De Canarische Eilanden zijn één van mijn favoriete bestemmingen. Als ik aan deze prachtige eilanden denk, zie ik meteen tal van indrukwekkende vulkaanlandschappen voor me. Van de 13 Canarische Eilanden is La Palma mijn absolute favoriet. Waarom je dit eiland met eigen ogen moet bewonderen? Ik geef je vijf redenen. Pak je camera en wandelschoenen alvast maar in!

1. Adembenemende vulkanen van La Palma

Sinds ik La Palma ontdekte, ben ik verliefd. Het eiland is ontstaan door vulkaanuitbarstingen en dat zie je terug in het magische landschap. Ruige rotsen, gigantische kraters, zwarte lavastranden en heel veel groene plekjes. Woh, overal waar je kijkt zie je wonderschone en indrukwekkende natuur… Wist je dat hier in 2021 nog een vulkaanuitbarsting was? Wat ben ik blij dat de vulkaan weer rustig is en we weer veilig naar het eiland kunnen reizen! Voor een spectaculair uitzicht over de vulkaan en de indrukwekkende lavavelden ga je naar Mirador Tajuya. Wil je meer meer over de vulkanen van het eiland weten? Breng dan zeker een bezoekje aan het vulkaanmuseum.

Bucketlist La Palma vulkanen

2. Een fantastische wandelvakantie

La Palma is een paradijs voor een wandelvakantie. Of je nu een ervaren hiker of beginner bent: opties genoeg! Overal waar je kijkt zie je ruige berglandschappen, watervallen en indrukwekkende rotsen. Kies voor een wandeling door het magische laurierbos of ontdek het schildpaddenstrand Playa Nogales. Krijg je geen genoeg van het vulkaanlandschap, dan is de kleurrijke Vulkanenroute zeker een aanrader. Magisch mooi!

Bucketlist La Palma wandelen

3. Kijk je ogen uit op het groene ‘La Isla Bonita’

Het bijzondere La Palma wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd. En die naam heeft het eiland écht verdient als je het mij vraagt. Door de vulkanische grond is er veel groen. Op La Palma vind je zelfs één van ‘s werelds oudste bossen. In het binnenland groeien de zoetste vruchten en in het noorden ontdek je de kliffen van Guelguén. Kijk goed om je heen, want het natuurgebied El Tablado is een broedplaats voor pijlstormvogels. Nog meer natuur zien? In Nationaal Park Caldera de Taburiente kijk je je ogen uit: ruige rotsen, schitterende rivieren en weelderige bossen. Dat wil je toch zelf ontdekken?

Bucketlist La Palma La isla bonita

4. Relax op de gitzwarte stranden

Bezoek je La Palma voor een strandvakantie? Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de gitzwarte stranden voor het eerst bezocht. Op het grootste strand Playa Puerto Naos kom je heerlijk tot rust op de comfortabele ligbedjes. Ben je met kinderen op pad? Ga dan zeker naar Playa de Tazacorte, daar zorgt de golfbreker ervoor dat ook je kleintjes hier veilig zwemmen. Ben je met je liefde op La Palma? Dan raad ik romantisch Playa Nogales aan. Hier geniet je in alle rust van de bijzondere natuur om je heen. Voor een verfrissende surfsessie ben je bij Playa Chica aan het juiste adres en Playa Zamora is ideaal om te snorkelen. Genoeg heerlijke stranden op dit eiland!

Bucketlist La Palma zwarte stranden

5. Eén van ‘s werelds beste plekken om sterren te kijken

Misschien wel mijn best bewaarde geheim; La Palma is een waar walhalla om sterren te kijken. Doordat het zo’n 250 nachten per jaar helder is, zie je een fantastische sterrenhemel! Het eiland is zelfs het eerste Starlight Reserve dat een plekje heeft op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Mijn tip? Ga naar Roque de los Muchachos; het hoogste punt van La Palma. Als je door de gigantische telescoop kijkt, zie je de sterren in de heldere hemel fonkelen. Zie je een vallende ster? Vergeet dan niet om een wens te doen. Aaah wauw, dit is één van de meest romantische plekken waar ik ben geweest.

Bucketlist La Palma sterrenkijken

Aan La Palma heb ik mijn hart verloren. Prachtige natuur, bijzondere vulkanen en geweldig eten. In dit blog lees je meer over de veelzijdigheid van dit eiland. Zelf ontdekken? Kijk dan eens naar mijn bijzondere adresjes op La Palma en ontdek de leukste plekjes om te vertoeven! 

