Samen reizen brengt een hoop gezelligheid met zich mee! Helaas zijn niet al mijn vrienden zo vrij als ik om te gaan en staan waar ze willen. Neem als voorbeeld mijn vriendin Isabel. Ik ben dol op reizen met haar, alleen is dat vanwege haar werk steevast in de schoolvakanties. Het is Isabel die als geen ander weet waar je in augustus naartoe moet. Zij heeft me doen ontdekken dat je zelfs in deze geliefde reismaand prachtige en nóg rustige plekjes kan aandoen. Wie weet kan ik er jou mee inspireren…

Corfu

Eén van onze favoriete bestemmingen in hartje zomer: het Griekse eiland Corfu. Isabel zocht het voor ons uit: “Het is maar goed dat we niet in het voor- of najaar naar Corfu reizen, dan is de kans op regen nog groot, Eliza.” Wij besluiten het eiland in augustus aan te doen en dat blijkt een prima keus. De relaxte sfeer op het eiland valt als een deken over ons heen als we ons appartement bereiken. Onze zomervakantie brengen we al snorkelend door. We gaan van baaitje naar baaitje. Ons favoriet? La Grotta Cove. Aanrader!

Corfu

Sardinië

Isabel reist vaker in augustus en vertelde me al meerdere keren hoe Sardinië haar hart veroverde. Over haar avonturen op de boot, vanwaar ze de mooiste baaitjes ontdekte. “Telkens laat ik me verwonderen door het helderblauwe water en de witte stranden. Sardinië is zo waanzinnig mooi, Eliza.” Haar enthousiasme haalde me over mijn tas te pakken en deze plek met eigen ogen te bewonderen. Niks van haar verhalen is gelogen, Sardinië kent zoveel mooie, nog onontdekte plekjes…

Sardinië strand Tuerredda

Sardinia, Tuerredda beach, Italy

Toscane

Wie mij een beetje kent, weet dat ik weg ben van wijn. Niet alleen van het proeven van wijn, maar even zo goed van de boeren die de wijnen produceren. Je kunt mij dan ook niet blijer maken dan met een roadtrip langs de mooiste dorpjes van Toscane. Onderweg, in de buurt van Siena, stikt het er van de wijngaarden en olijfbomen. Een heerlijk glaasje Vino Nobile di Montepulciano in het zonnetje mag dan ook niet ontbreken. Al nippend van mijn glas besef ik dat mijn reislustige leventje me wel goed bevalt…

Toscane Siena

Peloponnesos

Waar ik nog in alle rust van een goed boek kan genieten in hartje zomer? Dat vraag ik mijn goede vriend Tobias. Hij kent de Griekse eilanden op z’n duimpje en weet wel raad met mijn vraag voor het ontdekken van Peloponnesos. “Je moet naar ‘de Mani’, Eliza. Ik weet zeker dat deze plek je perfect past. Hier kun je als ware ontdekker nog écht die vergeten dorpjes aandoen en tussendoor neerstrijken op het strand. Een boek lezen of even tot jezelf komen.” Ik volg zijn advies op en sta wederom versteld van de rust die ik op deze plek ervaar. En dat in hartje zomer!

bezienswaardigheden op Peloponnesos afplio

Chalkidiki

Hoewel ik dol ben op wandelen, heb ik het Griekse eiland Chalkidiki al fietsend ontdekt. Deze tip kreeg ik van een vriendelijke local die me er wegwijs maakte. En daar kan ik de vriendelijke, oude man alleen maar dankbaar voor zijn. Te voet had ik die prachtige klim naar het hoogste puntje van het schiereiland Mount Itamos niet gemaakt. Eenmaal boven geniet ik van een werkelijk prachtige zonsopgang… Een hoogtepuntje!

Chalkidiki strand Akti Koviou

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in augustus?

