Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
  1. Home
  2. Portugal
  3. Azoren
Azoren

Vakantie Azoren

Ontdek de groene en heuvelachtige Azoren

Midden in de Atlantische Oceaan, honderden kilometers van Spanje, Portugal en Italië vandaan, liggen de Azoren. Terwijl ik deze prachtige eilandengroep ontdek, valt mij telkens op hoe groen het is. Niet voor niets hebben de Azoren de bijnaam het groene pareltje in het blauwe paradijs. De archipel bestaat uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. Met de auto of al hikend door het bergachtige landschap zie je indrukwekkende vergezichten vol groen, meren en watervallen. Op de achtergrond vliegen kleurrijke vogels afkomstig uit Europa en Amerika. En je spot er walvissen en dolfijnen in de diepblauwe zee. Het tekent de eilandengroep waar je in een oase van rust en natuur stapt.

Een vliegvakantie leidt je naar de mooiste plekken

Of je nu met de hele familie op pad gaat, samen een weekje weg wil of een romantische bestemming voor je huwelijksreis zoekt: een vliegvakantie naar de Azoren geeft je een ontspannen vakantiegevoel. Overal vind je knusse adresjes. Van een authentieke lodge aan een meer tot stijlvolle appartementen en van pittoreske boutique hotels tot prachtige villa’s of quinta’s aan zee. Ben je er op tijd bij met boeken? Dan profiteer je misschien wel van vroegboekkorting. Een vliegvakantie bij mij is in ieder geval altijd inclusief huurauto. Kan je direct op verkenning gaan en de puurheid van de Azoren ontdekken.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Naar de Azoren om te wandelen

Je kunt urenlang met je huurauto  door het groene, glooiende landschap van de Azoren rijden. En je maakt er de mooiste wandelingen. Wat is de natuur hier nog ongerept en fris. Een aanrader is het charmante eiland São Miguel; het grootste van de Azoren. Als echte natuurliefhebber zit je hier helemaal goed met de groene bergen en gekleurde meren Lagoa Azul en Lagoa Verde. Al wandelend door het vulkanische landschap spot je exotische bloemen en planten en blijf je je verbazen over de panoramische vergezichten. De prachtige hoofdstad Ponta Delgada is een culturele schatkist. Struin er uren doorheen, wandel onder de ‘Portas da Cidade’ door en bewonder het mozaieken plein. Laat je voeten even rusten bij een restaurant en proef  de lekkerste, vers bereide visgerechten. 

Op ontdekking door het prachtige Lagoa do Fogo

Sinds juni 2023 gaat er een pendeldienst naar het natuurreservaat Lagoa do Fogo. Hier geniet je van rust en adembenemende landschappen. Er is een route uitgezet om de mooiste plekken van het park te ontdekken en panoramische uitzichten in je op te nemen. De pendeldienst stopt op meerdere punten zodat je voldoende tijd hebt om Lagoa do Fogo op eigen tempo te verkennen.

De route heeft twee begin- en eindpunten, aan de noordkant van het eiland Caldeira Velha en Rota da Água in het zuiden, waar je de Janela do Inferno trail kunt nemen. De pendeldienst rijdt elke dag tussen 9.00 – 19.00 uur, inclusief op feestdagen. Inwoners van de Azoren mogen gratis deelnemen en niet-inwoners betalen vijf euro per persoon.

Meer informatie lees je op https://lagoadofogo.pt/. Ook is het mogelijk om via deze site je ticket(s) te bestellen.

Het weer op de Azoren: aangenaam om op verkenning te gaan

De Azoren staan bekend als het groene pareltje. De fijne combinatie tussen zonnig weer en voldoende neerslag kleuren de eilanden prachtig groen, net als op het subtropische Portugese eiland Madeira . Het weer is er bovendien het hele jaar aangenaam. 's Winters is het zelden kouder dan tien graden. Houd je meer van zomerse temperaturen, reis dan naar de Portugese eilandengroep in de periode van eind april tot en met begin oktober. De temperaturen zijn in die maanden hoger, rond de 25 graden, en de kans op neerslag is kleiner. Tip: neem wel een trui mee voor als het hoger in de bergen of in de avonduren wat koeler is. Ga je mee om de Azoren te ontdekken?

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Vakantie is natuurlijk om heerlijk te ontspannen. Maar omdat jij ook de mooiste plekjes van de Azoren wilt zien, heb ik hieronder wat tips opgeschreven die echt de moeite waard zijn om te bezoeken!

Wandel en ontdek

De Azoren zijn zó mooi en zó groen, dat ik mijn wandelschoenen nooit vergeet. Ga hier letterlijk van de begane paden af en laat je verrassen door de schoonheid!

Meet the locals

Of het nu in een klein boutiekwinkeltje is, in de smaakvolle restaurants of gewoon op straat; de locals maken mijn vakantie in de Azoren nóg leuker. Ik verbaas mij over de vriendelijkheid van de liefdevolle inwoners. Dompel je onder en meet the locals!

Walvissen

Als ik voor het eerst een walvis spot, voelt het alsof ik droom! Maar ik kom er al snel achter dat de kans om ze te spotten in de Azoren heel groot is, met name in de periode tussen mei en oktober. De beste spot is voor de kust van het plaatsje Ponta Delgada.