“Ken je het mooiste eiland van Europa al, Eliza?” Ik weet nog goed dat mijn vriendin Sofia me deze vraag stelde. “Madeira!”, was haar enthousiaste antwoord dat niet veel later volgde. Ik lachte. Het kon ook niet anders; ze groeide op in Portugal. Een half jaar later besloot ze me als verrassing mee te nemen naar ‘haar’ Madeira. Sofia liet me haar favoriete plekken én haar favoriete stranden van Madeira zien. Die deel ik natuurlijk ook graag met jullie.

Het strand van Faja Do Rancho 

Sofia kent me al jaren en weet precies waar ik dol op ben: rustige plekken, weg van de massa. Op sommige vakantiebestemmingen is dat even zoeken, maar bijna altijd slaag ik erin de mooiste en rustige plekjes te vinden. Op Madeira is dat het strand van Faja Do Rancho. Als Sofia me vertelt dat we er alleen met een kabelbaan kunnen komen, kijk ik haar bedenkelijk aan. “Niet te voet?” Ze lacht. “Nee, gaaf toch!” Ze heeft gelijk: precies dat is het. Gaaf! Juist doordat het strand niet eenvoudig te bereiken is, is het hier heerlijk rustig. Die rust in combinatie met de prachtige natuur om me heen, maakt dat ik hier zeker nog eens terug zal keren…

Madeira strand Faja Do Rancho 

Het strand van Ponta do Sol 

Nog zo’n heerlijk strand waar de massa niet komt is het strand van Ponta do Sol. Het kleurrijke dorpje dat letterlijk op het strand ligt is met enkel wat barretjes en restaurantjes ontzettend lieflijk. Vanaf een terrasje lopen we zo het stenige strand op, waar Sofia en ik onze handdoek wegleggen. Die middag genieten we van de schitterende kust die Madeira rijk is, om vervolgens deze dag af te sluiten met een heerlijk diner op het strand én een machtig mooie zonsondergang!

Madeira strand Ponta do Sol

Het strand van Jardim do Mar

Voor de afwisseling neemt Sofia me mee naar een strand dat niet hét strand om te zonnen is. Nee, volgens Sofia is het strand van Jardim do Mar het strand voor surfers. “Heb je al eens op een surfplank gestaan?” Als ik mijn hoofd schud, zie ik weer een glinstering in haar ogen. Sofia besluit het me ter plekke bij te brengen. Samen lopen we af op een jongeman met board, die Sofia enthousiast omhelst als ze haar ziet. Die middag brengt Sofia me op dit ruige strand mijn eerste stapjes in het surfen bij. Een onvergetelijke ervaring!

Madeira strand Jardim do Mar

Praia de Ribeira de Natal

Strandjes die je niet verwacht: ik ben er dol op! Als ik dat Sofia vertel, weet ze wederom waar ze me mee naartoe moet nemen. Terwijl de zon flink naar binnen schijnt, rijdt Sofia over prachtige bergachtige wegen. Op een zeker moment stopt ze op een plek waar enkel wat andere auto’s staan. Van een strand zie ik op dat moment nog niets, maar daar komt snel verandering in. Om bij het prachtige strandje van Praia de Ribeira de Natal te komen moeten we namelijk eerst een stukje afdalen. Eenmaal beneden komen we aan bij een prachtige baai met een kiezelstrand, gelegen tussen de ruige heuvels van Madeira. Wederom een aangename verrassing!

Praia de Ribeira de Natal

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

“Ken je het mooiste eiland van Europa al, Eliza?” Ik weet nog goed dat mijn vriendin Sofia me deze vraag stelde. “Madeira!”, was haar enthousiaste antwoord dat niet veel later volgde. Ik lachte. Het kon ook niet anders; ze groeide op in Portugal. Een half jaar later besloot ze me als verrassing mee te nemen naar ‘haar’ Madeira. Sofia liet me haar favoriete plekken én haar favoriete stranden van Madeira zien. Die deel ik natuurlijk ook graag met jullie.

Het strand van Faja Do Rancho 

Sofia kent me al jaren en weet precies waar ik dol op ben: rustige plekken, weg van de massa. Op sommige vakantiebestemmingen is dat even zoeken, maar bijna altijd slaag ik erin de mooiste en rustige plekjes te vinden. Op Madeira is dat het strand van Faja Do Rancho. Als Sofia me vertelt dat we er alleen met een kabelbaan kunnen komen, kijk ik haar bedenkelijk aan. “Niet te voet?” Ze lacht. “Nee, gaaf toch!” Ze heeft gelijk: precies dat is het. Gaaf! Juist doordat het strand niet eenvoudig te bereiken is, is het hier heerlijk rustig. Die rust in combinatie met de prachtige natuur om me heen, maakt dat ik hier zeker nog eens terug zal keren…

Madeira strand Faja Do Rancho 

Het strand van Ponta do Sol 

Nog zo’n heerlijk strand waar de massa niet komt is het strand van Ponta do Sol. Het kleurrijke dorpje dat letterlijk op het strand ligt is met enkel wat barretjes en restaurantjes ontzettend lieflijk. Vanaf een terrasje lopen we zo het stenige strand op, waar Sofia en ik onze handdoek wegleggen. Die middag genieten we van de schitterende kust die Madeira rijk is, om vervolgens deze dag af te sluiten met een heerlijk diner op het strand én een machtig mooie zonsondergang!

Madeira strand Ponta do Sol

Het strand van Jardim do Mar

Voor de afwisseling neemt Sofia me mee naar een strand dat niet hét strand om te zonnen is. Nee, volgens Sofia is het strand van Jardim do Mar het strand voor surfers. “Heb je al eens op een surfplank gestaan?” Als ik mijn hoofd schud, zie ik weer een glinstering in haar ogen. Sofia besluit het me ter plekke bij te brengen. Samen lopen we af op een jongeman met board, die Sofia enthousiast omhelst als ze haar ziet. Die middag brengt Sofia me op dit ruige strand mijn eerste stapjes in het surfen bij. Een onvergetelijke ervaring!

Madeira strand Jardim do Mar

Praia de Ribeira de Natal

Strandjes die je niet verwacht: ik ben er dol op! Als ik dat Sofia vertel, weet ze wederom waar ze me mee naartoe moet nemen. Terwijl de zon flink naar binnen schijnt, rijdt Sofia over prachtige bergachtige wegen. Op een zeker moment stopt ze op een plek waar enkel wat andere auto’s staan. Van een strand zie ik op dat moment nog niets, maar daar komt snel verandering in. Om bij het prachtige strandje van Praia de Ribeira de Natal te komen moeten we namelijk eerst een stukje afdalen. Eenmaal beneden komen we aan bij een prachtige baai met een kiezelstrand, gelegen tussen de ruige heuvels van Madeira. Wederom een aangename verrassing!

Praia de Ribeira de Natal

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

08 april, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.