Voor veel van mijn vrienden blijft Rhodos een favoriete bestemming. Dit prachtige Griekse eiland kenmerkt zich als een plek met een rijke geschiedenis, maar even zo goed kun je hier naartoe voor een fijne strandvakantie. Aangezien ik zelf met regelmaat op Rhodos verblijf, wordt mij met regelmaat de vraag gesteld of ik ze mooie stranden kan tippen. Het liefst van die afgelegen, nog rustige plekjes…

Het prachtige brede strand van Traganou Beach

Hoewel ik vaak in mijn uppie op vakantie ben op Rhodos, voel ik me hier alles behalve alleen. Sterker nog: als ik alleen reis, heb ik binnen no time contact met locals. Zo raakte ik er aan de praat met Lena. Zij woont al jaren op Rhodos en weet me alles te vertellen over de fijne plekjes van het eiland. Zo stap ik dankzij haar de volgende dag in mijn huurauto richting Traganou Beach. Hier vind ik alles wat ik nodig heb: een rustig plekje voor mezelf, kraakhelder water en een prachtig breed strand!

Rhodos strand Traganou beach

Op een rots genieten van Oasis Beach

Tijdens mijn ontmoeting met Lena vertel ik haar dat ik even weg wil van de lange zandstranden, maar juist meer op zoek ben naar een knus plekje. Zij tipte me Oasis Beach. “Je vindt hier vele baaitjes naast elkaar, gelegen tussen de rotsen. Je kunt er zelfs neerstrijken op een ligbedje op de rotsen. Weer eens wat anders, Eliza.” Ik besluit haar advies te volgen en dat valt niet tegen… Ik geniet er met volle teugen van!

Rhodos strand Oasis beach

Het lieflijke strand van Agios Pavlos Beach

Tijdens veel van mijn reizen vermaak ik me uitstekend door van baaitje naar baaitje te hoppen. Zo ontdekte ik op Rhodos een prachtig mooi zandstrandje in een baai, genaamd Agios Pavlos Beach. Als het aan mij ligt, doe ik dit lieflijke strandje nog vroeg in de morgen aan, dan is het er écht rustig. Met een ijskoffie in mijn hand geniet ik van het prachtige uitzicht over het dorpje even verderop… Lindos!

Rhodos strand Agios Pavlos beach

Het nog onontdekte strand van Fourni Beach

Ik ontdekte Fourni Beach toen een local me op het eiland tipte de route naar het Monolithos kasteel eens te maken. Vanuit mijn huurauto zag ik in de verte het kasteel boven de berg uittorenen. Daar waar me bovenaan een prachtig uitzicht over de zee staat te wachten! Als ik het landweggetje verder volg kom ik uit bij Fourni Beach. Weg van de drukte kom ik tot rust op het nog verborgen strandje. Daar waar ik geniet van een prachtige zonsondergang én het ultieme vakantiegevoel me overvalt…

Rhodos strand Fourni beach

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Voor veel van mijn vrienden blijft Rhodos een favoriete bestemming. Dit prachtige Griekse eiland kenmerkt zich als een plek met een rijke geschiedenis, maar even zo goed kun je hier naartoe voor een fijne strandvakantie. Aangezien ik zelf met regelmaat op Rhodos verblijf, wordt mij met regelmaat de vraag gesteld of ik ze mooie stranden kan tippen. Het liefst van die afgelegen, nog rustige plekjes…

Het prachtige brede strand van Traganou Beach

Hoewel ik vaak in mijn uppie op vakantie ben op Rhodos, voel ik me hier alles behalve alleen. Sterker nog: als ik alleen reis, heb ik binnen no time contact met locals. Zo raakte ik er aan de praat met Lena. Zij woont al jaren op Rhodos en weet me alles te vertellen over de fijne plekjes van het eiland. Zo stap ik dankzij haar de volgende dag in mijn huurauto richting Traganou Beach. Hier vind ik alles wat ik nodig heb: een rustig plekje voor mezelf, kraakhelder water en een prachtig breed strand!

Rhodos strand Traganou beach

Op een rots genieten van Oasis Beach

Tijdens mijn ontmoeting met Lena vertel ik haar dat ik even weg wil van de lange zandstranden, maar juist meer op zoek ben naar een knus plekje. Zij tipte me Oasis Beach. “Je vindt hier vele baaitjes naast elkaar, gelegen tussen de rotsen. Je kunt er zelfs neerstrijken op een ligbedje op de rotsen. Weer eens wat anders, Eliza.” Ik besluit haar advies te volgen en dat valt niet tegen… Ik geniet er met volle teugen van!

Rhodos strand Oasis beach

Het lieflijke strand van Agios Pavlos Beach

Tijdens veel van mijn reizen vermaak ik me uitstekend door van baaitje naar baaitje te hoppen. Zo ontdekte ik op Rhodos een prachtig mooi zandstrandje in een baai, genaamd Agios Pavlos Beach. Als het aan mij ligt, doe ik dit lieflijke strandje nog vroeg in de morgen aan, dan is het er écht rustig. Met een ijskoffie in mijn hand geniet ik van het prachtige uitzicht over het dorpje even verderop… Lindos!

Rhodos strand Agios Pavlos beach

Het nog onontdekte strand van Fourni Beach

Ik ontdekte Fourni Beach toen een local me op het eiland tipte de route naar het Monolithos kasteel eens te maken. Vanuit mijn huurauto zag ik in de verte het kasteel boven de berg uittorenen. Daar waar me bovenaan een prachtig uitzicht over de zee staat te wachten! Als ik het landweggetje verder volg kom ik uit bij Fourni Beach. Weg van de drukte kom ik tot rust op het nog verborgen strandje. Daar waar ik geniet van een prachtige zonsondergang én het ultieme vakantiegevoel me overvalt…

Rhodos strand Fourni beach

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

07 augustus, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.