Net als ik op het punt sta mijn lieflijke appartement te verlaten en op ontdekkingsreis te gaan op Zakynthos, raak ik aan de praat met een vriendelijke local genaamd Jonas. Hij is maar benieuwd wat mij zo alleen naar dit eiland trekt en ik zeg hem volmondig: avontuur! Ik wil hier zoveel mogelijk nieuwe plekjes ontdekken, die ik met mijn vrienden in Nederland kan delen. De charmante jonge man speelt daar direct op in en deelt zijn favoriete stranden van Zakynthos met mij…

Tot rust komen op Vrahos Beach

Even weg van de toeristen die het prachtige eiland Zakynthos maar wat aantrekt, besluit ik tijdens mijn laatste reisje de rust op te zoeken op Vrahos Beach. Met mijn huurauto trek ik erop uit, maar eenmaal in de buurt blijkt het toch nog lastig om het strandje te vinden. Dat had Jonas van tevoren niet gezegd, maar dat maakt het ontdekken ook weer wat spannender. Gelukkig wijst een local me de juiste kant op. En ik kan Jonas meer dan gelijk geven. Op een ligbedje onder een tropische parasol kom ik hier mijn dag wel door…

Mijn adresje Arismari Luxury Villas bevindt zich op slechts 8 minuutjes rijden van Vrahos Beach. Als je in één keer goed rijdt natuurlijk 😉 

Zakynthos strand Vrahos beach

Intens geluk op Plaka Beach

Op vakantie word ik het gelukkigst als ik nieuwe plekjes ontdek en daar lenen de Griekse eilanden zich perfect voor. Ik vertel Jonas dat ik graag wandel en hij tipt me een strand dat zich daar perfect voor leent. “Een urenlange wandeling over kronkelende bergweggetjes leid je naar de stille baai Plaka Beach met kraakhelder water, Eliza. Dat is echt de moeite waard om eens heen te gaan.” Ik volg zijn advies en op zo’n moment, na zo’n pittige wandeling uitkomen op bij de stille baai, overvalt het gevoel van intens geluk me. 

Mijn geliefde adresje Kouros Hill Apartments bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van Plaka Beach. 

Zakynthos strand Plaka Beach

Snorkelen op Makris Gialos Beach

Jonas vraagt of ik van snorkelen hou en dat moet ik hem toegeven: ik ben er dol op! Mijn snorkeluitrusting gaat steevast mee op reis en ik kan me er uren mee vermaken. “Dan is het zeker de moeite waard om naar Makris Gialos Beach te rijden, Eliza!”, zegt hij me. “Wat tof is aan deze plek: het strandje is omringd door rotsen met kleine grotten erin. In die grotten kun je perfect snorkelen. Het water is er heel helder en nog een voordeel: het water is nét iets warmer!” Ik besluit zijn favoriete strand een bezoekje te brengen en lig daar uiteindelijk uren in het water te snorkelen. Niet eens meer wetende hoeveel vissen ik er gespot heb.

Etheria Villas, Aria Villa en Orfos Villas bevinden zich alledrie op 10 minuten afstand van Makris Gialos Beach. 

Zakynthos strand Makris Gialos

Avontuur op Porto Roxa Beach

Als laatste tipt Jonas me een strand dat ik gezien moet hebben met zonsondergang: Porto Roxa Beach. Dat wil ik met eigen ogen bewonderen! Ik besluit direct die middag er naartoe te rijden. Mijn oog valt op de hoge houten springplank waar enkele waaghalzen vanaf springen. Die kick wil ik ook! Ik sluit netjes aan in de rij en als ik aan de beurt ben, maak ik zonder na te denken mijn sprong in het diepe. Met een hoop adrenaline in mijn lijf zwem ik verder in het prachtige turquoise kleurige water. Om vervolgens op mijn bedje op te drogen en te wachten op de zonsondergang waar Jonas me over vertelde. Deze plek is werkelijk prachtig! 

Zakynthos strand Porta Roxa Beach

Ken jij nog rustige stranden op Zakynthos?

