Peloponnesos: een naam van een eiland kan haast niet Griekser klinken. Steeds weer als iemand tegen me over dit Griekse eiland begint, krijg ik kriebels in mijn buik. Zin om per direct in het vliegtuig te stappen voor een mooie vakantie op Peloponnesos… Inmiddels heb ik het eiland meerdere malen bezocht en deel ik graag mijn favoriete beziendwaardigheden op Peloponnesos met jullie!

De wijnen van Nemea

Zeg je wijn, dan tover je vanzelf een glimlach op mijn gezicht! Ik ben dol op wijn. Niet alleen omdat ik het zo lekker vind, maar ook omdat ik het proces van wijnmaken mooi vind. Volgens veel locals van het eiland komt de beste wijn van Griekenland uit Peloponnesos. Als ik Kostas spreek, de eigenaar van het heerlijke plekje Aeropi Houses, vertelt hij me waarom. “Door het zachte klimaat van de wijnstreek Nemea en de kalkrijke grond, is de smaak van deze wijn fantastisch!” Hij raadt me aan een wijnroute per fiets af te leggen en onderweg bij lokale boeren wat te proeven. Mmm…

Peloponnesos Nemea

De grotten van Diros

Diezelfde avond lijkt Kostas niet op te houden met kletsen. Zijn enthousiasme over Peloponnesos is mooi om naar te kijken en luisteren. “Wat je echt moet zien op Peloponnesos zijn de Diros grotten, Eliza. De druipsteengrotten werden rond 1950 ontdekt en bestaan uit drie grottenstelsels met de namen Vlichada, Alepotripa en Katafigi. Echt prachtig.”

Peloponnesos Diros grot

Vissersdorpje Kardamyli

Iets wat ik niet snel oversla wanneer ik op Griekenland ben: een bezoek aan een vissersdorp! Op Peloponnesos bezoek ik het vissersdorpje Kardamyli, waar lieflijke kleine bootjes in het water dobberen. Op een gezellig klein terrasje bestel ik verse vis, die op Griekse eilanden altijd net even lekkerder lijkt te smaken dan waar ook!

Peloponnesos Limeni

Het strand van Voidokilia

Mijn reisjes naar Griekenland eindigen nooit zonder een prachtig strand te hebben ontdekt. Gelukkig weet Kostas me ook hierin een handje te helpen. “Het mooiste strand van Peloponnesos? Voidokilia!” Zijn overtuiging maakt dat ik er wel naartoe móet. Eenmaal op het strand van Voidokilia moet ik toegeven: Kostas heeft er oog voor… Voidokilia is een prachtig strand in een bijzonder mooi natuurgebied, met een ronde baai omgeven door duinen en zandstrand. En dan dat water, zo helder lichtblauw…

Peloponnesos Voidokilia strand

Hoofdstad Kalamata

Hoewel ik dol ben op lieflijke kleine dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan, vind ik dat ik ook altijd even een bezoek moet brengen aan een hoofdstad van een regio of (ei)land. Op Peloponnesos is de hoofdstad Kalamata. Bij mijn bezoek kom ik erachter dat Kalamata eigenlijk een vrij grote stad is, voor wat ik gewend ben op Griekse eilandjes. Ik ben dan ook niet snel uitgekeken, integendeel! Al slenterend door de oude binnenstad geniet ik van de Griekse charme. Ik bezoek het oude fort van de stad en de Ypapanti cathedraal en besluit mijn dag in een barretje aan de boulevard af te sluiten. Over genieten gesproken…

Peloponnesos Kalamata

Benieuwd naar de adresjes die ik ontdekte op Peloponnesos? Je vindt ze hier!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Peloponnesos: een naam van een eiland kan haast niet Griekser klinken. Steeds weer als iemand tegen me over dit Griekse eiland begint, krijg ik kriebels in mijn buik. Zin om per direct in het vliegtuig te stappen voor een mooie vakantie op Peloponnesos… Inmiddels heb ik het eiland meerdere malen bezocht en deel ik graag mijn favoriete beziendwaardigheden op Peloponnesos met jullie!

De wijnen van Nemea

Zeg je wijn, dan tover je vanzelf een glimlach op mijn gezicht! Ik ben dol op wijn. Niet alleen omdat ik het zo lekker vind, maar ook omdat ik het proces van wijnmaken mooi vind. Volgens veel locals van het eiland komt de beste wijn van Griekenland uit Peloponnesos. Als ik Kostas spreek, de eigenaar van het heerlijke plekje Aeropi Houses, vertelt hij me waarom. “Door het zachte klimaat van de wijnstreek Nemea en de kalkrijke grond, is de smaak van deze wijn fantastisch!” Hij raadt me aan een wijnroute per fiets af te leggen en onderweg bij lokale boeren wat te proeven. Mmm…

Peloponnesos Nemea

De grotten van Diros

Diezelfde avond lijkt Kostas niet op te houden met kletsen. Zijn enthousiasme over Peloponnesos is mooi om naar te kijken en luisteren. “Wat je echt moet zien op Peloponnesos zijn de Diros grotten, Eliza. De druipsteengrotten werden rond 1950 ontdekt en bestaan uit drie grottenstelsels met de namen Vlichada, Alepotripa en Katafigi. Echt prachtig.”

Peloponnesos Diros grot

Vissersdorpje Kardamyli

Iets wat ik niet snel oversla wanneer ik op Griekenland ben: een bezoek aan een vissersdorp! Op Peloponnesos bezoek ik het vissersdorpje Kardamyli, waar lieflijke kleine bootjes in het water dobberen. Op een gezellig klein terrasje bestel ik verse vis, die op Griekse eilanden altijd net even lekkerder lijkt te smaken dan waar ook!

Peloponnesos Limeni

Het strand van Voidokilia

Mijn reisjes naar Griekenland eindigen nooit zonder een prachtig strand te hebben ontdekt. Gelukkig weet Kostas me ook hierin een handje te helpen. “Het mooiste strand van Peloponnesos? Voidokilia!” Zijn overtuiging maakt dat ik er wel naartoe móet. Eenmaal op het strand van Voidokilia moet ik toegeven: Kostas heeft er oog voor… Voidokilia is een prachtig strand in een bijzonder mooi natuurgebied, met een ronde baai omgeven door duinen en zandstrand. En dan dat water, zo helder lichtblauw…

Peloponnesos Voidokilia strand

Hoofdstad Kalamata

Hoewel ik dol ben op lieflijke kleine dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan, vind ik dat ik ook altijd even een bezoek moet brengen aan een hoofdstad van een regio of (ei)land. Op Peloponnesos is de hoofdstad Kalamata. Bij mijn bezoek kom ik erachter dat Kalamata eigenlijk een vrij grote stad is, voor wat ik gewend ben op Griekse eilandjes. Ik ben dan ook niet snel uitgekeken, integendeel! Al slenterend door de oude binnenstad geniet ik van de Griekse charme. Ik bezoek het oude fort van de stad en de Ypapanti cathedraal en besluit mijn dag in een barretje aan de boulevard af te sluiten. Over genieten gesproken…

Peloponnesos Kalamata

Benieuwd naar de adresjes die ik ontdekte op Peloponnesos? Je vindt ze hier!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

28 februari, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter