Terwijl ik achter het stuur van mijn huurauto kruip, dwalen mijn gedachten af naar een jaar of vijftien geleden. Ook toen was ik in de Algarve. Ik stuitte toen op wat de eerste adresje voor Eliza was here zou worden. Inmiddels durf ik best te stellen dat in deze Portugese regiomijn liefde voor het ontdekken van authentieke plekjes is begonnen. En nu ben ik er terug om mijn plekjes weer eens te bezoeken, maar ook om op zoek te gaan naar de mooiste stranden van de Algarve!

1. Falesia Beach

Eerder deze ochtend verliet ik het plekje Villa Borboleta. Tijd voor een roadtrip langs de kust van de Algarve! Mijn eerste bestemming? De rode rotsen van Falesia Beach. Ik parkeer mijn auto bovenaan het strand, op een plateautje op de rotsen. Vanaf hier loop ik via een enorme trap naar beneden. Het goudkleurige zand voelt heerlijk zacht aan mijn voeten en ik kijk mijn ogen uit. De kuststrook is hier langgerekt en de rode kliffen maken er een bijzonder plaatje van!

Algarve strand Falesia

2. Praia da Marinha

In een kleine drie kwartier rijd ik over smalle weggetjes naar het een van de volgende stranden van de Algarve: Praia da Marinha. Teun en Jenny, de eigenaren van Villa Borboleta, vertelden mij vanmorgen dat dit strand is uitgeroepen tot het mooiste strand van Portugal. Vol verwachting arriveer ik bij Praia da Marinha. “Pas wel goed op je spullen Eliza!”, gaven ze mij nog mee. Nu ik over het zand loop, begrijp ik wat ze bedoelen. De zee kan hier uit het niets ineens ruig worden. Even plof ik neer tegen een van de rotsen aan. En ik kijk naar het eindeloze water dat hier zijn eigen gang gaat. Praia de Marinha heeft de titel van het mooiste strand van Portugal niet voor niets bemachtigd.

Algarve strand Praia da Marinha

3. Praia do Vau

Dit strand is net wat minder toeristisch dan het bekende Praia da Rocha, wat hier in de buurt ligt. Een rustig, schoon strandje met helder blauw water. Als ik trek begin te krijgen, loop ik naar een van de restaurantjes die heel de dag open zijn voor snacks en drinken. Met een lekker broodje in mijn hand en een goed boek in de andere hand loop ik naar een van de ligbedjes die je voor een paar euro kunt huren. Ik plof neer op mijn ligbedje en geniet van het geluid dat de golven maken, ik sla mijn boek open en voel mij een gelukkig mens. Even kijk ik om mij heen naar het Portugese publiek wat net zo geniet van dit strand als dat ik doe. Hier blijf ik nog wel eventjes zitten denk ik …

Algarve strand Praia do Vau

4. Camilo Beach (Lagos)

Weer een kleine drie kwartier rijd ik over smalle weggetjes en door dorpjes. Het strand Camilo Beach wacht op mij. Een klein, tussen de rotsen gelegen strandje. Ik daal een flinke trap af om op het zandstrand te komen. Hier plof ik neer op een van de vele bankjes. Het uitzicht is ook vanaf Camilo Beach weer indrukwekkend. Hier besef ik weer hoe machtig de natuur eigenlijk is en hoe nietig wij mensen zijn. Na een klein half uur wandel ik terug naar boven, waar ik bij het restaurantje O Camilo een koud wijntje bestel met zicht op zee. Een betere plek voor een wijntje bestaat volgens mij nauwelijks!

Algarve strand Camilo

5. Praia do Amado

Praia do Amodo is een van de stranden van de Algarve dat een echt paradijsje is voor surfers. Gelegen aan de Atlantische westkust waardoor er zo nu en dan een verkoelend briesje is. Toeristen vind je hier amper. Ik rijd voordat ik het strand ga verkennen nog een stukje langs de kust, het is hier prachtig groen en dit geeft een romantisch beeld met de oceaan op de achtergrond. Na een tijdje besluit ik om de huurauto aan de kant te zetten en een strandwandeling te gaan maken. Om mij heen zie ik verschillende surf ‘dudes’ en ‘babes’ genieten van de golven.

Algarve strand Praia do Amado

6. Odeceixe Beach

Van Praia do Vau rijd ik naar mijn laatste strandje voor vandaag: Odeceixe Beach. Wanneer ik het strand op loop, zie ik in de verte twee surfers van de golven genieten. Ik besluit een klim te maken naar een rots iets verderop. Vanaf hier heb ik een prachtig uitzicht over de ruige kustlijn van Odeceixe Beach. Op het gezellige terras van Kiosk Agapito Unipessoal Lda bestel ik een broodje en wat te drinken. Wederom met zicht op zee! Na mijn bezoek aan dit strand vervolg ik mijn roadtrip naar het plekje Quinta das Portelas waar ik vanavond logeer. In het witte huisje met een paar blauwe muren voel ik mij even een beetje een Portugese dame…

Algarve strand Odeceixe

Nieuwsgierig geworden?

