Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Vakantie Zuid-Italië

Vakantie Zuid-Italië

Proef authentieke sferen

  1. Home
  2. Zuid Italie

Op ontdekking naar kleinschalige plekjes in Zuid-Italië

Tussen de Italiaanse landschappen

“Ciao, Eliza!” Ik hoor het in gedachten nog regelmatig. De zangerige stemmen van menig Italiaan die ik ontmoette. Wat ben ik toch dol op Italië! De Italiaanse bevolking heeft een plekje in mijn hart veroverd. Maar niet alleen de bevolking; ook de prachtige landschappen, de schitterende kusten en natuurlijk de geweldige keuken hebben ervoor gezorgd dat ik verliefd werd op dit land. Tegen een vakantie in Zuid-Italië zeg ik nooit nee…

Jaren geleden was mijn eerste vakantie in Zuid-Italië voor mij een revelatie! Ik keer er sindsdien regelmatig graag terug. Weg van de drukte van Rome en Milaan leerde ik hier ‘dolce far niente’. Dat betekent zoveel als ‘zalig nietsdoen’. Deze filosofie hebben ze in Puglia en Sicilië tot een ware kunst verheven!

Wist je dat...

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

Ontdek mijn adresjes in Zuid-Italië

Vakantie in Zuid-Italië, unieke mix van cultuur en natuur

Sinds ik ontdekte hoe gastvrij en mooi Zuid-Italië is, ben ik verkocht! Sindsdien ga ik regelmatig terug om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe kleinschalige plekjes te ontdekken. Zo kruisten Gregorio en ik elkaars pad, de eigenaar van Masseria Selvaggi. Hij runt een uniek plekje waar je kunt logeren in trulli: typisch kleine, witte huisjes die de Italiaanse regio Puglia typeren. Die eerste ochtend na een nacht in mijn trullo, stond Gregorio met een mandje ontbijt voor mijn deur. Alsof ik in een levensecht sprookje was beland!

Al het beste van Italië

De hiel van de Italiaanse laars, Puglia, is zo veelzijdig dat ik er wel een hele zomer zou kunnen blijven tijdens mijn vakantie in Zuid-Italië! Het barokke Lecce is Firenze in het klein. In een klein vissersbootje ging ik naar de unieke Tremiti-eilanden, met schitterende kliffen en helder, azuurblauw water. Om nog maar te zwijgen van het eten! Sappige perziken, heerlijk verse vis en de beroemde orecchiettepasta… Het water komt me alweer in de mond!

Nog anders is het ruige Sicilië. Ik verbleef er bij Beppe, in zijn kleinschalige agriturismo niet ver van de Etna. Hij toonde me het unieke eiland, waar de Oude Grieken, de Romeinen en zelfs de Spanjaarden ooit om gevochten hebben. Eén van de grootste sterren is de Siciliaanse keuken. Ze heeft invloeden van het Italiaanse vasteland, maar evengoed van de Griekse, Arabische, Franse en Spaanse gastronomie. Bovendien barst Sicilië van de bezienswaardigheden en de schitterende vulkanen! En denk eraan: als je bij mij je vakantie in Zuid-Italië boekt, is je huurauto meteen inbegrepen. Zo vertrek je makkelijk op ontdekking! Andiamo!