Catalonië

Spanje

Vakantie Catalonië

Een goede vriend van mij, Frank, heeft wel eens de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella gelopen. Ik luister graag naar zijn verhalen over deze bijzondere reis door Spanje. Zo vertelde hij me dat een gedeelte van de route door het noordelijke deel van Catalonië, de Spaanse Pyreneeën, loopt. Hier vormden kleine dorpjes met indrukwekkende kloosters en oude kerkjes het decor van zijn reis. Omdat ik Catalonië weer van een hele andere kant ken, weet ik dat je er ook mooie stranden en indrukwekkende kastelen kan vinden. En het beste van alles? Het eten is hier verrukkelijk!

Meer over Catalonië

Bezienswaardigheden in Catalonië

Dat ik van Spanje houd, zegt niets over mijn liefde voor Catalonië. Deze Spaanse streek wordt door de inwoners namelijk graag beschouwd als ‘een land in een land’. Ik kom er graag in bijzondere steden als Barcelona, Girona en Tarragona. Ook de prachtige stranden van de Costa Brava, de bosrijke bergen en uitgestrekte natuurgebieden zoals Montseny verdienen een bezoek. Ik snap de trots van de Catalanen op hun ‘land’ heel goed. Catalonië is anders dan de rest van Spanje. En zeer zeker niet minder mooi.

Eten en drinken in Catalonië

In Catalonië leerde ik Cava drinken. De vele wijngaarden vormen hier een prachtig decor voor mooie wandelingen of autoroutes. Een gerecht wat je echt moet proberen in Catalonië is Fideua, het lijkt op paella maar wordt gemaakt met dunne pasta in plaats van rijst. In Catalonië is het ook leuk om een keer pinchos te gaan eten. Dit zijn kleine gerechtjes, vergelijkbaar met tapas, maar dan geserveerd op een tandenstoker. Deze tandenstokers gooi je niet weg, want aan de hand van het aantal stokers op je bord reken je af. Een goede manier om allerlei lekkere gerechtjes te proberen!

Het weer in Catalonië

In Catalonië kan het weer van streek tot streek verschillen. In de kustgebieden heerst een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers met temperaturen tussen de 25 tot 30 graden. In het binnenland zijn de winters kouder en de zomers heter. In de Pyreneeën valt veel regen, en in de winter zelfs sneeuw. Deze sneeuw blijft soms op de toppen van de berg zelfs in de zomer liggen.

close

De mooiste ontdekkingen in Catalonië

Ver weg van de massa