Als ik denk aan Spanje, komen de herinneringen aan mijn vakanties in Spaanse finca’s al snel bovendrijven. Liggend in de warme zon, mijn voeten in koud zwembadwater, de kleurrijkste huisjes… Maar ook de vriendelijkste eigenaren… De vakanties in een Spaanse finca hebben me prachtige herinneringen nagelaten. Hoog tijd om de leukste Spaanse finca’s met jullie te delen!

Finca del Mundo, Andalusie

Zeg je Spanje, dan zeg je heerlijk eten. Precies dat is wat ik ervaar bij Finca del Mundo in het schitterende landschap van Andalusie. De eerste ochtend dat ik hier aan de ontbijttafel zit, komt de vraag van de Nederlandse eigenaresse Susan: “Heb je zin in een paella-avond, Eliza?”. Ik glimlach. Natuurlijk! Paella: hét gerecht dat ik tijdens al mijn vakanties in Spanje een keer moet eten. Finca del Mundo voelt voor mij als een ware verwennerij. De kleurrijke decoratie, het glinsterende zwembad, het lekker Spaanse eten… Puur genieten!

Finca del Mundo

Finca Lola & Juan, Lanzarote

Wanneer ik arriveer bij Finca Lola & Juan kan ik niet anders dan een paar minuten lang om me heen kijken. Dit schitterende plekje ligt te midden van de natuur van Lanzarote. Om me heen zie ik tal van hoge palmbomen… Als ik even neerplof voor mijn witte huisje, valt er een deken van rust over me heen. Finca Lola & Juan is letterlijk een oase van rust. Diezelfde middag nog neem ik een duik in het aangename zwembad van de finca. Ik kan niet stoppen met om me heen kijken. Zoveel schoonheid! 

Finca Lola & Juan

Finca S’estelrica, Mallorca

Van die plekjes waar ik me vanaf het allereerste moment thuis voel: dat is Finca S’estelrica op het Spaanse eiland Mallorca. Zo’n plek waar ik al kan genieten van een zacht briesje voor mij haren. Simpelweg omdat alles hier zo mooi is: het uitzicht, mijn terrasje, mijn kamer, het grote, oude pand… Ik hoef hier niets te doen, alleen maar te genieten van de stilte en de schoonheid om me heen. Nog leuker: de eigenaar van Finca S’estelrica verrast me tijdens mijn vakantie met te gekke tips voor uitjes en verborgen strandjes op Mallorca!

Finca S’estelrica

Finca Mirador Bandama, Gran Canaria

Eén van mijn mooiste herinneringen aan Gran Canaria? Mijn ontdekking van Finca Mirador Bandama. Een plek waar dromen werkelijkheid lijken te worden. Op het terrasje van Finca Mirador Bandama schenkt de eigenaar me een glas koude witte wijn in. Hij glimlacht als hij mijn tevreden blik ziet. “Heb je de vulkaan Pico de Bandama al gezien?” Hij wijst. “Daar. En op heldere dagen kun je zelfs Fuerteventura zien liggen.” Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik voelde me al ontzettend bevoorrecht om op zo’n prachtige plek te mogen zijn, maar een ontmoeting met de eigenaar van dit plekje doet er nog een schepje bovenop. De gezellige gesprekken die ik met hem voer, vergeet ik niet snel meer!

Finca Mirador Bandama

Finca Sa Rota d’en Palerm, Mallorca

Op het Spaanse eiland Mallorca ontmoet ik Felisa: een echte levenskunstenaar: een genieter van de mooie dingen van het leven. En het leuke is dat ze haar passie voor het leven graag met je deelt! Wie haar finca ooit bezoekt, zal precies snappen wat ik bedoel. Finca Sa Rota d’en Palerm straalt vreugde uit. Tevredenheid, schoonheid. Deels door de schitterende omgeving waarin het ligt, maar zeker ook door de manier waarop Felisa vormgegeven heeft aan haar gastenverblijf. Groene luiken, rustgevend interieur en een verleidelijk zwembad… En dat alles omgeven door de natuur van Mallorca!

