Spanje heeft zó veel te bieden. Als ik moet kiezen is La Palma toch wel één van mijn favoriete Canarische eilanden. Op dit groene eiland is zoveel te ontdekken, te beginnen met de heerlijke stranden. Of ik nu naar een gezellig strand wil met leuke cafeetjes of juist in alle rust van de golven wil genieten: La Palma heeft een strand voor iedereen. In dit blog deel ik de mooiste stranden van La Palma met je!

De unieke zwarte stranden van La Palma

La Palma is een eiland vol bijzonderheden. Sommige mensen moeten er even aan wennen, ik vind het prachtig: de zwarte zandstranden. Ik maak altijd unieke foto’s, en als ik die deel vragen mensen mij altijd of het echt is. Door het as van de vulkaan op het eiland zijn de stranden verkleurd, wat ik altijd een bijzonder gezicht vind. Wat mijn favoriete La Palma strand is? Of je nu een dagje wil zwemmen, genieten van de Spaanse zonnestralen op een handdoekje of een strandwandeling wil maken: alles kan op de mooiste stranden van La Palma. Ik heb favorieten voor de surfers, zwemmers, zonaanbidders, de extraverten én de introverten onder ons!

Aanbid de zon op het gezelligste strand

Zoek je een strand met volop gezelligheid en een stralende zon? Puerto Naos wordt dan zeker weten jouw favoriete strand op La Palma. Dit is het grootste strand van het eiland, met de meeste uren zon. Ik geniet altijd ontzettend van dit levendige paradijsje! Je vindt dit strand in het zuidwesten van La Palma, bij het gelijknamige dorpje Puerto Naos. Alles is fijn geregeld hier, met leuke terrasjes en restaurantjes aan de schattige boulevard. Ik vind het heerlijk om hier onder de schaduw van de palmbomen te relaxen. Trouwens leuk om te weten: Bij duikstek “la Roca del Mar” aan het strand kan je mee op een nachtduik. Het is echt magisch om in het donker de zeebodem te ontdekken. En nog iets: Puerto Naos is de ontmoetingsplek van paragliders. Tijdens je stranddagje zie je hier de spannendste luchtspektakels!

De boulevard van Puerto Naos met palmbomen

Foto: één en al gezelligheid op het strand van Puerto Naos

Surf bij de strandjes met de beste golven

Wil je heerlijk genieten van de rust en het geluid van de golven? Of juist op je surfboard stappen? Dan is het kleinere strand Playa Nogales perfect voor je. Hier geniet ik écht van de natuur om me heen en het is het mooiste La Palma strand voor surfers. Hoe je er komt? Dit geliefde strandje is alleen te voet te bereiken. Vanaf de parkeerplaats bij Playa Nogales is het een fijne wandeling van een kwartier, goed te doen met een surfboard onder je arm. Tussendoor is het uitzicht écht waanzinnig. Je ziet meteen de prachtige azuurblauwe zee en de woeste golven die stukslaan op de steile rotswand. Langs het paadje groeien geurende kruiden en je loopt langs een grot. Er zijn dagen dat je hier helemaal alleen bent, dat vind ik heerlijk! Vind je het iets te stil, dan kan je altijd nog een praatje maken met de strandwacht.

Het meest geliefde strand van de locals

Benieuwd welk La Palma strand het meest populair is bij de locals? Dat is toch wel Playa Tazacorte aan de westkust. Dit strand ligt bij het gelijknamige Tazacorte, een leuk levendig dorpje. Het is echt een plaatje van een strand met het zwarte zand en de kleurige huisjes op de achtergrond. Ik vind het hier perfect als ik midden in de natuur wil zitten, en nog wel gebruik wil maken van fijne voorzieningen. Hoewel je ver van de stad zit, zijn er namelijk wél leuke restaurantjes en cafés direct aan het strand. Nadat ik heb gezwommen, is een verfrissend drankje in een cafe zó fijn. Wat ik ook heerlijk vind, is om een hangmatje te huren en even heerlijk weg te dutten. In de schaduw, met de golven op de achtergrond, val je zó vredig in slaap! De golven zijn kalm bij Playa Tazacorte, en dus fijn voor jong en oud.

