Rhodos

Griekenland

Vakantie Rhodos

Door de vier kilometer lange stadsmuur rondom de stad Rhodos lijkt dit net een groot en imposant kasteel. De Grieken noemen het één van de mooiste steden van het Middellandse Zeegebied. Wanneer ik zelf op het eiland verblijf in één van mijn favoriete charmehotels, bezoek ik altijd de vlindervallei, een beschermd natuurgebied met beken, watervallen en houten bruggetjes, waar in de zomer duizenden vlinders te zien zijn. Rhodos kent prachtige zandstranden, indrukwekkende monumenten uit de oudheid en authentieke bergdorpjes. Op Rhodos ervaar ik het echteGriekenland. Een eiland waar ik altijd terugkeer.

Meer over Rhodos

Bezienswaardigheden op Rhodos

Op Rhodos beklim ik meer dan driehonderd treden, alleen maar om bij het klooster van Tsambika te genieten van het prachtige uitzicht. Hier kijk je uit over het mooie strand onder je en het glinsterende blauwe water. Omdat dit een hele uitdaging is in het warme klimaat van Rhodos, ga ik hierna vaak naar een van de mooie stranden voor een verfrissende duik. Ook archeologische schatten zijn er hier genoeg te vinden. Bijvoorbeeld in het archeologische museum of bij de opgravingen van Kámiros.

Eten en drinken op Rhodos

Op Rhodos kan ik altijd weer genieten van de lekkerste Griekse specialiteiten. Gevulde groenten, gegrilde vis, tzatziki en Griekse salade zijn een paar voorbeelden. Probeer ook eens Rouzetia me Skorthalia, kleine gefrituurde visjes. Dit ben ik alleen nog maar op Rhodes op het menu tegen gekomen. Griekse yoghurt met honing en noten is mijn favoriete manier om mijn maaltijd af te sluiten. Ook de Griekse koffie smaakt hier goed. Ik bestel hem vaak Sketo, oftewel zonder suiker. In de zomer bestel ik vaak een verkoelende cafe frappe, een heerlijke koude zoete koffie, met melk en ijsklontjes.

Het weer op Rhodos

In de zomer is het hier lekker warm, met veel zonuren en warm zeewater. De temperaturen van de zee behoren in de zomer zelfs tot de hoogste in de Egeïsche zee! Aan de oostkant van het eiland is het gemiddeld een paar graden warmer dan aan de westkant, door de invloeden van de zee.

close

De mooiste ontdekkingen op Rhodos

Ver weg van de massa