Denk ik aan mijn vakanties op het Griekse Lesbos, dan denk ik al snel weer aan die lieflijke strandjes die ik daar tegenkwam. De stranden op Lesbos zijn toch weer anders dan op andere Griekse eilanden en dat is meteen wat ik er zo leuk aan vind. Toen local Maria mij vroeg of ze me mee mocht nemen naar haar favoriete strandjes op Lesbos, kon ik haar idee dan ook alleen maar toejuichen. Nu is het aan mij mijn favoriete stranden op Lesbos met je te delen!

Het strand van Chrousos

Het liefst zoek ik tijdens mijn vakanties strandjes op met veel ruimte. Als het even kan, ga ik ook nog voor prachtige natuur om me heen. Toen ik die wensen uitsprak, reed Maria me bijna zonder nadenken naar het strand van Chrousos. “Dit strand is bijna een kilometer lang én ligt enigszins verscholen”, verzekert ze me. Eenmaal daar ben ik blij dat ik Maria heb ontmoet. Zonder haar had ik deze prachtplek misschien wel nooit gevonden…

Lesbos strand Chrousos

Het strand van Nyfida

Na een uurtje ontspannen en zwemmen in de rustig kabbelende zee, rijden we door naar een volgend heerlijk strand volgens Maria: het strand van Nyfida. Dat het hier zo heerlijk rustig is, komt volgens Maria omdat er niet echt voorzieningen zijn. Geen ligbedjes met parasols, geen watersporters… Maar juist dat vind ik op z’n tijd zo heerlijk. Even genieten van de stilte om me heen… Het strand van Nyfida is niet het állermooiste strand waar ik ooit was, maar de rust en het uitzicht op de bergen achter me maken dat ik er toch graag kom.

Het strand van Vatera

De volgende middag neemt Maria me mee naar één van haar eigen favoriete stranden: het strand van Vatera. “Wist je dat dit strand maar liefst 10 kilometer langs is?”, glundert ze. “Daardoor vind je hier nog veel stukken waar weinig mensen zijn. Daar geniet ik altijd zo van.” Ik kijk om me heen en zie vlak achter het strand ietwat steile heuvels. De begroeiing hier maakt het helemaal af: naar het strand van Vatera ga ik zeker ook nog eens terugkeren.

Lesbos strand Vatera

Het strand van Tarti

Een wat meer gezellig strand vinden we bij het plaatsje Tarti. Het fijne aan dit strand is dat we kunnen kiezen: een ligbedje bij de restaurantjes, of liever de rust opzoeken iets verderop. In het water dobberen enkele bootjes, wat voor een gezellig zicht zorgt. We besluiten voor een verse lunch te gaan bij één van de tavernes aan het strand. Om me heen hoor ik Grieks gebrabbel. “Ja, Eliza, veel locals weten hun weg naar Tarti te vinden”, glimlacht Maria. Die middag snorkelen we nog bij de rotsen in het zeewater van Torti. Genieten!

Het strand van Vatera

De volgende middag neemt Maria me mee naar één van haar eigen favoriete stranden: het strand van Vatera. “Wist je dat dit strand maar liefst 10 kilometer langs is?”, glundert ze. “Daardoor vind je hier nog veel stukken waar weinig mensen zijn. Daar geniet ik altijd zo van.” Ik kijk om me heen en zie vlak achter het strand ietwat steile heuvels. De begroeiing hier maakt het helemaal af: naar het strand van Vatera ga ik zeker ook nog eens terugkeren.

Wil jij de stranden van Lesbos bezoeken?

Doe dat dan op een plekje weg van de massa! Bekijk mijn adresjes op Lesbos.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Denk ik aan mijn vakanties op het Griekse Lesbos, dan denk ik al snel weer aan die lieflijke strandjes die ik daar tegenkwam. De stranden op Lesbos zijn toch weer anders dan op andere Griekse eilanden en dat is meteen wat ik er zo leuk aan vind. Toen local Maria mij vroeg of ze me mee mocht nemen naar haar favoriete strandjes op Lesbos, kon ik haar idee dan ook alleen maar toejuichen. Nu is het aan mij mijn favoriete stranden op Lesbos met je te delen!

Het strand van Chrousos

Het liefst zoek ik tijdens mijn vakanties strandjes op met veel ruimte. Als het even kan, ga ik ook nog voor prachtige natuur om me heen. Toen ik die wensen uitsprak, reed Maria me bijna zonder nadenken naar het strand van Chrousos. “Dit strand is bijna een kilometer lang én ligt enigszins verscholen”, verzekert ze me. Eenmaal daar ben ik blij dat ik Maria heb ontmoet. Zonder haar had ik deze prachtplek misschien wel nooit gevonden…

Lesbos strand Chrousos

Het strand van Nyfida

Na een uurtje ontspannen en zwemmen in de rustig kabbelende zee, rijden we door naar een volgend heerlijk strand volgens Maria: het strand van Nyfida. Dat het hier zo heerlijk rustig is, komt volgens Maria omdat er niet echt voorzieningen zijn. Geen ligbedjes met parasols, geen watersporters… Maar juist dat vind ik op z’n tijd zo heerlijk. Even genieten van de stilte om me heen… Het strand van Nyfida is niet het állermooiste strand waar ik ooit was, maar de rust en het uitzicht op de bergen achter me maken dat ik er toch graag kom.

Het strand van Vatera

De volgende middag neemt Maria me mee naar één van haar eigen favoriete stranden: het strand van Vatera. “Wist je dat dit strand maar liefst 10 kilometer langs is?”, glundert ze. “Daardoor vind je hier nog veel stukken waar weinig mensen zijn. Daar geniet ik altijd zo van.” Ik kijk om me heen en zie vlak achter het strand ietwat steile heuvels. De begroeiing hier maakt het helemaal af: naar het strand van Vatera ga ik zeker ook nog eens terugkeren.

Lesbos strand Vatera

Het strand van Tarti

Een wat meer gezellig strand vinden we bij het plaatsje Tarti. Het fijne aan dit strand is dat we kunnen kiezen: een ligbedje bij de restaurantjes, of liever de rust opzoeken iets verderop. In het water dobberen enkele bootjes, wat voor een gezellig zicht zorgt. We besluiten voor een verse lunch te gaan bij één van de tavernes aan het strand. Om me heen hoor ik Grieks gebrabbel. “Ja, Eliza, veel locals weten hun weg naar Tarti te vinden”, glimlacht Maria. Die middag snorkelen we nog bij de rotsen in het zeewater van Torti. Genieten!

Het strand van Vatera

De volgende middag neemt Maria me mee naar één van haar eigen favoriete stranden: het strand van Vatera. “Wist je dat dit strand maar liefst 10 kilometer langs is?”, glundert ze. “Daardoor vind je hier nog veel stukken waar weinig mensen zijn. Daar geniet ik altijd zo van.” Ik kijk om me heen en zie vlak achter het strand ietwat steile heuvels. De begroeiing hier maakt het helemaal af: naar het strand van Vatera ga ik zeker ook nog eens terugkeren.

Wil jij de stranden van Lesbos bezoeken?

Doe dat dan op een plekje weg van de massa! Bekijk mijn adresjes op Lesbos.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

29 november, 2021|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. […] plekje om even te ontspannen. Op sommige stukken komen weinig mensen, waardoor het één van de rustigere stranden van Lesbos is. Het is heerlijk om hier te wandelen of natuurlijk lekker van de zon te genieten. En als ik zin […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.