Promotion

Vakantie Italiaanse eilanden

  • Home
  • italiaanse-eilanden

Helderblauw water zoals je het niet vaak ziet, soms ineens die hagelwitte strandjes, en dan die heerlijke Italiaanse keuken direct aan zee... Als ik terugdenk aan mijn vakantie op Sardinië en Sicilië, kan niet anders dan glimlachen. Deze Italiaanse eilanden hebben mijn hart al meerdere malen veroverd!

Sardinië: terug in de tijd op dit Italiaanse eiland

Als ik terugdenk aan mijn laatste vakantie op Sardinië, zie ik ze weer voor me: talloze opa's en oma's op een bankje in een dorpje. Het is het straatbeeld dat ik vaak zag op dit Italiaanse eiland. Met wilde handgebaren communiceerden ze met elkaar, terwijl ik amuserend toekeek. Dat is het mooie aan Sardinië: je lijkt even terug de tijd in te gaan. De stadjes en dorpjes voelen eeuwenoud aan, sommige restaurantjes lijken al decennialang te bestaan... Maar het voelt zalig. Het haalt de drukte en stress altijd even helemaal uit me. En als ik écht wil ontspannen, trek ik naar één van de vele schitterende baaitjes van Sardinië, met dat helderblauwe water. Want die zijn er in overvloed!

Sicilie: vulkaanlandschap en kleurrijke stadjes

Een sereen Siciliaans landschap trof ik aan toen ik per toeval bij Relais Parco Cavalonga belandde. Een schitterend hotel op een eeuwenoude en typisch Siciliaanse plek. Verwonderd keek ik om me heen. Diezelfde middag nog bewonderde ik de indrukwekkende vulkaan de Etna. Niet veel later liep ik door kleurrijke straatjes in dorpjes die ik passeerde. En nu, op deze plek, lijken toeristen ineens ver weg. In een van de voormalige boerderijhuisjes van de eigenaren Ludovico en Emanuela besluit ik een paar nachten te blijven. Niet voor niets; ik ben verkocht aan Sicilië en nog lang niet uitgekeken op dit eiland. Een week lang logeerde ik bij Ludovico en Emanuela, ontdekte ik de schoonheid van Sicilië en besloot ik: naar dit eiland ga ik zeker nog terugkomen. Een vakantie op de Italiaanse eilanden is zó fijn!

Sorteer op:

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials