Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Fly & drive vakantie Italië

Fly & drive vakantie Italië

Rijden tusssen de Italiaanse wijngaarden

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Fly drive
  4. Italie

Echt even weg in Italië…

Ervaar de vrijheid van een huurauto

Bij een fly and drive in Italië denk ik meteen aan kleine bergweggetjes met hoge cypressen en middeleeuwse stadjes. In een klein restaurantje hoor ik de levendige gesprekken van de Italianen bij een bord dampende pasta. Ik installeer mezelf op een kleinschalig terras met een gigantische verse pizza en overweeg stiekem om te verhuizen.

Als ik terugdenk aan mijn vakanties in Italië, hoor ik in gedachte een ober met een zangerige stem weer ‘Ciao bella!’ naar me roepen. Al vaak bezocht ik dit mooie land, en steeds weer zijn de locals ontzettend warme mensen. Dankzij hen heb ik al veel unieke plekjes mogen ontdekken in Italië. Zo reed ik dankzij hun tips met mijn huurauto over de mooiste weggetjes van Toscane, kwam ik langs talloze witte trulli in Puglia en ontdekte ik de fijnste stranden van Sardinië. Een huurauto is eigenlijk onmisbaar tijdens een vakantie in Italië!

Ontdek mijn fly & drive adresjes Italië

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

De mooiste ontdekkingen tijdens een fly & drive in Italië

Op het platteland van Toscane werd ik verliefd. Ik reed over schitterende weggetjes, terwijl ik uitkeek over de glooiende heuvels van Toscane en naderde even later een laan van cipressen. Eenmaal aangekomen bij mijn adresje, was de stilte haast voelbaar. Dit is precies wat ik van een vakantie hoop: een plekje ver weg van de massa, in alle rust én op een schitterende locatie! Eigenlijk zou ik iedereen zo’n fly & drive naar Italië gunnen. Zo kom je pas écht op mooie plekjes… Italië heeft voor ieder wat wils: prachtige stranden en kusten, schitterende heuvels en mooie eeuwenoude steden. Daarom ben ik nog lang niet uitgekeken op Italië! De ene keer kies ik voor een bijzonder plekje aan de kust van Sicilië, een andere keer ga ik voor het ongerepte binnenland van Umbrië. Met mijn huurauto in Italië voel ik me helemaal in mijn element: ik kan alle kanten op en ontdek steeds weer nieuwe dingen in dit fijne land.

Met een fly and drive in Italië

Elk stukje Italië is uniek. Er is het prachtige Toscane, met golvende heuvels en fascinerende geschiedenis. In het zuiden is alles nog meer ontspannen. In Puglia, bijvoorbeeld, is er de prachtige mediterrane kustlijn en zijn er witte dorpjes. Natuurlijk zijn er ook nog de indrukwekkende eilanden Sardinië en Sicilië. Met een fly and drive in Italië ontdek je zelf in alle vrijheid elke uithoek van Italië. Als je boekt, is een huurauto meteen inbegrepen. Zo kun je gemakkelijk de omgeving verkennen.

Unieke adresjes

Bij een topvakantie horen uiteraard unieke adresjes. Daarom neem ik je in mijn fly and drive in Italië graag mee naar kleinschalige hotelletjes en B&B’s. Het zijn stuk voor stuk unieke plekjes. De eigenaren zijn fantastisch en doen er alles aan om jouw vakantie nog heerlijker te maken. Ik kom er dan ook elk jaar graag opnieuw langs. Ik vind ook een rondreis door heel Italië geweldig. Met een rondreis op maat kun je verschillende bestemmingen of adresjes vlot combineren. Andiamo! Laten we gaan!

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

Onontdekte plekjes vind je met een fly & drive in Puglia

Ik weet nog goed dat ik voor het eerst in mijn leven de schoonheid van de Italiaanse regio Puglia zag: overal van die witte huisjes. Dorpen vol… Dat Zuid-Europa veelzijdig is, wist ik inmiddels, maar wat ik in Puglia zag was weer nieuw voor me. Mijn tip: ontdek Puglia met een fly & drive. Zo hoef je niet de hele afstand van Nederland naar het zuiden van Italië af te leggen, maar kun je wel álles van deze schilderachtige regio zien dankzij die fijne huurauto!

Met een huurauto door het pittoreske Puglia

Zo reed ik tijdens mijn reizen door Puglia over verscholen weggetjes, binnendoor, dwars door typisch Italiaanse landschappen. Al snel ontdekte ik wat deze regio uniek maakt: de witte trulli. Witte hutjes die onlosmakelijk verbonden zijn met de geschiedenis van Puglia. En die de show stelen in deze streek! Bij Leonardo Trulli Resort mocht ik zelfs logeren in één van deze hutjes. Alsof ik in een sprookje belandde, zo bijzonder… Maar ik ontdekte nog veel meer kleinschalige plekjes in Puglia, allemaal dankzij de huurauto die ik in mijn bezit had. Zo belandde ik plots bij het plekje Li Calizzi, waar het wederom leek alsof ik in een droom was beland. Het rustig deinende water in het zwembad, de tuin vol met olijfbomen en wijnranken… Puglia is fantastisch!

En niet alleen de logeerplekjes in Puglia zijn sprookjesachtig, ook de omgeving is dat. Naast de schilderachtige weggetjes en landschappen, zit je in Puglia ook direct aan de Zuid-Italiaanse kust. En dankzij de huurauto die ik altijd bij me heb, kan ik altijd op zoek naar verlaten strandjes waar de massa niet komt. Perfect, dus!

Op ontdekkingstocht met een fly & drive in Toscane

Ik had op televisie in Nederland al heel wat Italiaanse films gezien voordat ik voor het eerst zelf voet op Toscaanse bodem zette. Het waren die films die me deden besluiten: ik boek een fly & drive naar Toscane en ik ga dat sprookjesachtige gevoel zélf ontdekken! En zo vertrok ik, met het vliegtuig naar Pisa, waar een huurauto op me wachtte. Deze reed me vervolgens door glooiende landschappen naar de meest pittoreske plaatsjes… De films logen er niet om: Toscane is écht sprookjesachtig mooi!

Met een huurauto op roadtrip door Toscane

Het voelt voor mij als ultieme vrijheid: een huurauto op vakantie! Daarmee kan ik van de gebaande paden af, op zoek naar de mooiste adresjes en plekjes. En dat is precies wat ik ook tijdens mijn vakanties in Toscane deed. Kronkelend over smalle weggetjes ontdekte ik zo het prachtige plekje Fattoria Casabiance. Een eeuwenoude boerderij, waar ik talloze wijnen uit de streek te proeven kreeg van de eigenaresse. En dan dat zwembad… Hier, te midden van de Toscaanse heuvels, was er van stress al snel weinig sprake meer bij mij!

Al mijn vrienden weten inmiddels hoe verzot ik ben op roadtrippen. Daarom boek ik altijd een huurauto bij mijn reizen. Als het even kan, draai ik mijn raampje open, laat de Italiaanse zon naar binnen schijnen en geniet van de mooiste heuvellandschappen terwijl Italiaanse liedjes uit de radio klinken. En wat ik het allerleukste vind? Onderweg stoppen bij een lokale (wijn)boer, om het échte Italië te proeven!

Met een fly & drive op Sicilië vind je unieke plekjes

Ik weet nog goed dat Sicilië bovenaan mijn bucketlist stond, inmiddels alweer wat jaren geleden. Ik moest en zou dit Italiaanse eiland met eigen ogen zien. Zo gezegd, zo gedaan. Ik boekte een fly & drive naar Sicilië en ging. En nu, jaren later, is Sicilië niet meer van mijn lijstje met favoriete bestemmingen weg te denken!

Ontdek Sicilië met de huurauto

Mijn huurauto brengt me elke reis weer naar de mooiste plekjes, ver weg van de massa. Zo ook op Sicilië. Met plezier denk ik graag terug aan mijn reizen op dit Italiaanse eiland. Ik weet nog dat ik onderweg was naar de kustplaats Siracusa en stuitte op een prachtige boerderij: Pozzo di Mazza. Nietsvermoedend stopte ik hier om te vragen of de bewoners nog tips hadden voor een overnachting. Ik kon meteen blijven. Mijn geluk kon ik niet op. Wat een prachtig plekje, zo authentiek, zo kleinschalig… Precies wat ik altijd zoek!

Na mijn ontdekking van Pozzo di Mazza had ik de smaak te pakken. Ik reed het eiland rond en keek nieuwsgierig om me heen. Waar zou ik nog meer van dit soort plekjes vinden? In een mum van tijd had ik een lijstje met de mooiste adresjes op Sicilië verzameld. Allemaal unieke, kleinschalige plekjes, met eigenaren die me de mooiste verhalen over hun eiland vertelden. Die me de lekkerste Italiaanse gerechten lieten proeven. En die ervoor zorgden dat ik nog meer van dit eiland ging houden. Geen twijfel mogelijk dat ik snel weer terugkeer naar deze fijne plek in Italië!

Onontdekte plekjes met een fly & drive op Sardinië

De lekkerste pasta’s, verscholen strandjes, vriendelijke locals… Een vakantie naar Sardinië doet me altijd goed! Dit Italiaanse eiland heeft me al ontelbare keren positief verrast. Dankzij mijn huurauto ontdekte ik de fijnste adresjes op de mooiste locaties van Sardinië, ver weg van de massa. Als het even kan, keer ik vandaag weer even terug...

Met een huurauto toeren op Sardinië

Mijn favoriete manier van reizen is zonder twijfel een fly & drive. Zo hoef ik niet de lange afstand vanuit Nederland met de auto en boot af te leggen naar Sardinië, maar ben ik dankzij mijn huurauto toch altijd in staat van de gebaande paden af te gaan. Ook op Sardinië trek ik er het liefst met de auto op uit, om zo de massa te ontwijken en mijn eigen favoriete plekjes te ontdekken. Op die manier ontdekte ik al veel kleinschalige adresjes op dit Italiaanse eiland die ik anders nooit had gevonden. Sprookjesachtig mooi, met ook nog eens de liefste eigenaren!

Inmiddels heb ik er mijn eigen uitdaging van gemaakt: de allermooiste plekjes ontdekken in Zuid-Europa, op even zo mooie locaties. Ver weg van de massa. Zo ontdekte ik op Sardinië de landelijke luxe van Hotel Su Gologone, inclusief hun fantastische Sardijnse specialiteitenrestaurant. Ik kletste hier honderduit met de eigenaar van dit idyllische plekje. En ik wist op dat moment één ding zeker: Sardinië zit vol met unieke verrassingen...