Griekse lekkernijen: je kunt er mij voor wakker maken! Van goed gevulde Griekse salades tot verse Griekse vis of zo’n overheerlijke Griekse vleesschotel. Eigenlijk vind ik het maar moeilijk mijn voorkeur voor een Griekse delicatesse uit te spreken. Er is zoveel lekkers! Ook op het Griekse eiland Lesbos vond ik zo mijn favoriete restaurantjes waar ik de lekkerste dingen at. Natuurlijk deel ik mijn ontdekkingen van restaurants op Lesbos graag met je.

Meltemi Ristorante Pizzeria

Het eerste restaurantje dat ik graag wil tippen, is een restaurantje met typisch Grieks meubilair. Houten stoeltjes en tafeltjes, groen geschilderd, met een wit tafellaken. Maar bovenal is het uitzicht vanaf je tafeltje magnifiek: over de eindeloos blauwe zee van Lesbos! Dat de eigenaren hier niet zozeer de Griekse keuken uitserveren maar de Italiaanse, maakt de beleving er niet minder op. Tussen alle Griekse lekkernijen is een goede pizza zeker op zijn plaats.

Restaurant Gorgona

Voor de meer lokale gerechten beland ik op Lesbos bij restaurant Gorgona. Naast de fantastische ligging van dit restaurantje, pal op het strand, is ook het eten hier overheerlijk. De chef-kok schotelt me zeevruchten voor zo ik ze niet heel vaak kreeg: goed gevuld en prachtig opgemaakt! De ober verzekert me dat de witte wijn die ik erbij krijg, de beste is van heel Lesbos. Ik glimlach en bedank hem. De trots van een Griek werkt aanstekelijk: meteen geloof ik hem.

Lesbos restaurant

Taverna Vafios

Hoewel ik dol ben op verse vis tijdens mijn vakanties op een eiland, geniet ik ook altijd van een goed bereid stuk vlees. Bij Taverna Vafios verrast de chef me met een prachtig stuk entrecote, wat meteen een glimlach op mijn gezicht tovert. Een goed stuk entrecote, verse salade, een goede ambiance én uitzicht op de Middellandse Zee: veel gelukkiger ga je me niet maken!

O Gavrilos

Op een houten stoeltje met een geblokt tafellaken voor mijn neus, geniet ik van de charme van het restaurantje O Gavrilos. Het meubilair is typisch Grieks te noemen, zowel binnen als buiten. Maar mooier nog is het vele groen rondom dit restaurantje: tal van bomen en planten zorgen voor een aangename voerkoeling in de hitte van Lesbos tijdens mijn bezoek in juli. In de verte lonkt die prachtige blauwe zee, en op mijn tafellaken verschijnt niet veel later één van de beste steaks die ik ooit at. Mmm…

Aegean Aigaio

Eten met uitzicht op zee, middenin de bergen… Dat vind ik altijd prachtig! Maar even zo prachtig vind ik de andere kant: eten áán zee. De volgen zo dichtbij, terwijl ik geniet van een Griekse lekkernij. Precies dat is de beleving die ik krijg bij restaurant Aegean Aigaio, direct gelegen aan zee. Griekse muziek klinkt door het restaurant en de bediening doet maar wat zijn best voor me. Ik weet één ding zeker: hier ga ik vaker eten!

Waar ga jij eten op Lesbos?

Mocht jij nog tips voor restaurants op Lesbos weten, deel ze dan met mij hieronder! Bekijk ook eens mijn adresjes op Lesbos.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Griekse lekkernijen: je kunt er mij voor wakker maken! Van goed gevulde Griekse salades tot verse Griekse vis of zo’n overheerlijke Griekse vleesschotel. Eigenlijk vind ik het maar moeilijk mijn voorkeur voor een Griekse delicatesse uit te spreken. Er is zoveel lekkers! Ook op het Griekse eiland Lesbos vond ik zo mijn favoriete restaurantjes waar ik de lekkerste dingen at. Natuurlijk deel ik mijn ontdekkingen van restaurants op Lesbos graag met je.

Meltemi Ristorante Pizzeria

Het eerste restaurantje dat ik graag wil tippen, is een restaurantje met typisch Grieks meubilair. Houten stoeltjes en tafeltjes, groen geschilderd, met een wit tafellaken. Maar bovenal is het uitzicht vanaf je tafeltje magnifiek: over de eindeloos blauwe zee van Lesbos! Dat de eigenaren hier niet zozeer de Griekse keuken uitserveren maar de Italiaanse, maakt de beleving er niet minder op. Tussen alle Griekse lekkernijen is een goede pizza zeker op zijn plaats.

Restaurant Gorgona

Voor de meer lokale gerechten beland ik op Lesbos bij restaurant Gorgona. Naast de fantastische ligging van dit restaurantje, pal op het strand, is ook het eten hier overheerlijk. De chef-kok schotelt me zeevruchten voor zo ik ze niet heel vaak kreeg: goed gevuld en prachtig opgemaakt! De ober verzekert me dat de witte wijn die ik erbij krijg, de beste is van heel Lesbos. Ik glimlach en bedank hem. De trots van een Griek werkt aanstekelijk: meteen geloof ik hem.

Lesbos restaurant

Taverna Vafios

Hoewel ik dol ben op verse vis tijdens mijn vakanties op een eiland, geniet ik ook altijd van een goed bereid stuk vlees. Bij Taverna Vafios verrast de chef me met een prachtig stuk entrecote, wat meteen een glimlach op mijn gezicht tovert. Een goed stuk entrecote, verse salade, een goede ambiance én uitzicht op de Middellandse Zee: veel gelukkiger ga je me niet maken!

O Gavrilos

Op een houten stoeltje met een geblokt tafellaken voor mijn neus, geniet ik van de charme van het restaurantje O Gavrilos. Het meubilair is typisch Grieks te noemen, zowel binnen als buiten. Maar mooier nog is het vele groen rondom dit restaurantje: tal van bomen en planten zorgen voor een aangename voerkoeling in de hitte van Lesbos tijdens mijn bezoek in juli. In de verte lonkt die prachtige blauwe zee, en op mijn tafellaken verschijnt niet veel later één van de beste steaks die ik ooit at. Mmm…

Aegean Aigaio

Eten met uitzicht op zee, middenin de bergen… Dat vind ik altijd prachtig! Maar even zo prachtig vind ik de andere kant: eten áán zee. De volgen zo dichtbij, terwijl ik geniet van een Griekse lekkernij. Precies dat is de beleving die ik krijg bij restaurant Aegean Aigaio, direct gelegen aan zee. Griekse muziek klinkt door het restaurant en de bediening doet maar wat zijn best voor me. Ik weet één ding zeker: hier ga ik vaker eten!

Waar ga jij eten op Lesbos?

Mocht jij nog tips voor restaurants op Lesbos weten, deel ze dan met mij hieronder! Bekijk ook eens mijn adresjes op Lesbos.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

16 december, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter