Toen ik voor het eerst op de Azoren kwam, voelde het als liefde op het eerste gezicht. Wauw! Deze eilanden worden ook wel de groene parels van de Atlantische Oceaan genoemd. Ik snap wel waarom, de natuur is hier zo adembenemend mooi! Overal waar je kijkt, zie je groen. Tijdens mijn vakantie heb ik daar dan ook enorm van genoten. Activiteiten genoeg! Zo kun je geweldig wandelen, duiken, walvissen spotten en nog veel meer! Ik heb mijn favorieten voor je verzameld en deel ze hieronder met je. Pak die bucketlist er maar bij…

Wandelen naar het meer Lagoa do Fogo

Op nummer 1 van mijn lijstje staat toch echt de wandeling naar Lagoa do Fogo. Dit was zo indrukwekkend! De wandeling begint langs weides en ruïnes van een oude fabriek. Vervolgens leidt het pad je door een prachtig bos van Japanse cederbomen naar de vallei Ribeira da Praia. Genoten van het uitzicht over de vallei? Vervolg dan je wandeling naar de rand van het meer en picknick op een leuk plekje. Tip: doe goede schoenen aan en geniet van de prachtige uitzichten!

Lago do Fogo

Walvissen en dolfijnen spotten

Wow… Wat was dit bijzonder! Dit moet je echt ervaren, wil je het gevoel begrijpen. Tijdens mijn verblijf afgelopen zomer spotte ik meerdere walvissen en dolfijnen, geweldig! Zowel vanaf de kust met een verrekijker, als vanaf de boot. De kapitein kreeg het signaal dat er een groep blauwe vinvissen voor de kust zwom. De boot deinsde regelmatig op de hoge golven af en toen zwom daar ineens een enorme walvis! Op de terugweg kwamen we nog een aantal speelse dolfijnen tegen die om hun beurt het water uit sprongen. Deze ervaring ga ik nooit meer vergeten, zo bijzonder hoe de natuur dan zo dichtbij is!

Walvistour

Het strand van Mosteiros

Voor iedere reis, maak ik altijd een lijst met dingen die ik écht wil doen. Toen ik onderzoek deed naar de Azoren, las ik dat het zwarte lavastrand van Mosteiros adembenemend mooi zou zijn. Je snapt, die ging op mijn lijstje! En ja: ik kan bevestigen dat deze plek meer dan de moeite waard is. Een zwart lavastrand met indrukwekkende rotsformaties, omringd door groene bergen…Zoiets heb ik nog nooit gezien! Het is de perfecte plek om even lekker te relaxen op het strand. Tip: zorg dat je er rond einde van de middag bent, dan zie je de omgeving bij daglicht en geniet je van een magische zonsondergang…

Strand Mosteiros

Thermale bronnen Ferraria

Het liefste zwem ik in natuurlijke zwembaden. Hot springs vind ik zo lekker! Eigenlijk is het gewoon een natuurlijke spa. Even een lekkere duik nemen in het warme water en mijn spieren ontspannen… De natuurlijke baden Ferraria liggen in de oceaan zelf. Dankzij de vulkanische activiteit onder de grond kan het water wel 20-30 graden Celsius bereiken. Het geluid van de klotsende golven en het prachtige landschap eromheen zorgen ervoor dat je hier helemaal tot rust komt…

Thermen

Bezoek Ponta Delgada

De prachtige hoofdstad Ponta Delgada is een culturele schatkist. Ik kan hier zo uren ronddwalen… Je vindt hier veel oude kloosters, paleizen en kastelen… Ik keek mijn ogen uit naar de bijzondere architectuur van deze oude gebouwen. Zo vond ik Igreja de Saõ Sabastiaõ een van de mooiste culturele gebouwen die ik hier heb gezien. Uiteindelijk plofte ik neer op een leuk terrasje in deze levendige stad en nam ik een lekker glaasje wijn om de dag mee af te sluiten. Proost!

Ponta Delgada

Tijdens mijn reis naar Sao Miguel verbleef ik op de meest bijzondere plekjes. Zo’n verblijf kan een wereld van verschil maken tijdens je vakantie. Wakker worden midden in de natuur, uitzicht op zee of met open armen ontvangen worden door een local in zijn of haar quinta. Dat zijn de kleine dingen die mijn reis afmaken. Ben jij benieuwd naar de adresjes die ik heb uitgekozen op de Azoren? Bekijk mijn adresjes op de Azoren.