Bovenaanzicht van Playa Tazacorte met zwart zand

Foto: Playa Tazacorte is echt een plaatje!

Strandhoppen met de auto

De bergen op La Palma zijn enorm mooi, maar zorgen soms wel voor wat uitdagende autoritjes. Toch blijft het geweldig om mijn dagen te vullen door langs verschillende strandjes te rijden. En het voordeel van een huurauto is dat je alle tijd voor jezelf hebt. Ik begin dan vaak bij het mooiste La Palma strand waar ik zo vroeg nog makkelijk een plekje kan bemachtigen. Daarna rij ik de prachtige natuur in en ga ik lekker zwemmen bij een rustig strandje. En dan eindig ik bij mijn favoriete rustige strand om de mooie sterrenhemel te zien als de nacht valt. Ik heb nog nooit zoveel sterren gezien als op la Palma, je moet het zien om te geloven! Het eiland heeft zelfs als Starlight Reserve een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst gewonnen. Het is ook de moeite waard om tijdens je roadtrip langs veel meer leuke plekken te rijden, van de hoofdstad Santa Cruz de La Palma tot de schattigste vissersdorpjes.

De sterrenhemel boven La Palma

Foto: de prachtige sterrenhemel boven La Palma

Wil je je favoriete mooiste La Palma strand met eigen ogen zien? Ik kan ook niet wachten om mijn geliefde plekjes weer te bezoeken! Opstaan met de zilte zeelucht en dan eerst een duik nemen om wakker te worden… dat is echt mijn droom! Benieuwd bij welk strand je in de buurt kan overnachten? Bekijk mijn meest geliefde adresjes op La Palma, ze zijn allemaal fantastisch!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Spanje heeft zó veel te bieden. Als ik moet kiezen is La Palma toch wel één van mijn favoriete Canarische eilanden. Op dit groene eiland is zoveel te ontdekken, te beginnen met de heerlijke stranden. Of ik nu naar een gezellig strand wil met leuke cafeetjes of juist in alle rust van de golven wil genieten: La Palma heeft een strand voor iedereen. In dit blog deel ik de mooiste stranden van La Palma met je!

De unieke zwarte stranden van La Palma

La Palma is een eiland vol bijzonderheden. Sommige mensen moeten er even aan wennen, ik vind het prachtig: de zwarte zandstranden. Ik maak altijd unieke foto’s, en als ik die deel vragen mensen mij altijd of het echt is. Door het as van de vulkaan op het eiland zijn de stranden verkleurd, wat ik altijd een bijzonder gezicht vind. Wat mijn favoriete La Palma strand is? Of je nu een dagje wil zwemmen, genieten van de Spaanse zonnestralen op een handdoekje of een strandwandeling wil maken: alles kan op de mooiste stranden van La Palma. Ik heb favorieten voor de surfers, zwemmers, zonaanbidders, de extraverten én de introverten onder ons!

Aanbid de zon op het gezelligste strand

Zoek je een strand met volop gezelligheid en een stralende zon? Puerto Naos wordt dan zeker weten jouw favoriete strand op La Palma. Dit is het grootste strand van het eiland, met de meeste uren zon. Ik geniet altijd ontzettend van dit levendige paradijsje! Je vindt dit strand in het zuidwesten van La Palma, bij het gelijknamige dorpje Puerto Naos. Alles is fijn geregeld hier, met leuke terrasjes en restaurantjes aan de schattige boulevard. Ik vind het heerlijk om hier onder de schaduw van de palmbomen te relaxen. Trouwens leuk om te weten: Bij duikstek “la Roca del Mar” aan het strand kan je mee op een nachtduik. Het is echt magisch om in het donker de zeebodem te ontdekken. En nog iets: Puerto Naos is de ontmoetingsplek van paragliders. Tijdens je stranddagje zie je hier de spannendste luchtspektakels!

