Gozo

Malta

Vakantie Gozo

Een gastvrije bevolking, mooi uitzichten over de groene heuvels, schattige witte dorpjes en heerlijk eten: dat is een vakantie op Gozo. Dit zustereiland van Malta is kleiner en rustiger, maar minstens net zo mooi. De groene natuur en rustieke omgeving vormen een prachtig decor voor oneindige wandelingen langs steile kliffen en groene valleien. Het links rijden op de Maltese eilanden is wel altijd even wennen, maar die uitdaging ga ik voor dit eiland graag aan. Een ding is zeker: hier kun voor een kleinschalige vakantie je onthaasten zoals nergens anders.

Meer over Gozo

Bezienswaardigheden op vakantie op Gozo

Op reis door Gozo ontdek ik steeds opnieuw de mooiste authentieke vissersdorpjes aan de zuidkust. De kustlijn aan de oostkant is ruig en wild, maar perfect voor wandeltochten. Ik slenter graag door de smalle straatjes van de hoofdstad Victoria om na een kleine klim in de romantische citadel uit te komen, waar de talrijke musea en de kathedraal een bezoekje waard zijn. Je hebt er bovendien een adembenemend uitzicht over het prachtige landschap en de Middellandse Zee. Met de ferry ben je in iets minder dan een uurtje op het zustereiland Malta. Ik maak vaak een dagtripje om een aantal van mijn favoriete plekjes op te zoeken. Of ik nou op de fiets ben of met de huurauto vanuit mijn farmhouse, ze mogen allebei mee op de boot. Er is niks leukers dan eilandhoppen met een rondreis! Let op tijdens jouw fly & drive vakantie: op de eilanden van Malta rijdt men links!

Culinaire reis door Gozo

Naast de Ġbejna, moet je tijdens een vakantie op Gozo zeker eens een ftira proberen. Deze broodsoort is een lokale favoriet en wordt met allerlei verschillende soorten beleg gegeten. De keuken van Gozo is een mix van verschillende smaken en invloeden, eigenlijk net als op Cyprus. Zo proef je er de Romeinse en Arabische invloeden terug in de gerechten, maar ook Italiaanse, Franse en Britse. Bij sommige barretjes serveren ze hier speciale Gozitaanse maaltijden. Dit is de beste manier om de traditionele gerechten te ontdekken!

Veel liefs uit het authentieke Gozo

Op Gozo heerst een warm klimaat met droge zomers en zachte, natte winters. Gozo is iets kouder, winderiger en iets natter dan de Maltese eilanden Malta en Comino. Het briesje van wind bij een vakantie aan zee vind ik vaak niet erg. Dat zie je ook terug in de natuur: deze is groener dan op de andere eilanden. De regen valt overigens vooral in de wintermaanden, dus je hoeft niet bang te zijn dat je tijdens een strandvakantie verregent.

close

De mooiste ontdekkingen op Gozo

Ver weg van de massa

Video Gozo

Wat heb ik heimwee naar het kleine zusje van Malta! Van struinen door de smalle straatjes van hoofdstad Victoria tot het proeven van locale specialiteiten in één van de authentieke bakkerijtjes; op Gozo verveel ik me nooit! Het mooiste aan Gozo vind ik de ruige kustlijn en de typische okergele huizen die het eiland een unieke uitstaling geven. Toen ik laatst op Gozo was maakte ik deze video. Vind jij het eiland net zo mooi als ik?

Video Gozo