Een eiland dat de bijnaam ‘Eiland van de zon’ draagt, kán ik gewoon niet overslaan. Ik heb het over het Griekse eiland Rhodos, dat tijdens mijn vakanties daar inderdaad steeds verlicht werd door tal van zonnestralen. Een heerlijk eiland waar ik me altijd weer onderdompel in het Griekse leven… Ik neem je graag mee langs mijn favoriete bezienswaardigheden op Rhodos!

Het witte stadje Lindos

Eén van de bekenste bezienswaardigheden op Rhodos is het lieflijkste plekje Lindos. Dit bekende witte dorpje ligt direct aan zee en steelt de show met zijn ophoping van witte huisjes. In de smalle straatjes van Lindos verdwaal ik graag tussen de winkeltjes, tavernes en sfeervolle barretjes. Na een bezoek aan de tempel van Athena die boven het dorp ligt, eindig ik mijn dag in Lindos het liefst met een verse vis op een terrasje aan zee!

Rhodos Lindos

Rustige strandjes op Rhodos

Rhodos is geen onbekend eiland bij toeristen meer. Dat snap ik ook wel met zoveel schoonheid… Gelukkig weet ik via de locals die ik spreek altijd nog de rustigere plekken te vinden. Zo vertelde mijn vriendin Melina me dat ik de drukke stranden van Rhodos moet laten voor wat het is. “Het is beter dat je je handdoek op Fourni Beach neerlegt, Eliza”, vertelde ze me. “Dat is een heerlijk rustig kiezelstrandje, waar de massa niet komt.” Ik deed wat ze me vertelde en inderdaad: Fourni Beach is een heerlijk strand om te onthaasten…

Bezienswaardigheden in Rhodos-stad

Hoewel ik graag op zoek ga naar kleine, rustige plekjes op vakantie, kan ik een bezoek aan prachtige steden niet laten. Rhodos-stad is zo’n stad waar ik met veel plezier kom. Het staat niet voor niets bekend als één van de mooiste steden van Europa. Steeds weer verwonder ik me over de tal van kerken in Rhodos-stad; het zijn er meer dan tweehonderd. In de Mandraki-haven lunch ik steevast met verse vis en in het oude middeleeuwse centrum van Rhodos-stad kijk ik altijd weer mijn ogen uit. De stad is omringd door 4 kilometer lange stadsmuren waardoor je je in de Middeleeuwen waant. Ik snap wel dat Rhodos-stad een plekje heeft bemachtigt op de UNESCO Werelderfgoedlijst…

De opgravingen van Kamiros

Op Rhodos valt genoeg historie te ontdekken. Zo fluisterde Melina me in dat de ruïnes van het stadje Kamiros een absoluut hoogtepunt zijn. Eenmaal daar kan ik niet anders dan haar gelijk geven. Ik wandel door de opgravingen en kijk mijn ogen uit. Op een bordje lees ik dat de ruïnes dateren uit de 5e en 6e eeuw voor Christus en in 1859 werden ontdekt. Een bijzondere kennismaking met de historie en bezienswaardigheden op Rhodos…

Met de boot naar het eiland Symi

Op twaalf kilometer voor de kust van Rhodos ligt het lieflijke eilandje Symi. Samen met Melina breng ik een bezoek aan het eiland. Eenmaal daar wordt me duidelijk: dit is één van de meest idyllische Griekse plekjes die ik bezocht! De zachte pasteltinten van de huizen op Symi geven het eiland een lieflijk karakter. Op Symi brengen we een bezoek aan het Zeevaartmuseum van Gialos, bezoeken het vissersdorpje Pedi en ploffen uiteindelijk neer op het strand van Panormitis. Een perfecte vakantiedag!

Rhodos Symi

Unieke logeeradresjes op Rhodos

Naast de bezienswaardigheden op Rhodos als prachtige natuur en schitterende steden en dorpen, vond ik op dit Griekse eiland ook tal van unieke logeeradresjes, ver weg van de massa, op de mooiste plekken. Zo maakte ik er al eerder een leuke roadtrip langs deze plekjes.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Een eiland dat de bijnaam ‘Eiland van de zon’ draagt, kán ik gewoon niet overslaan. Ik heb het over het Griekse eiland Rhodos, dat tijdens mijn vakanties daar inderdaad steeds verlicht werd door tal van zonnestralen. Een heerlijk eiland waar ik me altijd weer onderdompel in het Griekse leven… Ik neem je graag mee langs mijn favoriete bezienswaardigheden op Rhodos!

