La Palma

Spanje

Vakantie La Palma

Op La Palma kijk ik iedere keer weer mijn ogen uit. Via bossen en bloeiende bergketens in het noorden beland ik op het strand, waar ik besneeuwde bergtoppen ontdek en dolfijnen in de zee voorbij zie snellen. In het binnenland groeien de zoetste vruchten: bananen, amandelen en avocado’s. In het zuiden ontdek ik lavavelden en vulkanen. En als ik ’s avonds omhoog kijk, zie ik de meest heldere sterrenhemel die ik ooit heb aanschouwd. La Palma was vast en zeker het lievelingskind van Moeder Natuur. Wat een mooi stukje Spanje!

Meer over La Palma

Bezienswaardigheden op La Palma

La Palma is de ideale bestemming voor iedereen die toe is aan niks meer dan: rust. Hier maak ik vaak eindeloze wandelingen door de bossen en over de bergen. Mijn eerste avond op La Palma kan ik me nog goed herinneren. Ik was aan het genieten van de lokale specialiteiten in een restaurant hoog op een berg, toen de avond langzaam begon te vallen. Steeds meer sterren kwamen tevoorschijn, zoveel had ik er in mijn hele leven nog nooit gezien! Omdat La Palma een starlight reserve is, kun je hier ’s nachts ontelbaar veel sterren bewonderen. Je moet het met je eigen ogen zien om het te geloven.

Eten en drinken op La Palma

Naast de heerlijke visgerechten kan ik hier ook erg genieten van de Queso asado, oftewel gegrilde geitenkaas. Ook papas arugadas behoren tot mijn favorieten. Deze gebakken aardappelen lijken in geen opzicht op de gekookte aardappelen die in Nederland vaak op tafel verschijnen. Behalve dat ze beiden vaak vergezeld worden door een goed stuk vlees of vis. Maar waar je me echt ’s nachts voor wakker mag maken is pastel Príncipe Alberto, een heerlijke chocoladecake die je echt geproefd moet hebben op La Palma.

Het weer op La Palma

La Palma is een eiland vol contrasten, zo ook wat betreft het weer. Zo kan het op de ene plek heel zonnig zijn, terwijl het in de bergen sneeuwt. Op La Palma kan wel regen vallen, niet voor niets dat dit eiland zo groen is! In de zomer liggen de temperaturen rond de 25 graden, en in de winter rond de 17.

Autorijden op La Palma

De mooie bergen op La Palma zorgen soms voor uitdagende autoritten. De wegen zijn af en toe steil en smal en daarbij is extra oplettendheid geboden. Verder kunnen de wegen glad zijn als het regent, waardoor je even op moet letten in de bochten. De wegen zijn beveiligd met vangrails.

Tip: Als jij bij mij een vliegreis boekt is er altijd een huurauto van de kleinste categorie inclusief. Als je een auto met een sterkere motor wilt reserveren, zodat je makkelijker de steile wegen op komt, is dat ook mogelijk. In de boekingsstappen, tegen een meerprijs, kan je de auto upgraden.

close

De mooiste ontdekkingen op La Palma

Ver weg van de massa