Samos

Griekenland

Vakantie Samos

Over Samos had ik al veel gehoord voordat ik er kwam. Verhalen over de ontelbare wijngaarden, over de charmante olijfbomen die over het eiland waken, over de bloeiende bloemenpracht op de heuvels. Gelukkig overtrof mijn bezoek aan Samos zelfs mijn hoogste verwachtingen. Samos is een bijzonder stukje Griekenland. De zee is er nóg blauwer dan ik gehoord had en de vriendelijke dorpsbewoners maken een onvergetelijke indruk. Een van hen was ooit de grote wiskundige Pythagoras, die op Samos is geboren. Herinner jij je zijn bekendste formule nog?

Meer over Samos

Bezienswaardigheden op Samos

Op de Kerkis berg maak ik altijd mooie wandelingen langs kloosters en grotten. Op deze vulkaansberg is ook de bekende grot van Pythagoras te vinden, waar hij schuilde voor Polycrates. Een andere mooie plek voor wandelingen is Platanakia, het dal van de nachtegalen. Als mijn benen na een lange wandeling toe zijn aan wat rust, kan ik altijd een van de vele mooie stranden bezoeken. Volgens velen is het strand van Votsalakia het mooiste strand van Samos, maar ik heb hier ook veel afgelegen strandjes ontdekt. Op het strand van Kerveli droom ik in de schaduw van de dennenbomen lekker weg. Als dat niet het ultieme vakantiegevoel is!

Eten en drinken op Samos

Op Samos worden diverse producten verbouwd die ik maar al te graag als aandenken mee naar huis neem. De lokale honing, olijfolie en kazen smaken thuis minstens net zo goed! De Samos wijn is een van de specialiteiten van Griekenland, dus deze moet je ook zeker geproefd hebben. De beste manier om de lokale keuken te ontdekken is gewoon een van de kleine tavernas binnenstappen en te vragen naar de lokale specialiteiten. Vaak staan deze namelijk niet eens op de kaart. Vraag bijvoorbeeld naar revithokeftedes of de lokale pannenkoeken. Of katmaria als nagerecht!

Het weer op Samos

In Samos geniet je in de zomer van temperaturen van rond de 30 graden. In de tweede helft van mei begint de temperatuur op te lopen, half mei – september is de beste periode voor een zonvakantie op Samos. In de periode richting de winter kan het hier flink regenen en waaien, waardoor het in de herfst en in het begin van de lente misschien niet zo warm is als je zou verwachten.

close

De mooiste ontdekkingen op Samos

Ver weg van de massa

Video Samos

Een tijdje terug was ik op het Griekse eiland Samos. Het zeewater schittert er in vele kleuren blauw en de gastvrije dorpsbewoners laten me altijd meteen thuis voelen. Op het eiland zijn veel afgelegen zandstranden, groene valleien en wijngaarden te vinden. Om je de sfeer te laten proeven heb ik mijn meest bijzondere ervaringen in een video vastgelegd. Kijk je met mij mee?

Video Samos