Lange zomeravonden, zwierige zomerjurkjes, barbecueën op het strand: de zomer kan wat mij betreft niet lang genoeg duren. Daarom pak ik graag in oktober mijn koffers om naar een plekje te vertrekken waar het einde van de zomer nog lang niet in zicht is. Wil jij ook graag de zon opzoeken in oktober? Mijn favoriete Europese bestemmingen in oktober deel ik graag met je!

Zuid-Italië

Het zuiden van Italië probeer ik ieder jaar in oktober wel een bezoekje te brengen, al is het alleen al voor de leuke festivals die dan plaatsvinden. Bijvoorbeeld de truffelfeesten die door het hele land georganiseerd worden of het Balloon Festival van Matera. Tijdens dit festival kun je de luchtballonnen bewonderen, maar ook genieten van lekker eten muziek en dansacts in Matera en de dorpjes eromheen. Ook het eiland Sicilië is een van mijn favoriete bestemmingen in oktober, de Siciliaanse keuken is een ontdekking op zich!

Sicilie Palermo

Cyprus

Als ik denk aan een strandbestemming in de herfst, denk ik aan Cyprus. Niet alleen schommelt de temperatuur in oktober op Cyprus nog rond de 26 graden, het zeewater heeft na de warme zomermaanden dan ook genoeg tijd gehad om lekker op te warmen. Het water is dan misschien nog wel lekkerder om een duik in te nemen dan in de zomer. Ideaal voor zeeliefhebbers zoals ik!

Cyprus Ayia Napa

Zuid-Spanje

In Andalusië is het in oktober goed toeven. Ik houd er niet van om met hoge temperaturen  een stad op te zoeken. Te druk, te heet. Daarom vind ik oktober een fijne periode om door de smalle straatjes van Sevilla, Granada of Málaga te slenteren. Met een windje dat langs de gebouwen waait, geniet ik dan nóg meer van de prettige sfeer die in deze steden hangt.

Tip: in oktober vinden er ook meerdere leuke evenementen plaats in het zuiden van Spanje, het Guitar Festival in Sevilla, de feria van Nerja en Halloween. Verkleden was nog nooit zo leuk!

Andalusië Sevilla

Canarische eilanden

Op de Canarische eilanden laat het zonnetje zich nog lekker vaak zien in oktober. Een ideaal moment voor mij om de langgerekte stranden van Lanzarote of Gran Canaria te bezoeken! Het is dan nog steeds warm genoeg voor een verfrissende duik of om lekker bij te kleuren. Ook op Tenerife kom ik graag in oktober. Omdat de hitte van de zomer dan voorbij is, maak ik tijd voor actieve plannen zoals een wandeling over vulkaan de Teide of het Tenogebergte.

Gran Canaria Roque Nublo

Malta

Als ik in oktober een bezoekje breng aan Malta is het met een fijne 24 graden de ideale periode voor wandelingen door de bergen of langs de steile kliffen. Ook ga ik graag snorkelen of duiken bij de Blue Lagoon of Blue Hole: het is dan een stuk rustiger dan tijdens de zomermaanden! Net als Malta heeft ook zustereiland Gozo nog een fijn gemiddelde van 7 zonuren per dag in oktober.

Valetta

Griekenland

Griekenland is de ideale plek om te ontsnappen aan het herfstweer in Nederland in oktober. Dat merk ik altijd weer als ik in de herfst naar de zuidelijke eilanden zoals Kreta, Zakynthos of Rhodos ga. Het weer is dan nog steeds goed, met temperaturen rond de 20-25 graden. Ik hoorde van een vriend van mij over het kastanje festival wat in oktober plaats vindt in het dorpje Elos op Kreta. Nu ik er vorig jaar ben geweest kan ik je zeggen: dit kleinschalige maar authentieke festival moet je zeker een keer bezoeken. Je kunt er genieten van traditionele muziek en de lekkerste lokale gerechten.

Zakynthos

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in oktober?

Zin gekregen om weg te gaan in het naseizoen? Neem dan snel een kijkje tussen mijn adresjes in oktober of lees mijn favoriete plekjes in de nazomer. Heb je nog een zonnige vakantiebestemming in deze maand die niet mag missen in dit rijtje? Ik hoor het graag van je!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Lange zomeravonden, zwierige zomerjurkjes, barbecueën op het strand: de zomer kan wat mij betreft niet lang genoeg duren. Daarom pak ik graag in oktober mijn koffers om naar een plekje te vertrekken waar het einde van de zomer nog lang niet in zicht is. Wil jij ook graag de zon opzoeken in oktober? Mijn favoriete Europese bestemmingen in oktober deel ik graag met je!

Zuid-Italië

Het zuiden van Italië probeer ik ieder jaar in oktober wel een bezoekje te brengen, al is het alleen al voor de leuke festivals die dan plaatsvinden. Bijvoorbeeld de truffelfeesten die door het hele land georganiseerd worden of het Balloon Festival van Matera. Tijdens dit festival kun je de luchtballonnen bewonderen, maar ook genieten van lekker eten muziek en dansacts in Matera en de dorpjes eromheen. Ook het eiland Sicilië is een van mijn favoriete bestemmingen in oktober, de Siciliaanse keuken is een ontdekking op zich!

