Eten en Griekenland: voor mij een magische combi! Als ik terugdenk aan mijn vakanties in Griekenland, dwalen mijn gedachten al snel af naar al het lekkers dat ik daar geserveerd kreeg. Natuurlijk de beste gyros, maar ook verrukkelijke moussaka’s, de lekkerste verse vis en nog veel meer… Ook op de Peloponnesos heb ik inmiddels mijn favoriete restaurantjes. Uiteraard deel ik ze graag met je.

Ta Nisia tis Panagias

Toen ik de eigenaresse van mijn adresje op de Peloponnesos vertelde dat ik nog een leuk restaurantje zocht, lichtten haar ogen op: “Ga naar Ta Nisia tis Panagias, mét zonsondergang!” Ik lachte. Haar enthousiasme steekt ze niet onder stoelen of banken. Ik moet toegegeven: een diner met zonsondergang én uitzicht op zee, klinkt niet als een straf. Eenmaal daar aangekomen kan ik een paar tellen niet anders dan om me heen staren. Dit uitzicht is inderdaad fenomenaal… Op één van de stoeltjes plof ik neer en bestel een pasta met kreeft. Al lezend in mijn boek én genietend van mijn heerlijke maaltijd, zie ik hoe de zon langzaam in zee zakt. Wat ben ik Maria dankbaar voor dit idee…

Elafonisos 23053 Griekenland

O Boukas Fish Tavern

Verse vis op een tafeltje pal aan zee, terwijl je met een beetje geluk neerkijkt op zeeschildpadden… Dat klonk mij als muziek in de oren! Toen ik hoorde over O Boukas Fish Tavern in Elafonisos, wist ik: daar moet ik naartoe. Aangekomen in dit restaurantje besluit ik te gaan voor een risotto met zeevruchten. En jawel, nog voordat mijn hoofdgerecht zich aandient, zie ik een tiental zeeschildpadden in het water. Over indrukwekkend gesproken… Het eten was overigens heerlijk, al waren de schildpadden al voldoende voor een onvergetelijke ervaring!

Elafonisos Kontogoni Area, Elafonisos 230 53 Griekenland

To Steki

Soms zijn er van die plekjes waar ik me gelijk thuis voel. Een gezellig cafeetje, een accommodatie om bij weg te dromen, of simpelweg een restaurantje met een heerlijke entourage… Bij To Steki ervaar ik precies dat: het voelt er als thuiskomen. De ligging direct aan zee draagt daar vast aan bij. Of is het mijn pita gyros die dat thuisgevoel brengt? Wat ik wel weet is dat ik dit gezellige kleine plekje zeker nog eens bezoek! 

Stoupa 240 24, Griekenland

Gyros

Kentrikon

In het hart van het stadje Kalamata ligt een pareltje verscholen: restaurant Kentrikon. Een heerlijk plekje waar ik even ontsnap aan de drukte van de sfeervolle stad. Om me heen zie ik tal van verse bloemen en groen, terwijl binnen de typisch Griekse houten tafeltjes staan opgedekt. Ik laat me door de vriendelijke ober verrassen met een lokale specialiteit van varkensvlees uit de oven: gourounopoula. Vol trots vertelt hij me hoe dit gerecht bij vele gasten in de smaak valt. De glinstering in zijn ogen werkt aanstekelijk. Na zijn enthousiasme kan het al bijna niet meer misgaan. En inderdaad: zowel mijn eten als de wijn smaken verrukkelijk!

Artemidos 104, Kalamata 241 00, Griekenland

Tis Marias o Kafenes

Het leukste om te doen als ik uit eten ga op vakantie, vind ik toch wel mezelf laten verrassen. Zo krijg je altijd het beste gerecht van de chef-kok. Ook bij het knusse restaurantje Tis Marias o Kafenes doe ik dit. Ik vertel eigenaresse Maria dat ze haar Griekse specialiteiten voor me mag maken. Wat dat precies is, weet ik niet. Als ze later met een schaal met verschillende Griekse hapjes aan komt lopen, ben ik blij met mijn keuze. Vol passie vertelt ze over de mezze op mijn bord. Haar uitgebreide uitleg en zichtbare passie maakt dat alles nog nét even wat lekkerder smaakt!

Stoupa – Western Mani | Halikoura Beach, Stoupa 24024, Griekenland

Zin om te eten op Peloponnesos?

