Malta

Vakantie Malta

Wist jij dat Malta uit drie verschillende eilanden bestaat? Malta is de naam van een eilandengroep in de Middellandse Zee waartoe het zonnige Malta, kleinschalige Gozo en het onbewoonde eiland Comino behoren. Ik heb er de mooiste plekjes om gevonden om jouw vakantie door te brengen. Vaak zijn het gerenoveerde farmhouses op het platteland, waar je bij je eigen zwembad in de luwte van de binnenplaats in alle rust kunt genieten. ’s Avonds drink ik er een glas wijn onder de sterrenhemel. Ik zie een vallende ster en sta er even bij stil. Dan doe ik mijn wens en proost ik op die drie eilandjes waar het leven fantastisch is.

Meer over Malta

Bezienswaardigheden op vakantie op Malta

Malta heeft een plekje veroverd in mijn hart. Ik probeer er minstens ieder jaar met een rondreis even te eilandhoppen voor een kleinschalige vakantie. Voor een boottochtje naar het onbewoonde eiland Comino, dat vernoemd is naar de komijn die daar groeit. Een bezoekje aan het kleine buureiland Gozo is zeker de moeite waard. Ook ga ik graag naar Valletta, de prachtige hoofdstad van Malta. Het liefst struin ik over de pleintjes waar je de lekkerste taartjes kan proeven. Ik ben er nu zo vaak geweest, dat het een beetje als thuis voelt. Als ik aan het einde van de dag terug keer naar mijn bed & breakfast realiseer ik me, vervelen zal het nooit. Let op tijdens jouw fly & drive vakantie: op de eilanden van Malta rijdt men links!

Als natuurliefhebber zijn de Maltese eilanden een sprookje om te bezoeken. De eilanden bieden voor wandelaars de prachtigste vergezichten in het Middellandse Zeegebied. Van steile kliffen tot rotsachtige gebieden en verborgen groene valleien, je kijkt tijdens een wandeling je ogen uit. De weelderige natuur is bezaaid met archeologische overblijfselen uit vroegere tijden. Uren kan ik op de eilanden rond blijven lopen. Op Malta reis ik graag langs Dingli Cliffs, hier heb je spectaculaire uitzichten van de zonsondergang vanaf het hoogste punt. Hier loopt het land namelijk 220 meter loodrecht naar beneden, je ziet de zon letterlijk boven de zee ondergaan. Om mijn hoofd even helemaal leeg te maken, zoek ik de natuur van Gozo op. Wonderlijk schoon en serene rust, bijna alsof de tijd heeft stil gestaan. Een uitstapje naar Comino is een paradijs voor snorkelaars, duikers, windsurfers en wandelaars. Het glinsterende water van de beschutte baai Blue Lagoon is een genot om te mogen aanschouwen. Vrij van auto’s en met maar één hotel is het vrijwel onbewoond, het toppunt van rust.

Culinaire reis door Malta

Als ik naar Malta op vakantie ga, geniet ik altijd van de grote variatie aan gerechten. Omdat door de eeuwen heen verschillende bevolkingsgroepen Malta hebben veroverd, kun je in de authentieke keuken van Malta diverse invloeden proeven. Als je een traditioneel gerecht wilt proberen, ga dan bijvoorbeeld voor kapatuna (de Maltese ratatouille) of gbejniet (schapen- of geitenkaas). Op zondagochtend bezoek ik graag een vismarkt, om alle verse vis te bekijken. Ieder seizoen brengt weer een andere visvangst met zich mee, wat voor mij een goede reden is om regelmatig naar Malta terug te keren. Om in de herfst zwaardvis te proberen bijvoorbeeld!

Veel liefs uit het authentieke Malta

Malta heeft warme, droge zomers en milde, natte winters. Tijdens de winter kan hier echter wel een stevige wind staan, waardoor het toch koud aan kan voelen. Van mei tot september kun je tijdens een vakantie aan zee op Malta genieten van lange zomeravonden en veel zon, met temperaturen rond de 30 graden. Voor een strandvakantie op deze eilandengroep zit je in ieder geval goed.

close

Al mijn ontdekkingen op Malta

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen op Malta

Ver weg van de massa