Heb jij nu ook zin gekregen om deze zes stranden te bezoeken in de Algarve? Bekijk eens mijn adresjes in de Algarve waar deze strandjes in de buurt liggen!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Terwijl ik achter het stuur van mijn huurauto kruip, dwalen mijn gedachten af naar een jaar of vijftien geleden. Ook toen was ik in de Algarve. Ik stuitte toen op wat de eerste adresje voor Eliza was here zou worden. Inmiddels durf ik best te stellen dat in deze Portugese regiomijn liefde voor het ontdekken van authentieke plekjes is begonnen. En nu ben ik er terug om mijn plekjes weer eens te bezoeken, maar ook om op zoek te gaan naar de mooiste stranden van de Algarve!

1. Falesia Beach

Eerder deze ochtend verliet ik het plekje Villa Borboleta. Tijd voor een roadtrip langs de kust van de Algarve! Mijn eerste bestemming? De rode rotsen van Falesia Beach. Ik parkeer mijn auto bovenaan het strand, op een plateautje op de rotsen. Vanaf hier loop ik via een enorme trap naar beneden. Het goudkleurige zand voelt heerlijk zacht aan mijn voeten en ik kijk mijn ogen uit. De kuststrook is hier langgerekt en de rode kliffen maken er een bijzonder plaatje van!

Algarve strand Falesia

2. Praia da Marinha

In een kleine drie kwartier rijd ik over smalle weggetjes naar het een van de volgende stranden van de Algarve: Praia da Marinha. Teun en Jenny, de eigenaren van Villa Borboleta, vertelden mij vanmorgen dat dit strand is uitgeroepen tot het mooiste strand van Portugal. Vol verwachting arriveer ik bij Praia da Marinha. “Pas wel goed op je spullen Eliza!”, gaven ze mij nog mee. Nu ik over het zand loop, begrijp ik wat ze bedoelen. De zee kan hier uit het niets ineens ruig worden. Even plof ik neer tegen een van de rotsen aan. En ik kijk naar het eindeloze water dat hier zijn eigen gang gaat. Praia de Marinha heeft de titel van het mooiste strand van Portugal niet voor niets bemachtigd.

Algarve strand Praia da Marinha

3. Praia do Vau

Dit strand is net wat minder toeristisch dan het bekende Praia da Rocha, wat hier in de buurt ligt. Een rustig, schoon strandje met helder blauw water. Als ik trek begin te krijgen, loop ik naar een van de restaurantjes die heel de dag open zijn voor snacks en drinken. Met een lekker broodje in mijn hand en een goed boek in de andere hand loop ik naar een van de ligbedjes die je voor een paar euro kunt huren. Ik plof neer op mijn ligbedje en geniet van het geluid dat de golven maken, ik sla mijn boek open en voel mij een gelukkig mens. Even kijk ik om mij heen naar het Portugese publiek wat net zo geniet van dit strand als dat ik doe. Hier blijf ik nog wel eventjes zitten denk ik …

Algarve strand Praia do Vau

4. Camilo Beach (Lagos)

Weer een kleine drie kwartier rijd ik over smalle weggetjes en door dorpjes. Het strand Camilo Beach wacht op mij. Een klein, tussen de rotsen gelegen strandje. Ik daal een flinke trap af om op het zandstrand te komen. Hier plof ik neer op een van de vele bankjes. Het uitzicht is ook vanaf Camilo Beach weer indrukwekkend. Hier besef ik weer hoe machtig de natuur eigenlijk is en hoe nietig wij mensen zijn. Na een klein half uur wandel ik terug naar boven, waar ik bij het restaurantje O Camilo een koud wijntje bestel met zicht op zee. Een betere plek voor een wijntje bestaat volgens mij nauwelijks!

Algarve strand Camilo

5. Praia do Amado

Praia do Amodo is een van de stranden van de Algarve dat een echt paradijsje is voor surfers. Gelegen aan de Atlantische westkust waardoor er zo nu en dan een verkoelend briesje is. Toeristen vind je hier amper. Ik rijd voordat ik het strand ga verkennen nog een stukje langs de kust, het is hier prachtig groen en dit geeft een romantisch beeld met de oceaan op de achtergrond. Na een tijdje besluit ik om de huurauto aan de kant te zetten en een strandwandeling te gaan maken. Om mij heen zie ik verschillende surf ‘dudes’ en ‘babes’ genieten van de golven.

Algarve strand Praia do Amado

6. Odeceixe Beach

Van Praia do Vau rijd ik naar mijn laatste strandje voor vandaag: Odeceixe Beach. Wanneer ik het strand op loop, zie ik in de verte twee surfers van de golven genieten. Ik besluit een klim te maken naar een rots iets verderop. Vanaf hier heb ik een prachtig uitzicht over de ruige kustlijn van Odeceixe Beach. Op het gezellige terras van Kiosk Agapito Unipessoal Lda bestel ik een broodje en wat te drinken. Wederom met zicht op zee! Na mijn bezoek aan dit strand vervolg ik mijn roadtrip naar het plekje Quinta das Portelas waar ik vanavond logeer. In het witte huisje met een paar blauwe muren voel ik mij even een beetje een Portugese dame…

Algarve strand Odeceixe

Nieuwsgierig geworden?

Heb jij nu ook zin gekregen om deze zes stranden te bezoeken in de Algarve? Bekijk eens mijn adresjes in de Algarve waar deze strandjes in de buurt liggen!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

17 mei, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.