Als ik terugdenk aan mijn vakanties op Madeira, kan ik niet anders dan een grote glimlach tevoorschijn toveren. Ik zie de kleurrijke bloemen, de ruige kusten en de overweldigende uitzichten weer voor me. Ik kan wel zeggen dat dit eiland van Portugal een plekje in mijn hart heeft veroverd! Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is op het eiland? Ik deel maar al te graag mijn tips voor bezienswaardigheden op Madeira met je. Ga je mee op ontdekking?

Toer langs de kustlijn en kliffen

Madeira is één van mijn favoriete eilanden voor een roadtrip. Met een huurauto ontdek je makkelijk de mooiste plekjes op Madeira en rijd je langs de verschillende indrukwekkende landschappen. Fantastisch om hier rond te rijden! Waar je zeker even langs moet? Eira do Serrado! Onderweg spot je de mystieke wolken die tussen de heuvels hangen. Voor je het goed en wel doorhebt, trekt de witte waas weg en is het uitzicht weer magnifiek. Van een local op het eiland hoor ik dat dat niet zo gek is. De wolken komen en gaan op Madeira, helemaal bij dit uitkijkpunt. Wow… Wat is dit een bijzonder plekje! Trek gekregen? Stop tijdens je roadtrip ook eens bij één van mijn favoriete restaurantjes op Madeira.

Bezoek de kleurrijke hoofdstad Funchal

Eerlijk opbiechten… Ik ben niet altijd even fan van steden. Liever zoek ik rustige dorpjes op, ver weg van de massa. Maar sommige steden zijn zo charmant dat ik ze alleen maar in mijn hart kan sluiten. In de hoofdstad Funchal kan ik urenlang ronddwalen door de smalle straatjes met kleine winkeltjes. Ook de kathedraal Sé do Funchal en de Capela do Corpo Santo zijn zeker een bezoekje waard. Bovendien is Funchal de plek waar je ontzettend geniet van de overheerlijke Portugese keuken. Laat jij je binnenkort ook verrassen door de bezienswaardigheden in Funchal?

De kleurrijke tuinen in hoofdstad Funchal

Foto: waag een bezoekje aan het kleurrijke Funchal

Spot dolfijnen vanaf de boot

Het maakt niet uit hoe vaak je ze ziet, dolfijnen die om de beurt uit het water springen blijven een indrukwekkend gezicht. Gelukkig weet ik uit ervaring dat deze magische dieren zich regelmatig in Europa laten zien. Bijvoorbeeld in Sardinië of op de Canarische eilanden. Maar ook op Madeira heb ik het geluk aan mij zijde. Tijdens een boottocht gaan we op zoek naar ze. Eenmaal de dolfijnen in mijn vizier, kan ik niet anders dan vreugdesprongetjes maken. Wat blijft dit toch bijzonder!

Badder in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Ik ben dol op de mooie stranden van Madeira, maar even bijzonder zijn de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz. Het plaatsje is vooral bekend om zijn zwarte lavarotsen met unieke wateren waar ik het liefst urenlang in badder. De wilde golven van de zee zorgen ervoor dat de natuurbaden goed gevuld blijven. Een indrukwekkend spektakel en zeker weten één van de mooiste plekken op Madeira.

Het schitterende uitzicht vanaf de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Foto: plons in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Uniek overnachten op Madeira

Staan mijn favoriete bezienswaardigheden op Madeira nu ook op jouw lijstje? Bekijk dan snel mijn favoriete adresjes op Madeira uit. Met wie ga jij hier genieten?

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Als ik terugdenk aan mijn vakanties op Madeira, kan ik niet anders dan een grote glimlach tevoorschijn toveren. Ik zie de kleurrijke bloemen, de ruige kusten en de overweldigende uitzichten weer voor me. Ik kan wel zeggen dat dit eiland van Portugal een plekje in mijn hart heeft veroverd! Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is op het eiland? Ik deel maar al te graag mijn tips voor bezienswaardigheden op Madeira met je. Ga je mee op ontdekking?

Toer langs de kustlijn en kliffen

Madeira is één van mijn favoriete eilanden voor een roadtrip. Met een huurauto ontdek je makkelijk de mooiste plekjes op Madeira en rijd je langs de verschillende indrukwekkende landschappen. Fantastisch om hier rond te rijden! Waar je zeker even langs moet? Eira do Serrado! Onderweg spot je de mystieke wolken die tussen de heuvels hangen. Voor je het goed en wel doorhebt, trekt de witte waas weg en is het uitzicht weer magnifiek. Van een local op het eiland hoor ik dat dat niet zo gek is. De wolken komen en gaan op Madeira, helemaal bij dit uitkijkpunt. Wow… Wat is dit een bijzonder plekje! Trek gekregen? Stop tijdens je roadtrip ook eens bij één van mijn favoriete restaurantjes op Madeira.

Bezoek de kleurrijke hoofdstad Funchal

Eerlijk opbiechten… Ik ben niet altijd even fan van steden. Liever zoek ik rustige dorpjes op, ver weg van de massa. Maar sommige steden zijn zo charmant dat ik ze alleen maar in mijn hart kan sluiten. In de hoofdstad Funchal kan ik urenlang ronddwalen door de smalle straatjes met kleine winkeltjes. Ook de kathedraal Sé do Funchal en de Capela do Corpo Santo zijn zeker een bezoekje waard. Bovendien is Funchal de plek waar je ontzettend geniet van de overheerlijke Portugese keuken. Laat jij je binnenkort ook verrassen door de bezienswaardigheden in Funchal?

De kleurrijke tuinen in hoofdstad Funchal

Foto: waag een bezoekje aan het kleurrijke Funchal

Spot dolfijnen vanaf de boot

Het maakt niet uit hoe vaak je ze ziet, dolfijnen die om de beurt uit het water springen blijven een indrukwekkend gezicht. Gelukkig weet ik uit ervaring dat deze magische dieren zich regelmatig in Europa laten zien. Bijvoorbeeld in Sardinië of op de Canarische eilanden. Maar ook op Madeira heb ik het geluk aan mij zijde. Tijdens een boottocht gaan we op zoek naar ze. Eenmaal de dolfijnen in mijn vizier, kan ik niet anders dan vreugdesprongetjes maken. Wat blijft dit toch bijzonder!

Badder in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Ik ben dol op de mooie stranden van Madeira, maar even bijzonder zijn de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz. Het plaatsje is vooral bekend om zijn zwarte lavarotsen met unieke wateren waar ik het liefst urenlang in badder. De wilde golven van de zee zorgen ervoor dat de natuurbaden goed gevuld blijven. Een indrukwekkend spektakel en zeker weten één van de mooiste plekken op Madeira.

Het schitterende uitzicht vanaf de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Foto: plons in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Uniek overnachten op Madeira

Staan mijn favoriete bezienswaardigheden op Madeira nu ook op jouw lijstje? Bekijk dan snel mijn favoriete adresjes op Madeira uit. Met wie ga jij hier genieten?

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

16 januari, 2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.