Griekse lekkernijen: je kunt mij ervoor wakker maken! Van goed gevulde Griekse salades tot verse vis of zo’n overheerlijke vleesschotel. Eigenlijk vind ik het maar moeilijk mijn voorkeur voor een Griekse delicatesse uit te spreken. Er is zoveel lekkers! Ook op het eiland Lesbos vond ik zo mijn favoriete restaurantjes waar ik de lekkerste dingen at. Natuurlijk deel ik mijn ontdekkingen graag met je.

Meltemi Ristorante Pizzeria

Mijn eerste tip is een restaurantje met typisch Grieks meubilair; houten stoeltjes en tafeltjes, groen geschilderd, met een wit tafellaken. Bijzonder is het uitzicht vanaf je tafeltje: een prachtig vergezicht over de eindeloos blauwe zee van Lesbos! Dat de eigenaren hier niet zozeer de Griekse keuken uitserveren maar de Italiaanse, maakt de beleving er niet minder op. Tussen alle Griekse lekkernijen is een goede pizza zeker op zijn plaats en verdient deze zeker een plekje in deze lijst.

Restaurant Gorgona

Voor de meer lokale gerechten beland ik op Lesbos bij restaurant Gorgona. Naast de fantastische ligging van dit restaurant, pal op het strand, is ook het eten hier overheerlijk. De chef-kok schotelt me bord zeevruchten voor zoals ik ze niet heel vaak kreeg: goed gevuld en prachtig opgemaakt! De ober verzekert me dat de witte wijn die ik erbij krijg de beste is van heel Lesbos. Ik glimlach en bedank hem. De trots van een Griek werkt aanstekelijk: ik geloof hem meteen.

Lesbos restaurant

Taverna Vafios

Hoewel ik dol ben op verse vis, geniet ik ook altijd van een goed bereid stuk vlees. Bij Taverna Vafios verrast de chef me met een prachtig stuk entrecote, wat meteen een glimlach op mijn gezicht tovert. Een goed stuk vlees, verse salade, een goede ambiance én uitzicht op de Middellandse Zee: veel gelukkiger ga je me niet maken!

O Gavrilos

Op een houten stoeltje met een geblokt tafellaken voor mijn neus, geniet ik van de charme van het restaurantje O Gavrilos. Het meubilair is typisch Grieks te noemen, zowel binnen als buiten. Nog mooier is het vele groen rondom dit restaurantje: tal van bomen en planten zorgen voor een aangename verkoeling in de hitte van Lesbos tijdens mijn bezoek in juli. In de verte lonkt die prachtige blauwe zee en op mijn tafellaken verschijnt niet veel later één van de beste steaks die ik ooit at. Mmm…

Aegean Aigaio

Eten met uitzicht op zee, middenin de bergen… Dat vind ik prachtig. Nog leuker; eten aan zee! Luisteren naar het geluid van de kletsende golven, terwijl ik geniet van de Griekse lekkernijen. Precies dat is de beleving die ik krijg bij restaurant Aegean Aigaio. Griekse muziek klinkt door het restaurant en de bediening doet erg hun best om het jou zo veel mogelijk naar je zin te aken. Ik weet één ding zeker: hier ga ik vaker eten!

Waar ga jij eten op Lesbos?

Mocht jij nog tips voor restaurants op Lesbos weten, deel ze dan met mij hieronder! Bekijk ook eens mijn adresjes op Lesbos.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Griekse lekkernijen: je kunt mij ervoor wakker maken! Van goed gevulde Griekse salades tot verse vis of zo’n overheerlijke vleesschotel. Eigenlijk vind ik het maar moeilijk mijn voorkeur voor een Griekse delicatesse uit te spreken. Er is zoveel lekkers! Ook op het eiland Lesbos vond ik zo mijn favoriete restaurantjes waar ik de lekkerste dingen at. Natuurlijk deel ik mijn ontdekkingen graag met je.

