Santorini

Griekenland

Vakantie Santorini

Santorini beschouw ik letterlijk als een wonder der natuur. Dit eiland maakt onderdeel uit van de Cycladen en is ontstaan doordat een gigantische vulkaan op de bodem van de zee uiteenspatte. Slechts de randen van de vulkaan bleven boven water uitsteken. Op een van die kraterranden is Santorini gevestigd. In het westen rijzen steile rotswanden hoog op uit zee. Glinsterende witte huisjes vormen in de zon een oogverblindend contrast met het zwarte lava. Dit vind je nergens anders in Griekenland. Als je Vinsanto - de dessertwijn van het eiland - hebt geproefd, wil je nooit meer weg.

Meer over Santorini

Bezienswaardigheden op Santorini

In Santorini geniet ik altijd van de mooie stranden, het helderblauwe water en de mooiste uitzichten vanaf de kraterranden. Natuurlijk moet je op Santorini de zonsondergang bij Oia gezien hebben, die volgens sommigen de mooiste ter wereld is. De witte huisjes met blauwe daken zijn zelf ook al een mooie bezienswaardigheid op zich. Hier kan ik uren rondslenteren en genieten van de prachtige uitzichten over zee. Als je wat wilt leren over de geschiedenis van Santorini is het oude Thera is een bezoekje waard, of het archeologische museum van Santorini.

Eten en drinken op Santorini

Op Santorini geniet ik van de meest karakteristieke gerechten en ingrediënten, en hiervoor is de vulkanische grond te danken. De fava bonen, witte aubergines en carpes zijn veelgebruikte ingrediënten in de keuken van Santorini. Het eiland is vooral bekend door de heerlijke wijnen. Al sinds de oudheid worden hier verschillende wijnen gemaakt, zoals Vinsanto. Toen ik in een van de wijnregio’s was, bezocht ik de oude wijngaarden. Veel hebben hun deuren geopend voor bezoekers of zijn zelfs omgetoverd tot een museum.

Het weer op Santorini

In de zomer regent het op Santorini zelden. Het is dan gemiddeld rond de 29 graden. Gelukkig heb je de heerlijke stranden om af te koelen! In de winter daalt de temperatuur flink en kan er ook veel neerslag vallen.

close

De mooiste ontdekkingen op Santorini

Ver weg van de massa