Fuerteventura

Spanje

Vakantie Fuerteventura

Met mijn voeten in het witte zand, tuur ik betoverd naar de zee. Tientallen gekleurde stippen zweven boven de horizon. Het zijn de kites van de vele surfers die hier komen. Het Spaanse Fuerteventura is het eiland van de vier elementen. Van de verkoelende zeebries, de cactussen, het unieke lavalandschap en het azuurblauwe water. Zal ik deze vakantie op Fuerteventura zelf leren surfen? Of volg ik het Canarische tempo en blijf ik hier lekker relaxen in de zon? Eén ding weet ik zeker: geen van de andere Canarische eilanden kun je met dit unieke eiland vergelijken.

Meer over Fuerteventura

Bezienswaardigheden op vakantie op Fuerteventura

Fuerteventura is na Tenerife de grootste van de Canarische eilanden, welke behoren tot Spanje. Stiekem lijkt het me nog steeds een keer leuk om hier te gaan eilandhoppen. Net als buureiland La Palma is Fuerteventura een eiland van vulkanische oorsprong. Samen met het warme, droge klimaat leverde dit een uniek landschap op met hoge bergen, kronkelende kliffen en zandvlaktes. Soms voelt het alsof je hier alleen op de wereld bent!

Je geniet het meest van de indrukwekkende vergezichten bij een van de vele uitzichtpunten, zoals het glazen Mirador de Morro Velosa of tijdens een stevige hike. De mooiste wandeling maakte ik op de hoogste berg, Pico de la Zarza. Ga ook zeker een keer ‘s nachts op pad, want het ruige landschap onder de heldere sterrenhemel is adembenemend! Langs de kust vind je veel authentieke vissersdorpjes, waar ik naar hartenlust door struinde. Mijn favoriet is El Cotillo in het noordwesten, waar je wordt verwelkomd door de kenmerkende rode vuurtoren.

Culinaire reis door Fuerteventura

Het valt vast niet moeilijk te raden wat je tijdens een reis op Fuerteventura het beste kan eten. Vis natuurlijk! In elk dorp wordt je gelonkt door de meest lekkere geuren die je de weg wijzen naar het lokale visrestaurant. Wees avontuurlijk en bestel hier de vangst van de dag. Vaak wordt de vis gegrild geserveerd, gevuld met knoflook en kruiden. In de Spaanse keuken wordt veel gewerkt met verse, lokale producten, zoals aardappels en tomaten. Ook werd ik door de eigenaren van mijn Spaanse villa al geïnformeerd: de eilandbewoners houden van pit! Elke maaltijd wordt ingeluid met brood en een ruime hoeveelheid Mojo, een pittige saus. Ieder restaurant heeft haar eigen recept, de ene Mojo Rojo nog scherper dan de ander.

Probeer tijdens je fly & drive vakantie ook zeker de geitenkaas. Op Fuerteventura wonen meer geiten dan mensen, die heerlijk vertoeven in de rotsachtige natuur. De geiten zijn de bron voor Queso Majorero, een stevige, melkachtige kaas die je terug proeft in veel lokale gerechten of eet bij een glas wijn. Net als de Spanjaarden op het vasteland, tafelen de locals op ‘Fuerte’ lekker lang en uitgebreid. Schuif aan en geniet!

Veel liefs uit het authentieke Fuerteventura

Het lijkt haast te mooi om waar te zijn: op Fuerteventura is het vrijwel altijd lekker weer! Het eiland kent de meeste zonuren van Europa, wel 3000. In de zomer stijgt de temperatuur vaak boven de 25 graden uit, maar het zeebriesje maakt een zonvakantie heerlijk aangenaam. Zelfs in oktober en november blijft de temperatuur boven de twintig graden. Dit maakt Fuerteventura perfect om te overwinteren. Ik raad wel aan om een extra trui mee te nemen, in de avonduren kan het toch iets frisser worden.

De kust wordt gesierd door kilometers lange stranden. Het zand is er wit of goudgeel, het water kristalhelder. Een vakantie aan zee is hier populair onder surfers. Je kunt dan ook op veel plekken leren wind-, golf- en kitesurfen. Wanneer je niet zo’n waterrat bent, is het ook leuk om naar de vele surfers en vliegeraars te kijken. Tijdens het kleurrijke kitefestival in november kun je er honderden tegelijkertijd bewonderen.

close

De mooiste ontdekkingen in Fuerteventura

Ver weg van de massa