Meltemi Ristorante Pizzeria

Mijn eerste tip is een restaurantje met typisch Grieks meubilair; houten stoeltjes en tafeltjes, groen geschilderd, met een wit tafellaken. Bijzonder is het uitzicht vanaf je tafeltje: een prachtig vergezicht over de eindeloos blauwe zee van Lesbos! Dat de eigenaren hier niet zozeer de Griekse keuken uitserveren maar de Italiaanse, maakt de beleving er niet minder op. Tussen alle Griekse lekkernijen is een goede pizza zeker op zijn plaats en verdient deze zeker een plekje in deze lijst.

Restaurant Gorgona

Voor de meer lokale gerechten beland ik op Lesbos bij restaurant Gorgona. Naast de fantastische ligging van dit restaurant, pal op het strand, is ook het eten hier overheerlijk. De chef-kok schotelt me bord zeevruchten voor zoals ik ze niet heel vaak kreeg: goed gevuld en prachtig opgemaakt! De ober verzekert me dat de witte wijn die ik erbij krijg de beste is van heel Lesbos. Ik glimlach en bedank hem. De trots van een Griek werkt aanstekelijk: ik geloof hem meteen.

Lesbos restaurant

Taverna Vafios

Hoewel ik dol ben op verse vis, geniet ik ook altijd van een goed bereid stuk vlees. Bij Taverna Vafios verrast de chef me met een prachtig stuk entrecote, wat meteen een glimlach op mijn gezicht tovert. Een goed stuk vlees, verse salade, een goede ambiance én uitzicht op de Middellandse Zee: veel gelukkiger ga je me niet maken!

O Gavrilos

Op een houten stoeltje met een geblokt tafellaken voor mijn neus, geniet ik van de charme van het restaurantje O Gavrilos. Het meubilair is typisch Grieks te noemen, zowel binnen als buiten. Nog mooier is het vele groen rondom dit restaurantje: tal van bomen en planten zorgen voor een aangename verkoeling in de hitte van Lesbos tijdens mijn bezoek in juli. In de verte lonkt die prachtige blauwe zee en op mijn tafellaken verschijnt niet veel later één van de beste steaks die ik ooit at. Mmm…

Aegean Aigaio

Eten met uitzicht op zee, middenin de bergen… Dat vind ik prachtig. Nog leuker; eten aan zee! Luisteren naar het geluid van de kletsende golven, terwijl ik geniet van de Griekse lekkernijen. Precies dat is de beleving die ik krijg bij restaurant Aegean Aigaio. Griekse muziek klinkt door het restaurant en de bediening doet erg hun best om het jou zo veel mogelijk naar je zin te aken. Ik weet één ding zeker: hier ga ik vaker eten!

Waar ga jij eten op Lesbos?

Mocht jij nog tips voor restaurants op Lesbos weten, deel ze dan met mij hieronder! Bekijk ook eens mijn adresjes op Lesbos.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

16 mei, 2022|7 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. Jenny 21 december, 2021 at 12:30 pm - Reply

  Caravan by the sea, iets buiten petra

 2. Sara 22 december, 2021 at 12:45 pm - Reply

  Voor ons was Blue Sardine het meest favoriete eettentje van Lesbos. Inmiddels is het meer dan 4 jaar geleden dat we op Lesbos waren, maar we gaan zeker nog een keer terug!

 3. Cynthia 14 juni, 2022 at 11:32 am - Reply

  Restaurant Tropicana, heerlijke eten en een super vriendelijke bediening. Ruime keuze en alles is vers! Ook voor vegetariërs veel keus!

  • Marketing 04 augustus, 2022 at 8:33 am - Reply

   Bedankt voor het delen van jouw ervaring, Cynthia! Liefs, Eliza

 4. […] verschillende musea, een kasteel en een antiek theater. Sluit je dag af met een diner in een heerlijk eettentje in de […]

 5. HdC 27 september, 2022 at 3:53 pm - Reply

  Restaurant Tropicana Molivos, heerlijk vers bereid eten, eigenaresse super aardig net als het personeel in 11 dagen daar 4 x gegeten😁
  Meltemi beviel ons ook zeer goed😁🍕🍕

  • Marketing 09 december, 2022 at 4:58 pm - Reply

   Wat een fijne tip, bedankt voor het delen! Liefs, Eliza


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.