Bed & Breakfast in Portugal

Ontspannen aan de Atlantische kust

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Bed and Breakfast
  4. Portugal

De gezelligheid van een B&B in Portugal

Want gezelligheid kent geen tijd

Met de blik strak op de Atlantische Oceaan gericht, is Portugal een paradijs voor een strandvakantie. De gezellige, kleinschalige kuststadjes bewegen zich er op een gemoedelijk ritme voort. Ik verblijf graag regelmatig in een unieke Bed and Breakfast in Portugal. Ik geef me er volledig over aan de Portugese manier van leven! Gezelligheid is voor mij essentieel om vakantie te vieren in Portugal, op een knus plekje weg van de massa ben ik helemaal in mijn element.

Wat is een B&B?

In de plekken die ik uitkies, leef je dicht bij de locals, die je met open armen verwelkomen. In de zachte bedden zou ik de hele dag kunnen blijven liggen. Ook het ontbijt is van groot belang bij een B&B in Portugal. Het zit natuurlijk al in de naam! De twee B's staan voor bed and breakfast en is Engels voor wat wij kennen als ‘Logies & ontbijt’. Van de eigenaren krijg je hier iedere ochtend iets lekker voorgeschoteld. Lokale, artisanale lekkernijen, vers brood, confituur gemaakt van vijgen uit de tuin… zalig! In de Algarve ben ik een keer getrakteerd op een gezond ontbijt vol fruit, granola en iedere ochtend vers gebakken toast met avocado. De lieve eigenaresse serveerde iedere dag ook een ander vers geperst sapje voor de nodige vitamines. Wat een verwennerij!

Chambre d’hôtes in Portugal

Tijdens mijn ontdekkingstocht door de Portugese regio's ben ik met regelmaat fijne B&B's tegen gekomen. Met een unieke uitstraling, een prachtige ligging, maar vooral een eigenaar die jou met open armen ontvangt (en de beste tips voor de regio heeft!). Ik zet ze graag voor jou op een rij, zodat jij eenvoudig jouw vakantie kunt boeken bij een kleinschalige B&B in Portugal. Wees er snel bij, want ze kunnen namelijk vrij snel vol zitten. Wil jij advies over een plaats of regio? Neem dan even contact op en dan zoeken we samen naar jouw ideale plekje!

Ontdek mijn Portugese B&B weg van de massa

Via de filters aan de zijkant kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Ervaar het Portugese leven in een charmante B&B

Leef als de locals

Je merkt het, ik houd enorm van Portugal. Nu is het aan jou om deze mooie bestemming te ontdekken tijdens een vakantie in een B&B!

In het Zuiden van Portugal, de Algarve, wentelen de perkamentkleurige rotsen zich in het warme zonlicht. Daartussen liggen kleine zandstranden en aanlokkelijk lichtblauw water. De Bed & Breakfast in Portugal die ik uitkoos, liggen bovendien vaak in unieke dorpjes. Ook in de buurt van Lissabon, aan de Costa de Lisboa, of rond Porto, in Noord-Portugal, vind je ontelbare romantische Bed and Breakfasts. En vergeet natuurlijk ook het zwembad niet! Een verfrissende duik om de dag te beginnen is altijd wel bij mij aan de orde.

Boek jij een autovakantie dan kan jij met eigen vervoer naar jouw bestemming reizen.

Autovakantie met verblijf

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Vliegvakantie inclusief verblijf en huurauto

Landelijke Bed & Breakfast in Algarve

Chambre d’hôtes in Algarve tussen de Portugezen

Een B&B is eigenlijk hetzelfde als een chambre d’hôtes. Bed & Beakfasts hebben vaak een kleinschalig karakter. Er zijn vaak maar een paar kamers die sfeervol zijn ingericht. De eigenaar en het personeel hebben veel aandacht voor jou als gast. Vergeet niet om de eigenaar om tips te vragen wat er te doen is in de omgeving. Met deze tips kun je het authentieke Portugal echt gaan ervaren.

De Bed and Breakfast in de Algarve die ik heb uitgekozen om met je te delen zijn vaak rustiek gelegen. Je kunt in alle vrijheid genieten van de rust of juist op pad gaan met je huurauto. Die regel ik ook wanneer je bij mij een vliegvakantie boekt. Zo kun je optimaal genieten van de ongerepte natuur en natuurlijk de lokale bevolking leren kennen. Wist je dat veel Portugezen vaak zelf kiezen voor de Algarve als vakantiebestemming? Niet zo gek, want het is er zo ontzettend mooi!

Culinair genieten in een B&B in Costa de Lisboa

Chambre d’hôtes in Costa de Lisboa

Als je mij vraagt Costa de Lisboa in één woord te omschrijven? Enerverend! Dat wordt duidelijk als ik met mijn vriendin Claire op ontdekking ga. We gaan op weg naar eeuwenoude gebouwen, unieke stadjes met kronkelende straatjes en bijzondere kerken. En dan de restaurantjes... De Portugese keuken betovert me! Ik installeer me dan ook met een goedgevulde maag aan het zwembad van mijn B&B. Tot het tijd is voor mijn allereerste duikles in de heldere Middellandse Zee!

Mijn Bed & Breakfast op Costa de Lisboa liggen heerlijk weg van de massa. Op een klein strandje buiten het stadje, niet ver van mijn chambre d’hôte, neem ik zelf een duik in de Middellandse Zee. En daarna gaat het richting de ommuurde stad Mdina. Als je een vliegvakantie bij mij boekt, is de huurauto meteen inbegrepen, zo kan je rustig het hele eiland verkennen!