Finca Sa Rota d'en Palerm

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Als ik denk aan Spanje, komen de herinneringen aan mijn vakanties in Spaanse finca’s al snel bovendrijven. Liggend in de warme zon, mijn voeten in koud zwembadwater, de kleurrijkste huisjes… Maar ook de vriendelijkste eigenaren… De vakanties in een Spaanse finca hebben me prachtige herinneringen nagelaten. Hoog tijd om de leukste Spaanse finca’s met jullie te delen!

Finca del Mundo, Andalusie

Zeg je Spanje, dan zeg je heerlijk eten. Precies dat is wat ik ervaar bij Finca del Mundo in het schitterende landschap van Andalusie. De eerste ochtend dat ik hier aan de ontbijttafel zit, komt de vraag van de Nederlandse eigenaresse Susan: “Heb je zin in een paella-avond, Eliza?”. Ik glimlach. Natuurlijk! Paella: hét gerecht dat ik tijdens al mijn vakanties in Spanje een keer moet eten. Finca del Mundo voelt voor mij als een ware verwennerij. De kleurrijke decoratie, het glinsterende zwembad, het lekker Spaanse eten… Puur genieten!

Finca del Mundo

Finca Lola & Juan, Lanzarote

Wanneer ik arriveer bij Finca Lola & Juan kan ik niet anders dan een paar minuten lang om me heen kijken. Dit schitterende plekje ligt te midden van de natuur van Lanzarote. Om me heen zie ik tal van hoge palmbomen… Als ik even neerplof voor mijn witte huisje, valt er een deken van rust over me heen. Finca Lola & Juan is letterlijk een oase van rust. Diezelfde middag nog neem ik een duik in het aangename zwembad van de finca. Ik kan niet stoppen met om me heen kijken. Zoveel schoonheid! 

Finca Lola & Juan

Finca S’estelrica, Mallorca

Van die plekjes waar ik me vanaf het allereerste moment thuis voel: dat is Finca S’estelrica op het Spaanse eiland Mallorca. Zo’n plek waar ik al kan genieten van een zacht briesje voor mij haren. Simpelweg omdat alles hier zo mooi is: het uitzicht, mijn terrasje, mijn kamer, het grote, oude pand… Ik hoef hier niets te doen, alleen maar te genieten van de stilte en de schoonheid om me heen. Nog leuker: de eigenaar van Finca S’estelrica verrast me tijdens mijn vakantie met te gekke tips voor uitjes en verborgen strandjes op Mallorca!

Finca S’estelrica

Finca Mirador Bandama, Gran Canaria

Eén van mijn mooiste herinneringen aan Gran Canaria? Mijn ontdekking van Finca Mirador Bandama. Een plek waar dromen werkelijkheid lijken te worden. Op het terrasje van Finca Mirador Bandama schenkt de eigenaar me een glas koude witte wijn in. Hij glimlacht als hij mijn tevreden blik ziet. “Heb je de vulkaan Pico de Bandama al gezien?” Hij wijst. “Daar. En op heldere dagen kun je zelfs Fuerteventura zien liggen.” Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik voelde me al ontzettend bevoorrecht om op zo’n prachtige plek te mogen zijn, maar een ontmoeting met de eigenaar van dit plekje doet er nog een schepje bovenop. De gezellige gesprekken die ik met hem voer, vergeet ik niet snel meer!

Finca Mirador Bandama

Finca Sa Rota d’en Palerm, Mallorca

Op het Spaanse eiland Mallorca ontmoet ik Felisa: een echte levenskunstenaar: een genieter van de mooie dingen van het leven. En het leuke is dat ze haar passie voor het leven graag met je deelt! Wie haar finca ooit bezoekt, zal precies snappen wat ik bedoel. Finca Sa Rota d’en Palerm straalt vreugde uit. Tevredenheid, schoonheid. Deels door de schitterende omgeving waarin het ligt, maar zeker ook door de manier waarop Felisa vormgegeven heeft aan haar gastenverblijf. Groene luiken, rustgevend interieur en een verleidelijk zwembad… En dat alles omgeven door de natuur van Mallorca!

Finca Sa Rota d'en Palerm

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

30 januari, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.