De boulevard van Puerto Naos met palmbomen

Foto: één en al gezelligheid op het strand van Puerto Naos

Surf bij de strandjes met de beste golven

Wil je heerlijk genieten van de rust en het geluid van de golven? Of juist op je surfboard stappen? Dan is het kleinere strand Playa Nogales perfect voor je. Hier geniet ik écht van de natuur om me heen en het is het mooiste La Palma strand voor surfers. Hoe je er komt? Dit geliefde strandje is alleen te voet te bereiken. Vanaf de parkeerplaats bij Playa Nogales is het een fijne wandeling van een kwartier, goed te doen met een surfboard onder je arm. Tussendoor is het uitzicht écht waanzinnig. Je ziet meteen de prachtige azuurblauwe zee en de woeste golven die stukslaan op de steile rotswand. Langs het paadje groeien geurende kruiden en je loopt langs een grot. Er zijn dagen dat je hier helemaal alleen bent, dat vind ik heerlijk! Vind je het iets te stil, dan kan je altijd nog een praatje maken met de strandwacht.

Het meest geliefde strand van de locals

Benieuwd welk La Palma strand het meest populair is bij de locals? Dat is toch wel Playa Tazacorte aan de westkust. Dit strand ligt bij het gelijknamige Tazacorte, een leuk levendig dorpje. Het is echt een plaatje van een strand met het zwarte zand en de kleurige huisjes op de achtergrond. Ik vind het hier perfect als ik midden in de natuur wil zitten, en nog wel gebruik wil maken van fijne voorzieningen. Hoewel je ver van de stad zit, zijn er namelijk wél leuke restaurantjes en cafés direct aan het strand. Nadat ik heb gezwommen, is een verfrissend drankje in een cafe zó fijn. Wat ik ook heerlijk vind, is om een hangmatje te huren en even heerlijk weg te dutten. In de schaduw, met de golven op de achtergrond, val je zó vredig in slaap! De golven zijn kalm bij Playa Tazacorte, en dus fijn voor jong en oud.

Bovenaanzicht van Playa Tazacorte met zwart zand

Foto: Playa Tazacorte is echt een plaatje!

Strandhoppen met de auto

De bergen op La Palma zijn enorm mooi, maar zorgen soms wel voor wat uitdagende autoritjes. Toch blijft het geweldig om mijn dagen te vullen door langs verschillende strandjes te rijden. En het voordeel van een huurauto is dat je alle tijd voor jezelf hebt. Ik begin dan vaak bij het mooiste La Palma strand waar ik zo vroeg nog makkelijk een plekje kan bemachtigen. Daarna rij ik de prachtige natuur in en ga ik lekker zwemmen bij een rustig strandje. En dan eindig ik bij mijn favoriete rustige strand om de mooie sterrenhemel te zien als de nacht valt. Ik heb nog nooit zoveel sterren gezien als op la Palma, je moet het zien om te geloven! Het eiland heeft zelfs als Starlight Reserve een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst gewonnen. Het is ook de moeite waard om tijdens je roadtrip langs veel meer leuke plekken te rijden, van de hoofdstad Santa Cruz de La Palma tot de schattigste vissersdorpjes.

De sterrenhemel boven La Palma

Foto: de prachtige sterrenhemel boven La Palma

Wil je je favoriete mooiste La Palma strand met eigen ogen zien? Ik kan ook niet wachten om mijn geliefde plekjes weer te bezoeken! Opstaan met de zilte zeelucht en dan eerst een duik nemen om wakker te worden… dat is echt mijn droom! Benieuwd bij welk strand je in de buurt kan overnachten? Bekijk mijn meest geliefde adresjes op La Palma, ze zijn allemaal fantastisch!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

10 januari, 2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.