Zakynthos

Griekenland

Vakantie Zakynthos

Je zou misschien denken dat je op een eiland van slechts vierhonderd vierkante kilometer betrekkelijk snel bent uitgekeken. Niets is minder waar als het om Zakynthos gaat. Ik houd van de imposante kalkrotsen in het noorden en westen, die loodrecht uit de zee oprijzen. In Zakynthos-stad proef ik nog een authentieke sfeer. En ik ben niet de enige die van Zakynthos houdt. Iedere zomer komen duizenden zeeschildpadden vanuit de Middellandse Zee naar dit stukje Griekenland om hier hun eieren te leggen!

Meer over Zakynthos

Bezienswaardigheden op Zakynthos

Zakynthos heeft mooie groene natuur, ongelofelijk helder blauw water en gezellige oude dorpjes. Hier kun je snorkelen tussen de gekleurde vissen en als je geluk hebt zwemt er zelfs een schildpad met je mee! Het welbekende shipwreck beach is zeker niet het enige mooie strand. Porto Vromi is bijvoorbeeld een smal strandje midden in een groene, rotsachtige omgeving. Als je een boottochtje gaat maken, kun je Zakynthos weer van een andere kant zien. De prachtige rotsformaties en grotten bij het water zorgen voor prachtige uitzichten.

Eten en drinken op Zakynthos

Tijdens mijn reizen door Zakynthos belandde ik in een klein restaurantje in Zakynthos-stad en ontdekte ik de rijke keuken van dit eiland. De salades, soepen, vleesgerechten en visgerechten en smaken hier allemaal even lekker. Maar vergeet ook niet de verschillende kazen te proberen. Die maken je maaltijd echt af!

Het weer op Zakynthos

Op Zakynthos zijn de zomers warm en droog. Omdat het soms ook heel heet kan worden, zoek ik tijdens de zomer graag een plekje op in de schaduw of neem ik een verkoelende duik in de zee. Vanaf mei begint de temperatuur op te lopen, en in de zomer is het dan rond de 30 graden. In de winter kan het goed regenen en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 15 graden.

close

De mooiste ontdekkingen op Zakynthos

Ver weg van de massa