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

De Canarische Eilanden zijn één van mijn favoriete bestemmingen. Als ik aan deze prachtige eilanden denk, zie ik meteen tal van indrukwekkende vulkaanlandschappen voor me. Van de 13 Canarische Eilanden is La Palma mijn absolute favoriet. Waarom je dit eiland met eigen ogen moet bewonderen? Ik geef je vijf redenen. Pak je camera en wandelschoenen alvast maar in!

1. Adembenemende vulkanen van La Palma

Sinds ik La Palma ontdekte, ben ik verliefd. Het eiland is ontstaan door vulkaanuitbarstingen en dat zie je terug in het magische landschap. Ruige rotsen, gigantische kraters, zwarte lavastranden en heel veel groene plekjes. Woh, overal waar je kijkt zie je wonderschone en indrukwekkende natuur… Wist je dat hier in 2021 nog een vulkaanuitbarsting was? Wat ben ik blij dat de vulkaan weer rustig is en we weer veilig naar het eiland kunnen reizen! Voor een spectaculair uitzicht over de vulkaan en de indrukwekkende lavavelden ga je naar Mirador Tajuya. Wil je meer meer over de vulkanen van het eiland weten? Breng dan zeker een bezoekje aan het vulkaanmuseum.

Bucketlist La Palma vulkanen

2. Een fantastische wandelvakantie

La Palma is een paradijs voor een wandelvakantie. Of je nu een ervaren hiker of beginner bent: opties genoeg! Overal waar je kijkt zie je ruige berglandschappen, watervallen en indrukwekkende rotsen. Kies voor een wandeling door het magische laurierbos of ontdek het schildpaddenstrand Playa Nogales. Krijg je geen genoeg van het vulkaanlandschap, dan is de kleurrijke Vulkanenroute zeker een aanrader. Magisch mooi!

Bucketlist La Palma wandelen

3. Kijk je ogen uit op het groene ‘La Isla Bonita’

Het bijzondere La Palma wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd. En die naam heeft het eiland écht verdient als je het mij vraagt. Door de vulkanische grond is er veel groen. Op La Palma vind je zelfs één van ‘s werelds oudste bossen. In het binnenland groeien de zoetste vruchten en in het noorden ontdek je de kliffen van Guelguén. Kijk goed om je heen, want het natuurgebied El Tablado is een broedplaats voor pijlstormvogels. Nog meer natuur zien? In Nationaal Park Caldera de Taburiente kijk je je ogen uit: ruige rotsen, schitterende rivieren en weelderige bossen. Dat wil je toch zelf ontdekken?

Bucketlist La Palma La isla bonita

4. Relax op de gitzwarte stranden

Bezoek je La Palma voor een strandvakantie? Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de gitzwarte stranden voor het eerst bezocht. Op het grootste strand Playa Puerto Naos kom je heerlijk tot rust op de comfortabele ligbedjes. Ben je met kinderen op pad? Ga dan zeker naar Playa de Tazacorte, daar zorgt de golfbreker ervoor dat ook je kleintjes hier veilig zwemmen. Ben je met je liefde op La Palma? Dan raad ik romantisch Playa Nogales aan. Hier geniet je in alle rust van de bijzondere natuur om je heen. Voor een verfrissende surfsessie ben je bij Playa Chica aan het juiste adres en Playa Zamora is ideaal om te snorkelen. Genoeg heerlijke stranden op dit eiland!

Bucketlist La Palma zwarte stranden

5. Eén van ‘s werelds beste plekken om sterren te kijken

Misschien wel mijn best bewaarde geheim; La Palma is een waar walhalla om sterren te kijken. Doordat het zo’n 250 nachten per jaar helder is, zie je een fantastische sterrenhemel! Het eiland is zelfs het eerste Starlight Reserve dat een plekje heeft op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Mijn tip? Ga naar Roque de los Muchachos; het hoogste punt van La Palma. Als je door de gigantische telescoop kijkt, zie je de sterren in de heldere hemel fonkelen. Zie je een vallende ster? Vergeet dan niet om een wens te doen. Aaah wauw, dit is één van de meest romantische plekken waar ik ben geweest.

Bucketlist La Palma sterrenkijken

Aan La Palma heb ik mijn hart verloren. Prachtige natuur, bijzondere vulkanen en geweldig eten. In dit blog lees je meer over de veelzijdigheid van dit eiland. Zelf ontdekken? Kijk dan eens naar mijn bijzondere adresjes op La Palma en ontdek de leukste plekjes om te vertoeven! 

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

08 augustus, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.