Sicilie Palermo

Cyprus

Als ik denk aan een strandbestemming in de herfst, denk ik aan Cyprus. Niet alleen schommelt de temperatuur in oktober op Cyprus nog rond de 26 graden, het zeewater heeft na de warme zomermaanden dan ook genoeg tijd gehad om lekker op te warmen. Het water is dan misschien nog wel lekkerder om een duik in te nemen dan in de zomer. Ideaal voor zeeliefhebbers zoals ik!

Cyprus Ayia Napa

Zuid-Spanje

In Andalusië is het in oktober goed toeven. Ik houd er niet van om met hoge temperaturen  een stad op te zoeken. Te druk, te heet. Daarom vind ik oktober een fijne periode om door de smalle straatjes van Sevilla, Granada of Málaga te slenteren. Met een windje dat langs de gebouwen waait, geniet ik dan nóg meer van de prettige sfeer die in deze steden hangt.

Tip: in oktober vinden er ook meerdere leuke evenementen plaats in het zuiden van Spanje, het Guitar Festival in Sevilla, de feria van Nerja en Halloween. Verkleden was nog nooit zo leuk!

Andalusië Sevilla

Canarische eilanden

Op de Canarische eilanden laat het zonnetje zich nog lekker vaak zien in oktober. Een ideaal moment voor mij om de langgerekte stranden van Lanzarote of Gran Canaria te bezoeken! Het is dan nog steeds warm genoeg voor een verfrissende duik of om lekker bij te kleuren. Ook op Tenerife kom ik graag in oktober. Omdat de hitte van de zomer dan voorbij is, maak ik tijd voor actieve plannen zoals een wandeling over vulkaan de Teide of het Tenogebergte.

Gran Canaria Roque Nublo

Malta

Als ik in oktober een bezoekje breng aan Malta is het met een fijne 24 graden de ideale periode voor wandelingen door de bergen of langs de steile kliffen. Ook ga ik graag snorkelen of duiken bij de Blue Lagoon of Blue Hole: het is dan een stuk rustiger dan tijdens de zomermaanden! Net als Malta heeft ook zustereiland Gozo nog een fijn gemiddelde van 7 zonuren per dag in oktober.

Valetta

Griekenland

Griekenland is de ideale plek om te ontsnappen aan het herfstweer in Nederland in oktober. Dat merk ik altijd weer als ik in de herfst naar de zuidelijke eilanden zoals Kreta, Zakynthos of Rhodos ga. Het weer is dan nog steeds goed, met temperaturen rond de 20-25 graden. Ik hoorde van een vriend van mij over het kastanje festival wat in oktober plaats vindt in het dorpje Elos op Kreta. Nu ik er vorig jaar ben geweest kan ik je zeggen: dit kleinschalige maar authentieke festival moet je zeker een keer bezoeken. Je kunt er genieten van traditionele muziek en de lekkerste lokale gerechten.

Zakynthos

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in oktober?

Zin gekregen om weg te gaan in het naseizoen? Neem dan snel een kijkje tussen mijn adresjes in oktober of lees mijn favoriete plekjes in de nazomer. Heb je nog een zonnige vakantiebestemming in deze maand die niet mag missen in dit rijtje? Ik hoor het graag van je!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

05 augustus, 2019|6 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. cheryl 05 augustus, 2016 at 4:36 pm - Reply

  Ik ga dit jaar in September begin september naar Lefkas in Griekenland. Ben heel benieuwd hoe het daar is…. En hoop dat het weer in september daar nog lekker is! Ook nog tips voor leuke plekjes of leuke dingen?

  • Eliza 08 augustus, 2016 at 8:34 am - Reply

   Hoi Cheryl, wat leuk dat je naar Lefkas gaat! Meganisi is een mooi plekje, daar heb ik ook een blogpost over geschreven: https://blog.elizawashere.nl/meganisi-eiland-vol-natuur-en-cultuur/. Verder ga ik ook graag naar Kaap Lefkatas voor de witgekleurde stranden. In Nidri weet ik ook een leuk plekje om te eten, Ta Kalamia. Dit is een familierestaurant zonder menu. Je hebt de keuze uit vlees, vis, vegetarisch of zeevruchten en dan word je verrast met de lekkerste gerechten die vers voor je worden klaargemaakt. Alvast een hele fijne vakantie!
   Liefs, Eliza

 2. Priscilla 08 augustus, 2016 at 9:24 am - Reply

  Wij willen graag in oktober nog ergens in de bikini/zwembroeken lopen en genieten van warm weer. Waar kunnen wij dit het beste vinden?

  • Eliza 08 augustus, 2016 at 12:14 pm - Reply

   Hoi Priscilla. Het is in oktober op alle plekjes die ik hier noem nog lekker weer :). Voor de meeste kans op warm weer kun je het beste naar Cyprus, Turkije of de Canarische eilanden gaan.
   Liefs, Eliza

 3. Jan van de Ven 22 augustus, 2016 at 11:36 am - Reply

  Hey Eliza, wat een prachtige plekken en accomodaties op je site. Wij willen eind oktober met dochter van 5 jaar en dochter van 3 maanden een dag of 8-11 van de zon gaan genieten, lekker zwemmen en van land en cultuur genieten. Aanraders voor een gezin met jonge kids?

  Groetjes Loes en Jan