb ik inmiddels een mooie verzameling aan favoriete finca's verzameld. Het enige gevaar aan een finca huren? Dat je niet meer naar huis wilt! 

Wist je dat...

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease