Als ik denk aan Spanje, komen de herinneringen aan mijn vakanties in Spaanse finca’s al snel bovendrijven. Liggend in de warme zon, mijn voeten in koud zwembadwater, de kleurrijkste huisjes… Maar ook de vriendelijkste eigenaren… De vakanties in een Spaanse finca hebben me prachtige herinneringen nagelaten. Hoog tijd om de leukste Spaanse finca’s met jullie te delen!

Finca las Nuevas, Andalusie

Eenmaal aangekomen bij Finca las Nuevas word ik hartelijk verwelkomd door Nederlandse eigenaren Robert en Pascalle en hun twee kinderen Joanne en Oek. Het klikt meteen en hoewel ik ver van huis ben, voel ik me meteen thuis. Hoewel de Finca gerenoveerd is, zijn alle Andalusische details bewaard gebleven: dikke witte muren, de kleine ramen en terracotta tegels. Meteen was ik verliefd op de serene rust die er heerst. Ook het uitzicht over de glooiende bergen en de olijf- en amandelbomen is onevenaarbaar. Morgen rijd ik naar het dorpje Alora, waar ik eerder de meest heerlijke tapas proefde. 

Finca Las Nuevas

Finca Isabel Lanzarote

Wanneer ik arriveer bij Finca Isabel kan ik niet anders dan een paar minuten lang om me heen kijken. De indrukken van het zwarte lava, het contrast met de witte finca en een blauw zwembad… Wauw! En dat alles rustig verscholen op een plek waar eeuwen geleden een eruptie heeft plaatsgevonden. De finca siert er tussen het lavalandschap, de fruitbomen en de wijngaarden. Een bijzondere uitbarsting van schoonheden, dat is Finca Isabel.

Finca Isabel

Finca Son Sama, Mallorca

Een plek waar ik meteen van onder de indruk was: Finca Son Sama op het Spaanse eiland Mallorca. De bijna 500 jaar oude gerenoveerde boerderij sierde in al haar statige glorie op de heuvel. Wat een uitzicht, met ruige natuurgebieden, de vlaktes van de binnenlanden en de pittoreske baaien aan de kust. Zoveel schoonheid!

Finca Son Sama

Finca Mirador Bandama, Gran Canaria

Eén van mijn mooiste herinneringen aan Gran Canaria? Mijn ontdekking van Finca Mirador Bandama. Een plek waar dromen werkelijkheid lijken te worden. Op het terrasje van Finca Mirador Bandama schenkt de eigenaar me een glas koude witte wijn in. Hij glimlacht als hij mijn tevreden blik ziet. “Heb je de vulkaan Pico de Bandama al gezien?” Hij wijst. “Daar. En op heldere dagen kun je zelfs Fuerteventura zien liggen.” Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik voelde me al ontzettend bevoorrecht om op zo’n prachtige plek te mogen zijn, maar een ontmoeting met de eigenaar van dit plekje doet er nog een schepje bovenop. De gezellige gesprekken die ik met hem voer, vergeet ik niet snel meer!

Finca Mirador Bandama

Finca Sa Rota d’en Palerm, Mallorca

Op het Spaanse eiland Mallorca ontmoet ik Felisa: een echte levenskunstenaar: een genieter van de mooie dingen van het leven. En het leuke is dat ze haar passie voor het leven graag met je deelt! Wie haar finca ooit bezoekt, zal precies snappen wat ik bedoel. Finca Sa Rota d’en Palerm straalt vreugde uit. Tevredenheid, schoonheid. Deels door de schitterende omgeving waarin het ligt, maar zeker ook door de manier waarop Felisa vormgegeven heeft aan haar gastenverblijf. Groene luiken, rustgevend interieur en een verleidelijk zwembad… En dat alles omgeven door de natuur van Mallorca!

Finca Sa Rota d'en Palerm

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Als ik denk aan Spanje, komen de herinneringen aan mijn vakanties in Spaanse finca’s al snel bovendrijven. Liggend in de warme zon, mijn voeten in koud zwembadwater, de kleurrijkste huisjes… Maar ook de vriendelijkste eigenaren… De vakanties in een Spaanse finca hebben me prachtige herinneringen nagelaten. Hoog tijd om de leukste Spaanse finca’s met jullie te delen!

Finca las Nuevas, Andalusie

Eenmaal aangekomen bij Finca las Nuevas word ik hartelijk verwelkomd door Nederlandse eigenaren Robert en Pascalle en hun twee kinderen Joanne en Oek. Het klikt meteen en hoewel ik ver van huis ben, voel ik me meteen thuis. Hoewel de Finca gerenoveerd is, zijn alle Andalusische details bewaard gebleven: dikke witte muren, de kleine ramen en terracotta tegels. Meteen was ik verliefd op de serene rust die er heerst. Ook het uitzicht over de glooiende bergen en de olijf- en amandelbomen is onevenaarbaar. Morgen rijd ik naar het dorpje Alora, waar ik eerder de meest heerlijke tapas proefde. 

Finca Las Nuevas

Finca Isabel Lanzarote

Wanneer ik arriveer bij Finca Isabel kan ik niet anders dan een paar minuten lang om me heen kijken. De indrukken van het zwarte lava, het contrast met de witte finca en een blauw zwembad… Wauw! En dat alles rustig verscholen op een plek waar eeuwen geleden een eruptie heeft plaatsgevonden. De finca siert er tussen het lavalandschap, de fruitbomen en de wijngaarden. Een bijzondere uitbarsting van schoonheden, dat is Finca Isabel.

Finca Isabel

Finca Son Sama, Mallorca

Een plek waar ik meteen van onder de indruk was: Finca Son Sama op het Spaanse eiland Mallorca. De bijna 500 jaar oude gerenoveerde boerderij sierde in al haar statige glorie op de heuvel. Wat een uitzicht, met ruige natuurgebieden, de vlaktes van de binnenlanden en de pittoreske baaien aan de kust. Zoveel schoonheid!

Finca Son Sama

Finca Mirador Bandama, Gran Canaria

Eén van mijn mooiste herinneringen aan Gran Canaria? Mijn ontdekking van Finca Mirador Bandama. Een plek waar dromen werkelijkheid lijken te worden. Op het terrasje van Finca Mirador Bandama schenkt de eigenaar me een glas koude witte wijn in. Hij glimlacht als hij mijn tevreden blik ziet. “Heb je de vulkaan Pico de Bandama al gezien?” Hij wijst. “Daar. En op heldere dagen kun je zelfs Fuerteventura zien liggen.” Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik voelde me al ontzettend bevoorrecht om op zo’n prachtige plek te mogen zijn, maar een ontmoeting met de eigenaar van dit plekje doet er nog een schepje bovenop. De gezellige gesprekken die ik met hem voer, vergeet ik niet snel meer!

Finca Mirador Bandama

Finca Sa Rota d’en Palerm, Mallorca

Op het Spaanse eiland Mallorca ontmoet ik Felisa: een echte levenskunstenaar: een genieter van de mooie dingen van het leven. En het leuke is dat ze haar passie voor het leven graag met je deelt! Wie haar finca ooit bezoekt, zal precies snappen wat ik bedoel. Finca Sa Rota d’en Palerm straalt vreugde uit. Tevredenheid, schoonheid. Deels door de schitterende omgeving waarin het ligt, maar zeker ook door de manier waarop Felisa vormgegeven heeft aan haar gastenverblijf. Groene luiken, rustgevend interieur en een verleidelijk zwembad… En dat alles omgeven door de natuur van Mallorca!

Finca Sa Rota d'en Palerm

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

30 oktober, 2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.