Naast mijn favoriete bestemmingen, deel ik graag bijzondere vakantie adresjes met jou. Mocht ik je geïnspireerd hebben met mijn tips, bekijk dan mijn unieke overnachtingen voor een vakantie in augustus.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Samen reizen brengt een hoop gezelligheid met zich mee! Helaas zijn niet al mijn vrienden zo vrij als ik om te gaan en staan waar ze willen. Neem als voorbeeld mijn vriendin Isabel. Ik ben dol op reizen met haar, alleen is dat vanwege haar werk steevast in de schoolvakanties. Het is Isabel die als geen ander weet waar je in augustus naartoe moet. Zij heeft me doen ontdekken dat je zelfs in deze geliefde reismaand prachtige en nóg rustige plekjes kan aandoen. Wie weet kan ik er jou mee inspireren…

Corfu

Eén van onze favoriete bestemmingen in hartje zomer: het Griekse eiland Corfu. Isabel zocht het voor ons uit: “Het is maar goed dat we niet in het voor- of najaar naar Corfu reizen, dan is de kans op regen nog groot, Eliza.” Wij besluiten het eiland in augustus aan te doen en dat blijkt een prima keus. De relaxte sfeer op het eiland valt als een deken over ons heen als we ons appartement bereiken. Onze zomervakantie brengen we al snorkelend door. We gaan van baaitje naar baaitje. Ons favoriet? La Grotta Cove. Aanrader!

Corfu

Sardinië

Isabel reist vaker in augustus en vertelde me al meerdere keren hoe Sardinië haar hart veroverde. Over haar avonturen op de boot, vanwaar ze de mooiste baaitjes ontdekte. “Telkens laat ik me verwonderen door het helderblauwe water en de witte stranden. Sardinië is zo waanzinnig mooi, Eliza.” Haar enthousiasme haalde me over mijn tas te pakken en deze plek met eigen ogen te bewonderen. Niks van haar verhalen is gelogen, Sardinië kent zoveel mooie, nog onontdekte plekjes…

Sardinië strand Tuerredda

Sardinia, Tuerredda beach, Italy

Toscane

Wie mij een beetje kent, weet dat ik weg ben van wijn. Niet alleen van het proeven van wijn, maar even zo goed van de boeren die de wijnen produceren. Je kunt mij dan ook niet blijer maken dan met een roadtrip langs de mooiste dorpjes van Toscane. Onderweg, in de buurt van Siena, stikt het er van de wijngaarden en olijfbomen. Een heerlijk glaasje Vino Nobile di Montepulciano in het zonnetje mag dan ook niet ontbreken. Al nippend van mijn glas besef ik dat mijn reislustige leventje me wel goed bevalt…

Toscane Siena

Peloponnesos

Waar ik nog in alle rust van een goed boek kan genieten in hartje zomer? Dat vraag ik mijn goede vriend Tobias. Hij kent de Griekse eilanden op z’n duimpje en weet wel raad met mijn vraag voor het ontdekken van Peloponnesos. “Je moet naar ‘de Mani’, Eliza. Ik weet zeker dat deze plek je perfect past. Hier kun je als ware ontdekker nog écht die vergeten dorpjes aandoen en tussendoor neerstrijken op het strand. Een boek lezen of even tot jezelf komen.” Ik volg zijn advies op en sta wederom versteld van de rust die ik op deze plek ervaar. En dat in hartje zomer!

bezienswaardigheden op Peloponnesos afplio

Chalkidiki

Hoewel ik dol ben op wandelen, heb ik het Griekse eiland Chalkidiki al fietsend ontdekt. Deze tip kreeg ik van een vriendelijke local die me er wegwijs maakte. En daar kan ik de vriendelijke, oude man alleen maar dankbaar voor zijn. Te voet had ik die prachtige klim naar het hoogste puntje van het schiereiland Mount Itamos niet gemaakt. Eenmaal boven geniet ik van een werkelijk prachtige zonsopgang… Een hoogtepuntje!

Chalkidiki strand Akti Koviou

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in augustus?

Naast mijn favoriete bestemmingen, deel ik graag bijzondere vakantie adresjes met jou. Mocht ik je geïnspireerd hebben met mijn tips, bekijk dan mijn unieke overnachtingen voor een vakantie in augustus.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

27 juli, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.