Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
  1. Home
  2. Griekenland
  3. Peloponnesos
Peloponnesos

Vakantie Peloponnesos

Peloponnesos in Griekenland: ontdek het eilandleven

Peloponnesos is het beroemde schiereiland van Griekenland en heeft een boeiende geschiedenis, uitgestrekte zandstranden en prachtige, ruige natuur. Anders dan de Griekse eilanden is Peloponnesos via de smalle landlengte van Korinthe aan het Griekse vasteland verbonden. Ik kom er zelf graag voor een strandvakantie en ook bij de Grieken is het een geliefde vakantiebestemming vanwege de langgerekte kustlijn en mooie strandjes. Het is een geweldige belevenis om met je huurauto langs de kust te rijden en te stoppen bij de vele dorpjes die erlangs liggen. Peloponnesos is perfect als je van strandjes houdt, maar ook graag rondstruint in pittoreske dorpjes, geniet van wandelen en de Griekse cultuur opsnuift. Culturele bezienswaardigheden zijn er op dit Griekse schiereiland meer dan genoeg.

Maak je vakantie op Peloponnesos compleet met een fijn verblijf 

Bij een vakantie op Peloponnesos hoort natuurlijk een bijzonder verblijf. Vaak word je op deze adresjes getrakteerd met een oogverblindend uitzicht. Wat dacht je van een uniek boutique hotel met een infinity pool waar vanuit je geweldig over de diepblauwe zee uitkijkt, een authentiek hotel midden in het groen of juist een rustig gelegen villa met een prachtig terras? Door de combinatie van een rijke historie, prachtig groene natuur en de langgerekte kustlijn met romantische stranden, kan ik een huwelijksreis naar Peloponnesos ook aanraden. Maak bijvoorbeeld een rondreis door Peloponnesos. Vakantietips op Peloponnesos zijn de historische wonderen Olympia, Eidaurus en Sparta die je een keer gezien moet hebben. Deze bezienswaardigheden zijn ook leuk voor een vakantie met kinderen, wie weet wat ze wel niet herkennen. Met wie ontdek jij de wonderen van Peloponnesos?

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Dit wil je doen en proeven op Peloponnesos

Naast historische wonderen Eidaurus en Sparta, moet je Olympia ook echt een keer gezien hebben: de stad waar de originele Olympische spelen werden gehouden. Ook het oude theater van Epidaurus, het best bewaarde oude theater uit de Griekse oudheid, maakt iedere keer weer indruk. Het komt iedere zomer weer tot leven tijdens antieke voorstellingen opgevoerd door toneelgezelschappen. De baai van Gialova is betoverend, net als de oude haven van Methoni en de imposante burcht die het gezicht van dit plaatsje bepaalt. Tijdens een fly & drive  vakantie op Peloponnesos ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid en ontdek je met het gemak van je huurauto het hele schiereiland. Wanneer ga jij?

Weer Peloponnesos: warme zomers, milde winters

Op zonvakantie  naar Peloponnesos geniet je van droge, warme zomers met gemiddelde temperaturen van rond de 30 graden. Ideale omstandigheden om deze leukste strandjes van Peloponnessos te ontdekken. Even uit de zon? Dat is het juiste moment om alle culinaire hoogtepunten in de buurt te verkennen. Als je van olijven houdt, moet je zeker de kalamata-olijven proberen. In Tripolis, hoog in de bergen van Arcadia, eet je de lekkerste Trahanas. Deze handgemaakte pasta is gemaakt van onder andere bulgur. En in Kalamata eet je heerlijke gedroogde vijgen en de lekkerste groentegoulash. Met ingrediënten als artisjok, aubergine en courgette. In de winter brengen de Grieken dat op smaak met een beetje citroen en in de zomer met tomaten. Eet smakelijk!

Wat zijn de temperaturen?

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
6ºC
11ºC
14ºC
15ºC
17ºC
25ºC
23ºC
25ºC
19ºC
18ºC
12ºC
6ºC
Min. temp.
0ºC
3ºC
7ºC
5ºC
7ºC
14ºC
15ºC
14ºC
11ºC
10ºC
5ºC
0ºC

Op zoek naar meer inspiratie?
Op zoek naar meer inspiratie?

Op zoek naar meer inspiratie?

Tip van Eliza

Mijn tips en avonturen over Griekenland kun je op mijn blog lezen.