Sinds ik met veel enthousiasme praat over mijn vakanties op Madeira, krijg ik steeds vaker de vraag hoe het eten op het eiland is. Dat vind ik leuk, want daar ben ik zelf ook naar op zoek gegaan tijdens mijn vakanties. Wat eet men hier graag en op welke plekken moet je zijn voor het lekkerste eten op het eiland? Vandaag deel ik mijn favoriete restaurantjes op Madeira met je!

Cabo Aereo Cafe

Mijn vriendin Sofia, die geboren en getogen is op Madeira, kent heel wat prachtige plekjes op het eiland. Toen ik haar naar de beste restaurantjes van Madeira vroeg, lichten haar ogen op. Daar wilde ze me maar wat graag bij helpen. Diezelfde middag nog rijdt ze me via een smal, bochtig weggetje naar Cabo Aereo Cafe. Het was even spannend, maar de locatie loont: niet vaak had ik zo’n prachtig uitzicht als bij dit restaurantje op Madeira! Vanaf ons tafeltje geniet ik van ruige kliffen en de schitterende zee beneden. Terwijl Sofia voor een verse vis gaat, kies ik voor gekruide kip. Met dit uitzicht kan eten al bijna niet meer tegenvallen, maar dat doet het ook zeker niet. Mmm…

Aconchego Restaurante Bar

Dat ik blij ben met een local als vriendin op Madeira, weet ik weer als ik beland bij Aconchego Restaurante Bar. Volgens Sofia is dit één van haar favoriete tentjes op het eiland. Nog voordat ik iets geproefd heb, snap ik waarom. Het uitzicht is magisch en de sfeer in het restaurant is goed. De ober begint meteen vrolijk tegen ons te kletsen, alsof ie ons al jaren kent. Die avond eet ik een heerlijke vissoep en vervolgens ga ik voor een goed stuk vlees. De opmaak van het eten maakt het af… Deze plek verdient een vermelding!

Quinta do Furao Restaurant

De volgende dag neemt Sofia me mee naar Quinta do Furao Restaurant. “Een romantische plek, Eliza”, knipoogt ze me. We lachen. Dat Quinta do Furao Restaurant een mooie plek is om onze vriendschap te vieren, zie ik meteen. Het restaurant ligt op een aap en biedt schitterende vergezichten op de kust en de kliffen van Madeira. Ik besluit voor verse vis van de markt te gaan, om de avond af te sluiten met een fijne appeltaart met wijn van Madeira. “Over romantiek gesproken…”, lach ik naar Sofia. “Je had helemaal gelijk!

Casa de Chá O Fio

“Voordat je naar huis gaat, laat ik je nog even kennismaken met twee vriendinnen van me”, vertelt Sofia me enthousiast. “Een iets minder culinaire hoogstand dan de andere restaurants, maar de sfeer is fantastisch bij Casa de Chá O Fio!” Daar aangekomen begrijp ik wat ze bedoelt. Hun oude theehuis ligt er prachtig bij, omgeven door veel groen en met uitzicht op zee. Aan een lange houten tafel nemen we plaats. Het eten dat de vriendinnen van Sofia me serveren smaakt verser dan vers. Nog één keer geniet ik van de prachtige vergezichten op Madeira… Eten op dit eiland is bijna nergens een straf.

Jij kan deze eettentjes op dit bloemeneiland zelf ook ontdekken! Neem een kijkje tussen mijn adresjes op Madeira.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Sinds ik met veel enthousiasme praat over mijn vakanties op Madeira, krijg ik steeds vaker de vraag hoe het eten op het eiland is. Dat vind ik leuk, want daar ben ik zelf ook naar op zoek gegaan tijdens mijn vakanties. Wat eet men hier graag en op welke plekken moet je zijn voor het lekkerste eten op het eiland? Vandaag deel ik mijn favoriete restaurantjes op Madeira met je!

Cabo Aereo Cafe

Mijn vriendin Sofia, die geboren en getogen is op Madeira, kent heel wat prachtige plekjes op het eiland. Toen ik haar naar de beste restaurantjes van Madeira vroeg, lichten haar ogen op. Daar wilde ze me maar wat graag bij helpen. Diezelfde middag nog rijdt ze me via een smal, bochtig weggetje naar Cabo Aereo Cafe. Het was even spannend, maar de locatie loont: niet vaak had ik zo’n prachtig uitzicht als bij dit restaurantje op Madeira! Vanaf ons tafeltje geniet ik van ruige kliffen en de schitterende zee beneden. Terwijl Sofia voor een verse vis gaat, kies ik voor gekruide kip. Met dit uitzicht kan eten al bijna niet meer tegenvallen, maar dat doet het ook zeker niet. Mmm…

Aconchego Restaurante Bar

Dat ik blij ben met een local als vriendin op Madeira, weet ik weer als ik beland bij Aconchego Restaurante Bar. Volgens Sofia is dit één van haar favoriete tentjes op het eiland. Nog voordat ik iets geproefd heb, snap ik waarom. Het uitzicht is magisch en de sfeer in het restaurant is goed. De ober begint meteen vrolijk tegen ons te kletsen, alsof ie ons al jaren kent. Die avond eet ik een heerlijke vissoep en vervolgens ga ik voor een goed stuk vlees. De opmaak van het eten maakt het af… Deze plek verdient een vermelding!

Quinta do Furao Restaurant

De volgende dag neemt Sofia me mee naar Quinta do Furao Restaurant. “Een romantische plek, Eliza”, knipoogt ze me. We lachen. Dat Quinta do Furao Restaurant een mooie plek is om onze vriendschap te vieren, zie ik meteen. Het restaurant ligt op een aap en biedt schitterende vergezichten op de kust en de kliffen van Madeira. Ik besluit voor verse vis van de markt te gaan, om de avond af te sluiten met een fijne appeltaart met wijn van Madeira. “Over romantiek gesproken…”, lach ik naar Sofia. “Je had helemaal gelijk!

Casa de Chá O Fio

“Voordat je naar huis gaat, laat ik je nog even kennismaken met twee vriendinnen van me”, vertelt Sofia me enthousiast. “Een iets minder culinaire hoogstand dan de andere restaurants, maar de sfeer is fantastisch bij Casa de Chá O Fio!” Daar aangekomen begrijp ik wat ze bedoelt. Hun oude theehuis ligt er prachtig bij, omgeven door veel groen en met uitzicht op zee. Aan een lange houten tafel nemen we plaats. Het eten dat de vriendinnen van Sofia me serveren smaakt verser dan vers. Nog één keer geniet ik van de prachtige vergezichten op Madeira… Eten op dit eiland is bijna nergens een straf.

Jij kan deze eettentjes op dit bloemeneiland zelf ook ontdekken! Neem een kijkje tussen mijn adresjes op Madeira.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

27 december, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.