Het witte stadje Lindos

Eén van de bekenste bezienswaardigheden op Rhodos is het lieflijkste plekje Lindos. Dit bekende witte dorpje ligt direct aan zee en steelt de show met zijn ophoping van witte huisjes. In de smalle straatjes van Lindos verdwaal ik graag tussen de winkeltjes, tavernes en sfeervolle barretjes. Na een bezoek aan de tempel van Athena die boven het dorp ligt, eindig ik mijn dag in Lindos het liefst met een verse vis op een terrasje aan zee!

Rhodos Lindos

Rustige strandjes op Rhodos

Rhodos is geen onbekend eiland bij toeristen meer. Dat snap ik ook wel met zoveel schoonheid… Gelukkig weet ik via de locals die ik spreek altijd nog de rustigere plekken te vinden. Zo vertelde mijn vriendin Melina me dat ik de drukke stranden van Rhodos moet laten voor wat het is. “Het is beter dat je je handdoek op Fourni Beach neerlegt, Eliza”, vertelde ze me. “Dat is een heerlijk rustig kiezelstrandje, waar de massa niet komt.” Ik deed wat ze me vertelde en inderdaad: Fourni Beach is een heerlijk strand om te onthaasten…

Bezienswaardigheden in Rhodos-stad

Hoewel ik graag op zoek ga naar kleine, rustige plekjes op vakantie, kan ik een bezoek aan prachtige steden niet laten. Rhodos-stad is zo’n stad waar ik met veel plezier kom. Het staat niet voor niets bekend als één van de mooiste steden van Europa. Steeds weer verwonder ik me over de tal van kerken in Rhodos-stad; het zijn er meer dan tweehonderd. In de Mandraki-haven lunch ik steevast met verse vis en in het oude middeleeuwse centrum van Rhodos-stad kijk ik altijd weer mijn ogen uit. De stad is omringd door 4 kilometer lange stadsmuren waardoor je je in de Middeleeuwen waant. Ik snap wel dat Rhodos-stad een plekje heeft bemachtigt op de UNESCO Werelderfgoedlijst…

De opgravingen van Kamiros

Op Rhodos valt genoeg historie te ontdekken. Zo fluisterde Melina me in dat de ruïnes van het stadje Kamiros een absoluut hoogtepunt zijn. Eenmaal daar kan ik niet anders dan haar gelijk geven. Ik wandel door de opgravingen en kijk mijn ogen uit. Op een bordje lees ik dat de ruïnes dateren uit de 5e en 6e eeuw voor Christus en in 1859 werden ontdekt. Een bijzondere kennismaking met de historie en bezienswaardigheden op Rhodos…

Met de boot naar het eiland Symi

Op twaalf kilometer voor de kust van Rhodos ligt het lieflijke eilandje Symi. Samen met Melina breng ik een bezoek aan het eiland. Eenmaal daar wordt me duidelijk: dit is één van de meest idyllische Griekse plekjes die ik bezocht! De zachte pasteltinten van de huizen op Symi geven het eiland een lieflijk karakter. Op Symi brengen we een bezoek aan het Zeevaartmuseum van Gialos, bezoeken het vissersdorpje Pedi en ploffen uiteindelijk neer op het strand van Panormitis. Een perfecte vakantiedag!

Rhodos Symi

Unieke logeeradresjes op Rhodos

Naast de bezienswaardigheden op Rhodos als prachtige natuur en schitterende steden en dorpen, vond ik op dit Griekse eiland ook tal van unieke logeeradresjes, ver weg van de massa, op de mooiste plekken. Zo maakte ik er al eerder een leuke roadtrip langs deze plekjes.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

22 januari, 2024|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. […] barst van de historie. Een bezoekje aan Rhodos-Stad kan natuurlijk niet ontbreken. Het middeleeuwse centrum van deze stad […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.