“Kalimèra!” Het is het eerste wat ik hoor als ik voet op het eiland Kefalonia zet. Die Griekse gastvrijheid.. ik houd ervan! Ik kijk nu al uit naar de prachtige bezienswaardigheden die me te wachten staan. Er is namelijk genoeg te doen op dit magische Griekse eiland! Ik deel mijn meest favoriete bezienswaardigheden graag met je.

1. De hoofdstad Argostoli

De levendige hoofdstad van Kefalonia is Argostoli. Vissers stallen trots hun versgevangen vis uit op de kade en de kleurrijke winkeltjes en gezellige terrasjes zijn een lust voor het oog! De lange loopbrug van 900 meter lang brengt je van de ene naar de andere kant van de baai. Extra bijzonder is dat deze brug de aardbevingen van 1953 heeft doorstaan. En als je goed oplet, kan het zomaar zijn dat je de welbekende Caretta Caretta schildpad voorbij ziet zwemmen. Het Platia Vallianou plein is het bruisende hart van Argostoli waar je tot in de late uurtjes kunt borrelen. En gooi die heupjes maar lekker los. Want als je in Griekenland bent, ontsnap je natuurlijk niet aan de typische Griekse traditie: dansen!

Schilpad in het blauwe water van Kefalonia

Foto: misschien kom je wel deze schildpad tegen!

2. Kustdorpje Assos

Vind je de hoofdstad iets te druk? Rijd dan met je huurauto door naar het schilderachtige dorpje Assos. Dit charmante kustplaatsje is een van de meest fotogenieke plekjes van Griekenland. Ik keek mijn ogen uit! Assos is autovrij en steelt de show met haar prachtige oude centrum, inclusief pastelkleurige Venetiaanse huizen. De groene omgeving maakt het idyllische plaatje compleet. Je verwacht het misschien niet, maar op Assos staat één van de grootste kastelen van Griekenland: Assos Fortress. Voor een heerlijk dagje strand en een verfrissende duik in de turquoise zee ga je naar een van de twee kiezelstrandjes. Insmeren en gaan!

3. Het ondergrondse meer van Melissani

Hoewel ik me altijd graag laat verrassen door de tips van locals, vind ik het stiekem ook heerlijk om zelf op avontuur te gaan. Zo kwam ik per toeval terecht bij het ondergrondse meer van Melissani. Wauw! Wat een magische plek. De grot waarin het meer ligt is werkelijk prachtig. De stalactieten creëren samen met het helderblauwe water een sprookjesachtig decor. En hoewel het ietwat toeristisch is, geniet ik stiekem van het korte boottochtje over het meer. Ben je hier tussen 12:00 en 15:00 uur? Dan heb je geluk! De lichtinval is op dat moment schitterend. Eén van de bezienswaardigheden van Kefalonia die je niet wilt missen.

Bovenaanzicht van het magische meer van Melissani, tussen de bomen door

Foto: het magische meer van Melissani

4. Het strand van Petani

Eenmaal op Kefalonia, bezoek dan zeker het prachtige strand Petani beach. Volgens velen één van de meest bijzondere stranden van Kefalonia en daar ben ik het mee eens. Dit ware pareltje ligt in het noorden van het schiereiland Paliki. De azuurblauwe zee en het spierwitte zand bracht me meteen in tropische sferen. Wat een verschijning! Strijk neer op een van de vele ligbedjes met parasol en je bent de hele dag zoet. Pak de veerboot vanuit Argostoli naar Lixouri en ga vanaf daar verder per auto. Na mijn bezoek kan ik wel zeggen dat het strand van Petani een van mijn favorieten is!

5. De vuurtoren van Aghi Theodori

Samen met je partner op Kefalonia? Maak dan zeker een uitstapje naar de vuurtoren van Aghi Theodori. Dit schijnt een van de meest romantische plekken en mooiste bezienswaardigheden van Kefalonia te zijn. Vanaf hier maak je een mooie wandeling langs de kust richting Argostoli. Onderweg kom je weelderige bloemen en prachtige bomen tegen. Strijk neer in de branding en geniet van de ultieme rust. De zonsondergang is werkelijk adembenemend en hiermee sluit ik mijn vakantie met een glimlach af. Wat was het mooi…

De vuurtoren van Aghi Theodori op de kust van Kefalonia

Foto: wandel langs de vuurtoren van Aghi Theodori

Wil je deze bezienswaardigheden op Kefalonia zelf bewonderen? Boek dan snel een ticket naar dit veelbelovende eiland en overnacht bij een van mijn favoriete adresjes op Kefalonia.

“Kalimèra!” Het is het eerste wat ik hoor als ik voet op het eiland Kefalonia zet. Die Griekse gastvrijheid.. ik houd ervan! Ik kijk nu al uit naar de prachtige bezienswaardigheden die me te wachten staan. Er is namelijk genoeg te doen op dit magische Griekse eiland! Ik deel mijn meest favoriete bezienswaardigheden graag met je.

1. De hoofdstad Argostoli

De levendige hoofdstad van Kefalonia is Argostoli. Vissers stallen trots hun versgevangen vis uit op de kade en de kleurrijke winkeltjes en gezellige terrasjes zijn een lust voor het oog! De lange loopbrug van 900 meter lang brengt je van de ene naar de andere kant van de baai. Extra bijzonder is dat deze brug de aardbevingen van 1953 heeft doorstaan. En als je goed oplet, kan het zomaar zijn dat je de welbekende Caretta Caretta schildpad voorbij ziet zwemmen. Het Platia Vallianou plein is het bruisende hart van Argostoli waar je tot in de late uurtjes kunt borrelen. En gooi die heupjes maar lekker los. Want als je in Griekenland bent, ontsnap je natuurlijk niet aan de typische Griekse traditie: dansen!

Schilpad in het blauwe water van Kefalonia

Foto: misschien kom je wel deze schildpad tegen!

2. Kustdorpje Assos

Vind je de hoofdstad iets te druk? Rijd dan met je huurauto door naar het schilderachtige dorpje Assos. Dit charmante kustplaatsje is een van de meest fotogenieke plekjes van Griekenland. Ik keek mijn ogen uit! Assos is autovrij en steelt de show met haar prachtige oude centrum, inclusief pastelkleurige Venetiaanse huizen. De groene omgeving maakt het idyllische plaatje compleet. Je verwacht het misschien niet, maar op Assos staat één van de grootste kastelen van Griekenland: Assos Fortress. Voor een heerlijk dagje strand en een verfrissende duik in de turquoise zee ga je naar een van de twee kiezelstrandjes. Insmeren en gaan!

3. Het ondergrondse meer van Melissani

Hoewel ik me altijd graag laat verrassen door de tips van locals, vind ik het stiekem ook heerlijk om zelf op avontuur te gaan. Zo kwam ik per toeval terecht bij het ondergrondse meer van Melissani. Wauw! Wat een magische plek. De grot waarin het meer ligt is werkelijk prachtig. De stalactieten creëren samen met het helderblauwe water een sprookjesachtig decor. En hoewel het ietwat toeristisch is, geniet ik stiekem van het korte boottochtje over het meer. Ben je hier tussen 12:00 en 15:00 uur? Dan heb je geluk! De lichtinval is op dat moment schitterend. Eén van de bezienswaardigheden van Kefalonia die je niet wilt missen.

Bovenaanzicht van het magische meer van Melissani, tussen de bomen door

Foto: het magische meer van Melissani

4. Het strand van Petani

Eenmaal op Kefalonia, bezoek dan zeker het prachtige strand Petani beach. Volgens velen één van de meest bijzondere stranden van Kefalonia en daar ben ik het mee eens. Dit ware pareltje ligt in het noorden van het schiereiland Paliki. De azuurblauwe zee en het spierwitte zand bracht me meteen in tropische sferen. Wat een verschijning! Strijk neer op een van de vele ligbedjes met parasol en je bent de hele dag zoet. Pak de veerboot vanuit Argostoli naar Lixouri en ga vanaf daar verder per auto. Na mijn bezoek kan ik wel zeggen dat het strand van Petani een van mijn favorieten is!

5. De vuurtoren van Aghi Theodori

Samen met je partner op Kefalonia? Maak dan zeker een uitstapje naar de vuurtoren van Aghi Theodori. Dit schijnt een van de meest romantische plekken en mooiste bezienswaardigheden van Kefalonia te zijn. Vanaf hier maak je een mooie wandeling langs de kust richting Argostoli. Onderweg kom je weelderige bloemen en prachtige bomen tegen. Strijk neer in de branding en geniet van de ultieme rust. De zonsondergang is werkelijk adembenemend en hiermee sluit ik mijn vakantie met een glimlach af. Wat was het mooi…

De vuurtoren van Aghi Theodori op de kust van Kefalonia

Foto: wandel langs de vuurtoren van Aghi Theodori

Wil je deze bezienswaardigheden op Kefalonia zelf bewonderen? Boek dan snel een ticket naar dit veelbelovende eiland en overnacht bij een van mijn favoriete adresjes op Kefalonia.

16 november, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.