Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Meivakantie

Meivakantie 2024

Alles staat in bloei

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Schoolvakanties
  4. Meivakantie

Op vakantie in de meivakantie van 2024

Ik kan niet wachten om weer op vakantie te gaan tijdens de meivakantie. De eerste zonnestralen in mijn gezicht, de wind zachtjes door mijn haren, de krokussen weer zien verschijnen. De lente is zonder twijfel mijn favoriete seizoen. En dat vier ik graag tijdens een heerlijke vakantie op een bijzondere plek in Europa, weg van de massa. Zo ga ik graag een weekje weg in de meivakantie, naar een vakantiehuis in bijvoorbeeld Griekenland of Italië. Droom je met me mee over waar je heen kunt deze meivakantie?

Wanneer valt de meivakantie?

De meivakantie valt in 2024 op dezelfde data voor de 3 regio's van Nederland: 27 april t/m 5 mei.

Veel scholen hebben de week daarvoor een extra weekje vrij, waardoor de vakantie al op 20 april begint. 

Meestal boek ik mijn vakantiehuis voor mei al in de winter. Zo heb ik nog ruime keuze uit de leukste vakantieadresjes en kan mijn voorpret al vroeg beginnen! Vorig jaar heb ik voor het eerst een last minute vakantie geboekt voor de meivakantie. Mijn reislust borrelde in me op en ik vond het tijd voor een flinke dosis vitamine D! Benieuwd waar ik naartoe ging?

De leukste plekjes voor een vakantie in de meivakantie

Op aanraden van mijn Griekse vriend Alexander, besloot ik een weekje weg te gaan naar het magische eiland Santorini in Griekenland. Hij vertelde mij dat zijn favoriete vakantieperiode de maand mei was. En hij had gelijk, ik werd op slag verliefd op dit Griekse eiland. 

Ook Italië is een heerlijke plek voor een weekje weg tijdens de schoolvakantie in mei. Van steden als Puglia, Lazio en Umbrië gaat mijn hart direct sneller kloppen! De heerlijke gerechten, wonderschone landschappen en indrukwekkende bezienswaardigheden… ik krijg er geen genoeg van! Weet jij al waar je naartoe gaat in de meivakantie? Hieronder bekijk je al mijn bijzondere vakantieadresjes.

Ontdek mijn adresjes voor de meivakantie

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Reizen naar warme bestemmingen in de meivakantie

Naar de zon in de bloeimaand

Een van mijn favoriete bestemmingen om te bezoeken in mei is Madeira. Dit bloemeneiland van Portugal komt tijdens de lente helemaal tot leven. Hier maak ik eindeloze wandelingen, ga ik op ontdekkingstocht bij de watervallen of geniet ik van de heerlijke lokale wijnen. Ook in Spanje kan ik altijd ultiem genieten van een weekje weg. Op de Canarische eilanden als Tenerife of Gran Canaria begint het in deze periode al lekker warm te worden, maar ook op de eilandengroep Balearen komt de zon door. Hier voel je de eerste zonnestralen op je gezicht schijnen, terwijl je geniet van prachtige uitzichten over zee (zeker vanaf de Es Vedra op Ibiza, een van mijn favoriete uitzichtspunten!). Op de Griekse eilanden gaat het in mei echt beginnen en staan mijn eigenaren te springen om jou te ontvangen.

Als ik in de meivakantie richting Italië ga, dan kan ik niet wachten tot ik het eerste glas wijn naar mijn lippen mag brengen. Het is een gevoel van euforie dat mij dan overvalt, een gelukszalig momentje kun je wel stellen. Het eerste wijntje van het jaar! Of het nu in Toscane of Puglia of de Italiaanse eilanden is, dit ontneemt niemand mij

Last minutes in de meivakantie

Wil jij ook graag vakantietips voor een ontdekkingsreis in het voorjaar? Bekijk hierboven mijn favoriete plekjes in Europa en rondom de Middellandse Zee en laat je inspireren! Je kunt natuurlijk ook snuffelen tussen mijn last minute vakanties rondom de meivakantie. Als jij jouw koffers klaar zet, zorg ik voor de rest!

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease