Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Vakantie Italiaanse eilanden

Vakantie Italiaanse eilanden

Italië vanaf het water

  1. Home
  2. Italiaanse eilanden

De charme van een vakantie op de Italiaanse eilanden

Ervaar het eilandleven van de Italianen

“Wist je dat mensen hier gemakkelijk meer dan honderd jaar worden?” Ik keek Anna even verbaasd aan. “Het is hier goed leven,” ging ze verder. “Lekker en gezond eten, aangename berglucht en een azuurblauwe zee.” Dat kon ik alleen maar beamen. Ik had de oversteek gewaagd van de Italiaanse laars voor een vakantie op de Italiaanse eilanden. En het was heerlijk!

Helderblauw water zoals je het niet vaak ziet, soms ineens die hagelwitte strandjes, en dan die heerlijke Italiaanse keuken direct aan zee... Als ik terugdenk aan mijn vakanties op Sardinië en Sicilië, kan niet anders dan glimlachen. Deze Italiaanse eilanden hebben mijn hart al meerdere malen veroverd!

Wist je dat...

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

Ontdek mijn adresjes op de Italiaanse eilanden

Eiland op het kruispunt van culturen

Tijdens mijn vakantie op de Italiaanse eilanden heeft Sardinië me verrast. Het eiland is eigenwijs en soms was excentriek. ’s Ochtends ging ik wandelen in de prachtige valleien, vol wild en dichte bossen. In de namiddag trok ik me terug op een hagelwit strand, aan de Middellandse Zee op haar blauwst en helderst. Om nog maar te zwijgen van de lekkere unieke wijnen. Mijn uitvalsbasis was een kleinschalige agriturismo, waar de eigenares, Anna, me met plezier vertelde over het goede Sardische leven. Wat verder naar het zuiden ligt Sicilië, de steen waar de Italiaanse laars tegen schopt. Het eiland barst van de cultuur, want het lag ooit op het kruispunt tussen beschavingen. De Sicilianen zijn trots op hun unieke thuis, en ze hebben gelijk! Tijdens mijn vakantie op de Italiaanse eilanden deed ik een roadtrip over het eiland - een auto is bij mij trouwens altijd inbegrepen - en ontdekte de prachtige vulkanen, helderblauwe baaien en witte stranden. Zo leerde ik ook heel wat kleinschalige adresjes kennen. Deze deel ik graag met jou. Maar hou het stil, zo blijven ze ons geheim, weg van de massa!

Sardinië: terug in de tijd op dit Italiaanse eiland

Als ik terugdenk aan mijn laatste vakantie op Sardinië, zie ik ze weer voor me: talloze opa's en oma's op een bankje in een dorpje. Het is het straatbeeld dat ik vaak zag op dit Italiaanse eiland. Met wilde handgebaren communiceerden ze met elkaar, terwijl ik amuserend toekeek. Dat is het mooie aan Sardinië: je lijkt even terug de tijd in te gaan. De stadjes en dorpjes voelen eeuwenoud aan, sommige restaurantjes lijken al decennialang te bestaan... Maar het voelt zalig. Het haalt de drukte en stress altijd even helemaal uit me. En als ik écht wil ontspannen, trek ik naar één van de vele schitterende baaitjes van Sardinië, met dat helderblauwe water. Want die zijn er in overvloed!

Sicilie: vulkaanlandschap en kleurrijke stadjes

Een sereen Siciliaans landschap trof ik aan toen ik per toeval bij Relais Parco Cavalonga belandde. Een schitterend hotel op een eeuwenoude en typisch Siciliaanse plek. Verwonderd keek ik om me heen. Diezelfde middag nog bewonderde ik de indrukwekkende vulkaan de Etna. Niet veel later liep ik door kleurrijke straatjes in dorpjes die ik passeerde. En nu, op deze plek, lijken toeristen ineens ver weg. In een van de voormalige boerderijhuisjes van de eigenaren Ludovico en Emanuela besluit ik een paar nachten te blijven. Niet voor niets; ik ben verkocht aan Sicilië en nog lang niet uitgekeken op dit eiland. Een week lang logeerde ik bij Ludovico en Emanuela, ontdekte ik de schoonheid van Sicilië en besloot ik: naar dit eiland ga ik zeker nog terugkomen. Een vakantie op de Italiaanse eilanden is zó fijn!