Ik wil er graag nog meer ontdekken, dus laat jouw ervaringen zeker achter in de comments. Bekijk alle adresjes op de website voor een onvergetelijke vakantie naar Zakynthos. Of neem eens een kijkje bij mijn andere zonvakanties.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Net als ik op het punt sta mijn lieflijke appartement te verlaten en op ontdekkingsreis te gaan op Zakynthos, raak ik aan de praat met een vriendelijke local genaamd Jonas. Hij is maar benieuwd wat mij zo alleen naar dit eiland trekt en ik zeg hem volmondig: avontuur! Ik wil hier zoveel mogelijk nieuwe plekjes ontdekken, die ik met mijn vrienden in Nederland kan delen. De charmante jonge man speelt daar direct op in en deelt zijn favoriete stranden van Zakynthos met mij…

Tot rust komen op Vrahos Beach

Even weg van de toeristen die het prachtige eiland Zakynthos maar wat aantrekt, besluit ik tijdens mijn laatste reisje de rust op te zoeken op Vrahos Beach. Met mijn huurauto trek ik erop uit, maar eenmaal in de buurt blijkt het toch nog lastig om het strandje te vinden. Dat had Jonas van tevoren niet gezegd, maar dat maakt het ontdekken ook weer wat spannender. Gelukkig wijst een local me de juiste kant op. En ik kan Jonas meer dan gelijk geven. Op een ligbedje onder een tropische parasol kom ik hier mijn dag wel door…

Mijn adresje Arismari Luxury Villas bevindt zich op slechts 8 minuutjes rijden van Vrahos Beach. Als je in één keer goed rijdt natuurlijk 😉 

Zakynthos strand Vrahos beach

Intens geluk op Plaka Beach

Op vakantie word ik het gelukkigst als ik nieuwe plekjes ontdek en daar lenen de Griekse eilanden zich perfect voor. Ik vertel Jonas dat ik graag wandel en hij tipt me een strand dat zich daar perfect voor leent. “Een urenlange wandeling over kronkelende bergweggetjes leid je naar de stille baai Plaka Beach met kraakhelder water, Eliza. Dat is echt de moeite waard om eens heen te gaan.” Ik volg zijn advies en op zo’n moment, na zo’n pittige wandeling uitkomen op bij de stille baai, overvalt het gevoel van intens geluk me. 

Mijn geliefde adresje Kouros Hill Apartments bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van Plaka Beach. 

Zakynthos strand Plaka Beach

Snorkelen op Makris Gialos Beach

Jonas vraagt of ik van snorkelen hou en dat moet ik hem toegeven: ik ben er dol op! Mijn snorkeluitrusting gaat steevast mee op reis en ik kan me er uren mee vermaken. “Dan is het zeker de moeite waard om naar Makris Gialos Beach te rijden, Eliza!”, zegt hij me. “Wat tof is aan deze plek: het strandje is omringd door rotsen met kleine grotten erin. In die grotten kun je perfect snorkelen. Het water is er heel helder en nog een voordeel: het water is nét iets warmer!” Ik besluit zijn favoriete strand een bezoekje te brengen en lig daar uiteindelijk uren in het water te snorkelen. Niet eens meer wetende hoeveel vissen ik er gespot heb.

Etheria Villas, Aria Villa en Orfos Villas bevinden zich alledrie op 10 minuten afstand van Makris Gialos Beach. 

Zakynthos strand Makris Gialos

Avontuur op Porto Roxa Beach

Als laatste tipt Jonas me een strand dat ik gezien moet hebben met zonsondergang: Porto Roxa Beach. Dat wil ik met eigen ogen bewonderen! Ik besluit direct die middag er naartoe te rijden. Mijn oog valt op de hoge houten springplank waar enkele waaghalzen vanaf springen. Die kick wil ik ook! Ik sluit netjes aan in de rij en als ik aan de beurt ben, maak ik zonder na te denken mijn sprong in het diepe. Met een hoop adrenaline in mijn lijf zwem ik verder in het prachtige turquoise kleurige water. Om vervolgens op mijn bedje op te drogen en te wachten op de zonsondergang waar Jonas me over vertelde. Deze plek is werkelijk prachtig! 

Zakynthos strand Porta Roxa Beach

Ken jij nog rustige stranden op Zakynthos?

Ik wil er graag nog meer ontdekken, dus laat jouw ervaringen zeker achter in de comments. Bekijk alle adresjes op de website voor een onvergetelijke vakantie naar Zakynthos. Of neem eens een kijkje bij mijn andere zonvakanties.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

18 oktober, 2023|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Sven 08 september, 2021 at 10:06 am - Reply

    Deze stranden zien er goed uit. Ga ik onthouden als in naar Zakynthos ga!


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.