Peloponnesos: het kan haast niet Griekser klinken. Elke keer als iemand over dit Griekse schiereiland begint, krijg ik zin om per direct het vliegtuig in te stappen. Of je nu een avontuurlijke reiziger, een geschiedenisliefhebber of een zonaanbidder bent, Peloponnesos biedt een betoverende mix van natuurlijke schoonheid en rijke cultuur.

Inmiddels heb ik Peloponnesos, ook wel Peloponnese genoemd, meerdere keren bezocht en deel ik graag mijn favoriete bezienswaardigheden voor een onvergetelijke vakantie op Peloponnesos met jou!

1. De wijnen van Nemea

Zeg je wijn, dan tover je een glimlach op mijn gezicht. Ik ben namelijk dol op wijn. Niet alleen omdat ik het zo lekker vind, maar ook omdat het proces van wijn maken me zo interesseert. Volgens veel locals komt de beste wijn van Griekenland uit Peloponnesos. Een reis naar dit eiland is dan ook niet compleet zonder de verrukkelijke wijnen van Nemea geproefd te hebben. Dit gebied staat bekend om zijn eeuwenoude wijncultuur en de robuuste rode Agiorgitiko druif.

Antonis, de eigenaar van het heerlijke plekje Natura Club & Spa, vertelt me waarom. “Door het zachte klimaat van de wijnstreek Nemea en de kalkrijke grond, is de smaak van deze wijn fantastisch!” Hij raadt me aan om een wijnroute per fiets af te leggen en onderweg te stoppen bij lokale boeren en wijnhuizen voor een heerlijke proeverij. Mmm…

Peloponnesos Nemea

2. De grotten van Diros

Een andere bezienswaardigheid op Peloponnesos die je niet mag missen, zijn de Diros grotten. Deze druipsteengrotten werden rond 1950 ontdekt en bestaan uit drie grottenstelsels met de namen Vlichada, Alepotripa en Katafigi. De adembenemende formaties en kristalheldere wateren zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Neem deel aan een boottocht door de grotten en laat je verwonderen. Wat heb ik genoten van de fascinerende verhalen over de geschiedenis van deze grotten en de rol die ze speelden in de Griekse mythologie.

Peloponnesos Diros grot

3. Het charmante vissersdorpje Kardamyli

Iets wat ik niet snel oversla wanneer ik in Griekenland ben, is een bezoek aan een vissersdorp! Op Peloponnesos bezocht ik het authentieke vissersdorpje Kardamyli, waar lieflijke kleine bootjes in het water dobberen. Op een gezellig klein terrasje in één van de pittoreske straatjes bestel ik verse vis, die op Griekse eilanden altijd net even lekkerder lijkt te smaken dan waar ook! Kardamyli is een verborgen juweeltje dat je niet mag overslaan. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de Griekse gastvrijheid.

Peloponnesos Limeni

4. Het strand van Voidokilia

Mijn reizen naar Griekenland eindigen nooit zonder een prachtig strand te hebben ontdekt. Ook hier ontving ik weer een goede tip van de locals: “Het mooiste strand van Peloponnesos? Voidokilia!” Ze zeiden het zo overtuigend in koor dat ik er wel naartoe móest. Eenmaal op het strand moest ik toegeven: Voidokilia is een prachtig strand in een bijzonder mooi natuurgebied, met een halvemaanvormige baai omgeven door duinen en een goudkleurig zandstrand. En dan dat kristalhelder water, zo blauw dat het rechtstreeks uit een ansichtkaart lijkt te komen. Geniet van de zonsondergang over de Ionische Zee en maak een wandeling rond de omliggende duinen en de oude burcht van Navarino. 
 
Tip: Lees ook eens mijn blog over de unieke stranden van Peloponnesos

Peloponnesos Voidokilia strand

5. De hoofdstad Kalamata

Hoewel ik dol ben op lieflijke dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, vind ik het ook altijd leuk om een bezoek te brengen aan een hoofdstad van een regio of (ei)land. Op Peloponnesos is dit Kalamata. Ik kom erachter dat het een vrij grote stad is en raak dan ook niet snel uitgekeken, integendeel!

Ik bezoek de lokale markten en proef de beroemde Kalamata-olijven en andere verse streekproducten. Al slenterend door de oude binnenstad vol winkels, cafés en restaurants geniet ik van de Griekse charme en de lokale keuken. Deze staat bekend om zijn eenvoud en heerlijke smaken. Ik bezoek het oude fort van de stad en de Ypapanti kathedraal en sluit mijn dag in een barretje aan de boulevard af. Over genieten gesproken…

Tip: Lees ook eens mijn blog over mijn favoriete restaurantjes op de Peloponnesos.

Peloponnesos Kalamata

Met deze vijf onmisbare tips voor bezienswaardigheden op Peloponnesos ben je klaar om dit prachtige schiereiland te verkennen. Peloponnesos zal je zeker betoveren met zijn veelzijdigheid en schoonheid.

Bekijk hier al mijn vakanties op Peloponnesos. Welke is jouw favoriet?

Liefs, Eliza

PS. Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Peloponnesos: het kan haast niet Griekser klinken. Elke keer als iemand over dit Griekse schiereiland begint, krijg ik zin om per direct het vliegtuig in te stappen. Of je nu een avontuurlijke reiziger, een geschiedenisliefhebber of een zonaanbidder bent, Peloponnesos biedt een betoverende mix van natuurlijke schoonheid en rijke cultuur.

Inmiddels heb ik Peloponnesos, ook wel Peloponnese genoemd, meerdere keren bezocht en deel ik graag mijn favoriete bezienswaardigheden voor een onvergetelijke vakantie op Peloponnesos met jou!

1. De wijnen van Nemea

Zeg je wijn, dan tover je een glimlach op mijn gezicht. Ik ben namelijk dol op wijn. Niet alleen omdat ik het zo lekker vind, maar ook omdat het proces van wijn maken me zo interesseert. Volgens veel locals komt de beste wijn van Griekenland uit Peloponnesos. Een reis naar dit eiland is dan ook niet compleet zonder de verrukkelijke wijnen van Nemea geproefd te hebben. Dit gebied staat bekend om zijn eeuwenoude wijncultuur en de robuuste rode Agiorgitiko druif.

Antonis, de eigenaar van het heerlijke plekje Natura Club & Spa, vertelt me waarom. “Door het zachte klimaat van de wijnstreek Nemea en de kalkrijke grond, is de smaak van deze wijn fantastisch!” Hij raadt me aan om een wijnroute per fiets af te leggen en onderweg te stoppen bij lokale boeren en wijnhuizen voor een heerlijke proeverij. Mmm…

Peloponnesos Nemea

2. De grotten van Diros

Een andere bezienswaardigheid op Peloponnesos die je niet mag missen, zijn de Diros grotten. Deze druipsteengrotten werden rond 1950 ontdekt en bestaan uit drie grottenstelsels met de namen Vlichada, Alepotripa en Katafigi. De adembenemende formaties en kristalheldere wateren zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Neem deel aan een boottocht door de grotten en laat je verwonderen. Wat heb ik genoten van de fascinerende verhalen over de geschiedenis van deze grotten en de rol die ze speelden in de Griekse mythologie.

Peloponnesos Diros grot

3. Het charmante vissersdorpje Kardamyli

Iets wat ik niet snel oversla wanneer ik in Griekenland ben, is een bezoek aan een vissersdorp! Op Peloponnesos bezocht ik het authentieke vissersdorpje Kardamyli, waar lieflijke kleine bootjes in het water dobberen. Op een gezellig klein terrasje in één van de pittoreske straatjes bestel ik verse vis, die op Griekse eilanden altijd net even lekkerder lijkt te smaken dan waar ook! Kardamyli is een verborgen juweeltje dat je niet mag overslaan. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de Griekse gastvrijheid.

Peloponnesos Limeni

4. Het strand van Voidokilia

Mijn reizen naar Griekenland eindigen nooit zonder een prachtig strand te hebben ontdekt. Ook hier ontving ik weer een goede tip van de locals: “Het mooiste strand van Peloponnesos? Voidokilia!” Ze zeiden het zo overtuigend in koor dat ik er wel naartoe móest. Eenmaal op het strand moest ik toegeven: Voidokilia is een prachtig strand in een bijzonder mooi natuurgebied, met een halvemaanvormige baai omgeven door duinen en een goudkleurig zandstrand. En dan dat kristalhelder water, zo blauw dat het rechtstreeks uit een ansichtkaart lijkt te komen. Geniet van de zonsondergang over de Ionische Zee en maak een wandeling rond de omliggende duinen en de oude burcht van Navarino. 
 
Tip: Lees ook eens mijn blog over de unieke stranden van Peloponnesos

Peloponnesos Voidokilia strand

5. De hoofdstad Kalamata

Hoewel ik dol ben op lieflijke dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, vind ik het ook altijd leuk om een bezoek te brengen aan een hoofdstad van een regio of (ei)land. Op Peloponnesos is dit Kalamata. Ik kom erachter dat het een vrij grote stad is en raak dan ook niet snel uitgekeken, integendeel!

Ik bezoek de lokale markten en proef de beroemde Kalamata-olijven en andere verse streekproducten. Al slenterend door de oude binnenstad vol winkels, cafés en restaurants geniet ik van de Griekse charme en de lokale keuken. Deze staat bekend om zijn eenvoud en heerlijke smaken. Ik bezoek het oude fort van de stad en de Ypapanti kathedraal en sluit mijn dag in een barretje aan de boulevard af. Over genieten gesproken…

Tip: Lees ook eens mijn blog over mijn favoriete restaurantjes op de Peloponnesos.

Peloponnesos Kalamata

Met deze vijf onmisbare tips voor bezienswaardigheden op Peloponnesos ben je klaar om dit prachtige schiereiland te verkennen. Peloponnesos zal je zeker betoveren met zijn veelzijdigheid en schoonheid.

Bekijk hier al mijn vakanties op Peloponnesos. Welke is jouw favoriet?

Liefs, Eliza

PS. Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

20 augustus, 2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.