Liefs, Eliza

Toen ik voor het eerst op de Azoren kwam, voelde het als liefde op het eerste gezicht. Wauw! Deze eilanden worden ook wel de groene parels van de Atlantische Oceaan genoemd. Ik snap wel waarom, de natuur is hier zo adembenemend mooi! Overal waar je kijkt, zie je groen. Tijdens mijn vakantie heb ik daar dan ook enorm van genoten. Activiteiten genoeg! Zo kun je geweldig wandelen, duiken, walvissen spotten en nog veel meer! Ik heb mijn favorieten voor je verzameld en deel ze hieronder met je. Pak die bucketlist er maar bij…

Wandelen naar het meer Lagoa do Fogo

Op nummer 1 van mijn lijstje staat toch echt de wandeling naar Lagoa do Fogo. Dit was zo indrukwekkend! De wandeling begint langs weides en ruïnes van een oude fabriek. Vervolgens leidt het pad je door een prachtig bos van Japanse cederbomen naar de vallei Ribeira da Praia. Genoten van het uitzicht over de vallei? Vervolg dan je wandeling naar de rand van het meer en picknick op een leuk plekje. Tip: doe goede schoenen aan en geniet van de prachtige uitzichten!

Lago do Fogo

Walvissen en dolfijnen spotten

Wow… Wat was dit bijzonder! Dit moet je echt ervaren, wil je het gevoel begrijpen. Tijdens mijn verblijf afgelopen zomer spotte ik meerdere walvissen en dolfijnen, geweldig! Zowel vanaf de kust met een verrekijker, als vanaf de boot. De kapitein kreeg het signaal dat er een groep blauwe vinvissen voor de kust zwom. De boot deinsde regelmatig op de hoge golven af en toen zwom daar ineens een enorme walvis! Op de terugweg kwamen we nog een aantal speelse dolfijnen tegen die om hun beurt het water uit sprongen. Deze ervaring ga ik nooit meer vergeten, zo bijzonder hoe de natuur dan zo dichtbij is!

Walvistour

Het strand van Mosteiros

Voor iedere reis, maak ik altijd een lijst met dingen die ik écht wil doen. Toen ik onderzoek deed naar de Azoren, las ik dat het zwarte lavastrand van Mosteiros adembenemend mooi zou zijn. Je snapt, die ging op mijn lijstje! En ja: ik kan bevestigen dat deze plek meer dan de moeite waard is. Een zwart lavastrand met indrukwekkende rotsformaties, omringd door groene bergen…Zoiets heb ik nog nooit gezien! Het is de perfecte plek om even lekker te relaxen op het strand. Tip: zorg dat je er rond einde van de middag bent, dan zie je de omgeving bij daglicht en geniet je van een magische zonsondergang…

Strand Mosteiros

Thermale bronnen Ferraria

Het liefste zwem ik in natuurlijke zwembaden. Hot springs vind ik zo lekker! Eigenlijk is het gewoon een natuurlijke spa. Even een lekkere duik nemen in het warme water en mijn spieren ontspannen… De natuurlijke baden Ferraria liggen in de oceaan zelf. Dankzij de vulkanische activiteit onder de grond kan het water wel 20-30 graden Celsius bereiken. Het geluid van de klotsende golven en het prachtige landschap eromheen zorgen ervoor dat je hier helemaal tot rust komt…

Thermen

Bezoek Ponta Delgada

De prachtige hoofdstad Ponta Delgada is een culturele schatkist. Ik kan hier zo uren ronddwalen… Je vindt hier veel oude kloosters, paleizen en kastelen… Ik keek mijn ogen uit naar de bijzondere architectuur van deze oude gebouwen. Zo vond ik Igreja de Saõ Sabastiaõ een van de mooiste culturele gebouwen die ik hier heb gezien. Uiteindelijk plofte ik neer op een leuk terrasje in deze levendige stad en nam ik een lekker glaasje wijn om de dag mee af te sluiten. Proost!

Ponta Delgada

Tijdens mijn reis naar Sao Miguel verbleef ik op de meest bijzondere plekjes. Zo’n verblijf kan een wereld van verschil maken tijdens je vakantie. Wakker worden midden in de natuur, uitzicht op zee of met open armen ontvangen worden door een local in zijn of haar quinta. Dat zijn de kleine dingen die mijn reis afmaken. Ben jij benieuwd naar de adresjes die ik heb uitgekozen op de Azoren? Bekijk mijn adresjes op de Azoren.

Liefs, Eliza

14 januari, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.