Kijk dan snel tussen mijn adresjes op Peloponnesos en boek jij reis weg van de massa!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Eten en Griekenland: voor mij een magische combi! Als ik terugdenk aan mijn vakanties in Griekenland, dwalen mijn gedachten al snel af naar al het lekkers dat ik daar geserveerd kreeg. Natuurlijk de beste gyros, maar ook verrukkelijke moussaka’s, de lekkerste verse vis en nog veel meer… Ook op de Peloponnesos heb ik inmiddels mijn favoriete restaurantjes. Uiteraard deel ik ze graag met je.

Ta Nisia tis Panagias

Toen ik de eigenaresse van mijn adresje op de Peloponnesos vertelde dat ik nog een leuk restaurantje zocht, lichtten haar ogen op: “Ga naar Ta Nisia tis Panagias, mét zonsondergang!” Ik lachte. Haar enthousiasme steekt ze niet onder stoelen of banken. Ik moet toegegeven: een diner met zonsondergang én uitzicht op zee, klinkt niet als een straf. Eenmaal daar aangekomen kan ik een paar tellen niet anders dan om me heen staren. Dit uitzicht is inderdaad fenomenaal… Op één van de stoeltjes plof ik neer en bestel een pasta met kreeft. Al lezend in mijn boek én genietend van mijn heerlijke maaltijd, zie ik hoe de zon langzaam in zee zakt. Wat ben ik Maria dankbaar voor dit idee…

Elafonisos 23053 Griekenland

O Boukas Fish Tavern

Verse vis op een tafeltje pal aan zee, terwijl je met een beetje geluk neerkijkt op zeeschildpadden… Dat klonk mij als muziek in de oren! Toen ik hoorde over O Boukas Fish Tavern in Elafonisos, wist ik: daar moet ik naartoe. Aangekomen in dit restaurantje besluit ik te gaan voor een risotto met zeevruchten. En jawel, nog voordat mijn hoofdgerecht zich aandient, zie ik een tiental zeeschildpadden in het water. Over indrukwekkend gesproken… Het eten was overigens heerlijk, al waren de schildpadden al voldoende voor een onvergetelijke ervaring!

Elafonisos Kontogoni Area, Elafonisos 230 53 Griekenland

To Steki

Soms zijn er van die plekjes waar ik me gelijk thuis voel. Een gezellig cafeetje, een accommodatie om bij weg te dromen, of simpelweg een restaurantje met een heerlijke entourage… Bij To Steki ervaar ik precies dat: het voelt er als thuiskomen. De ligging direct aan zee draagt daar vast aan bij. Of is het mijn pita gyros die dat thuisgevoel brengt? Wat ik wel weet is dat ik dit gezellige kleine plekje zeker nog eens bezoek! 

Stoupa 240 24, Griekenland

Gyros

Kentrikon

In het hart van het stadje Kalamata ligt een pareltje verscholen: restaurant Kentrikon. Een heerlijk plekje waar ik even ontsnap aan de drukte van de sfeervolle stad. Om me heen zie ik tal van verse bloemen en groen, terwijl binnen de typisch Griekse houten tafeltjes staan opgedekt. Ik laat me door de vriendelijke ober verrassen met een lokale specialiteit van varkensvlees uit de oven: gourounopoula. Vol trots vertelt hij me hoe dit gerecht bij vele gasten in de smaak valt. De glinstering in zijn ogen werkt aanstekelijk. Na zijn enthousiasme kan het al bijna niet meer misgaan. En inderdaad: zowel mijn eten als de wijn smaken verrukkelijk!

Artemidos 104, Kalamata 241 00, Griekenland

Tis Marias o Kafenes

Het leukste om te doen als ik uit eten ga op vakantie, vind ik toch wel mezelf laten verrassen. Zo krijg je altijd het beste gerecht van de chef-kok. Ook bij het knusse restaurantje Tis Marias o Kafenes doe ik dit. Ik vertel eigenaresse Maria dat ze haar Griekse specialiteiten voor me mag maken. Wat dat precies is, weet ik niet. Als ze later met een schaal met verschillende Griekse hapjes aan komt lopen, ben ik blij met mijn keuze. Vol passie vertelt ze over de mezze op mijn bord. Haar uitgebreide uitleg en zichtbare passie maakt dat alles nog nét even wat lekkerder smaakt!

Stoupa – Western Mani | Halikoura Beach, Stoupa 24024, Griekenland

Zin om te eten op Peloponnesos?

Kijk dan snel tussen mijn adresjes op Peloponnesos en boek jij reis weg van de massa!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

31 mei, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.