Een schiereiland met een rijke geologische geschiedenis: het maakt dat ik dol ben op de Peloponnesos! Ooit was het een eiland, later werd het weer toegevoegd aan het vasteland en op dit moment wordt het gezien als een schiereiland. Inmiddels heb ik dankzij de vriendelijke locals die ik er ontmoette heel wat mooie strandjes mogen ontdekken.

Het strand van Panagia

In mijn zoektocht naar fijne strandjes tijdens mijn vakanties, ga ik altijd graag van de gebaande paden af. Liever kies ik voor een rustig, onbekend strandje, dan voor een strand waar de massa komt. Het strand van Panagia op de Peloponnesos is daar een uitgelezen voorbeeld van: maar weinig toeristen weten er hun weg naartoe. En dat is opmerkelijk, want het helderblauwe water doet me wanen in de Cariben!

Peloponnesos strand Panagia

Golden Beach (Divari Beach)

Voor iets meer vertier zoek ik op de Peloponnesos het strand van Divari op. In één van de strandtentjes geniet ik van een overheerlijke cocktail terwijl ik klets met de goedlachse ober. “Vergeet niet om van onze witte ligbedjes gebruik te maken hè.” Hij glundert. “En als je straks goed uitgerust bent en wat meer vertier wilt… Ietsjes verderop kun je waterskiën.” De dame aan het tafeltje naast me kijkt op. “Zullen we dat samen doen?” Ze blijkt een Griekse, geboren op de Peloponnesos. Die middag geniet ik samen met Dianthe van de adrenaline die door ons lijf giert. Dit is gaaf!

Peloponnesos strand Divari

Lefki Beach

Nog zo’n rustig strandje op de Peloponnesos is het strand van Lefki. Het hagelwitte zand van het strand, samen met het kristalheldere water, maakt dat ik hier graag terugkeer. Al een paar keer heb ik op het strand van Lefki mijn dagen in stilte doorgebracht. Helemaal zen keerde ik een paar uur later terug naar mijn adresje… Precies zo het hoort, toch?

Peloponnesos strand Lefki

Het strand van Skoutari

Dianthe vertelde me diezelfde middag dat ik ook eens een bezoek moet brengen aan het strand van Skoutari. Als ik haar mag geloven is dat een heerlijk rustig strandje met twee knusse, rustige restaurantjes pal aan zee. Ik besluit haar tip op te volgen. Eenmaal op het stand kan ik haar alleen maar gelijk geven: in alle rust zoek ik een plekje uit. Die middag schuif ik aan in een wit restaurantje, pal aan zee. Ik geniet van de stilte en van de verse vis die niet veel later op mijn bord verschijnt. Elke keer weer geniet ik van de waardevolle tips van locals die ik steeds weer mag ontvangen…

Peloponnesos strand Skoutari

Wil jij de stranden van Peloponnesos bezoeken?

Doe dat dan op een plekje weg van de massa! Bekijk mijn adresjes op Peloponnesos.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Een schiereiland met een rijke geologische geschiedenis: het maakt dat ik dol ben op de Peloponnesos! Ooit was het een eiland, later werd het weer toegevoegd aan het vasteland en op dit moment wordt het gezien als een schiereiland. Inmiddels heb ik dankzij de vriendelijke locals die ik er ontmoette heel wat mooie strandjes mogen ontdekken.

Het strand van Panagia

In mijn zoektocht naar fijne strandjes tijdens mijn vakanties, ga ik altijd graag van de gebaande paden af. Liever kies ik voor een rustig, onbekend strandje, dan voor een strand waar de massa komt. Het strand van Panagia op de Peloponnesos is daar een uitgelezen voorbeeld van: maar weinig toeristen weten er hun weg naartoe. En dat is opmerkelijk, want het helderblauwe water doet me wanen in de Cariben!

Peloponnesos strand Panagia

Golden Beach (Divari Beach)

Voor iets meer vertier zoek ik op de Peloponnesos het strand van Divari op. In één van de strandtentjes geniet ik van een overheerlijke cocktail terwijl ik klets met de goedlachse ober. “Vergeet niet om van onze witte ligbedjes gebruik te maken hè.” Hij glundert. “En als je straks goed uitgerust bent en wat meer vertier wilt… Ietsjes verderop kun je waterskiën.” De dame aan het tafeltje naast me kijkt op. “Zullen we dat samen doen?” Ze blijkt een Griekse, geboren op de Peloponnesos. Die middag geniet ik samen met Dianthe van de adrenaline die door ons lijf giert. Dit is gaaf!

Peloponnesos strand Divari

Lefki Beach

Nog zo’n rustig strandje op de Peloponnesos is het strand van Lefki. Het hagelwitte zand van het strand, samen met het kristalheldere water, maakt dat ik hier graag terugkeer. Al een paar keer heb ik op het strand van Lefki mijn dagen in stilte doorgebracht. Helemaal zen keerde ik een paar uur later terug naar mijn adresje… Precies zo het hoort, toch?

Peloponnesos strand Lefki

Het strand van Skoutari

Dianthe vertelde me diezelfde middag dat ik ook eens een bezoek moet brengen aan het strand van Skoutari. Als ik haar mag geloven is dat een heerlijk rustig strandje met twee knusse, rustige restaurantjes pal aan zee. Ik besluit haar tip op te volgen. Eenmaal op het stand kan ik haar alleen maar gelijk geven: in alle rust zoek ik een plekje uit. Die middag schuif ik aan in een wit restaurantje, pal aan zee. Ik geniet van de stilte en van de verse vis die niet veel later op mijn bord verschijnt. Elke keer weer geniet ik van de waardevolle tips van locals die ik steeds weer mag ontvangen…

Peloponnesos strand Skoutari

Wil jij de stranden van Peloponnesos bezoeken?

Doe dat dan op een plekje weg van de massa! Bekijk mijn adresjes op Peloponnesos.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

29 juni, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.