Spanje heeft zo veel moois te bieden. Als ik denk aan eilandengroep de Balearen, dan glijden mijn gedachten al snel af naar het prachtige Spaanse eiland Mallorca. Op dit eiland heb ik zoveel bijzondere herinneringen gemaakt. Mijn hart gloeit van warmte als ik denk aan al die lieve mensen, de pittoreske dorpjes, de ruige natuur en het eten om je vingers bij af te likken. Daarom deel ik maar al te graag mijn top 10 bezienswaardigheden op Mallorca. Zo beleef jij hopelijk net zo’n unieke vakantie als ik!

1. Wandelen in natuurpark Serra de Tramuntana

Weet je wat ik soms echt mis in Nederland? Bergen! Op vakantie vind ik het heerlijk om af en toe mijn wandelschoenen aan te trekken en lekker te gaan hiken. De frisse geur van de natuur, de tjilpende vogels op de achtergrond en een adembenemend uitzicht geven mij een fantastisch gevoel. Op Mallorca ga ik helemaal op in natuurpark Serra de Tramuntana. Deze ruige bergketen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet zonder reden. Soms beloon ik mezelf even met een korte pauze en droom ik helemaal weg bij het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee en de schattige dorpjes. Als mensen aan me vragen wat er te doen is op Mallorca, dan is dit zeker één van mijn favoriete dingen.

2. Geniet van het magische dorpje Valldemossa

Ik neem je graag mee naar een schattig dorpje dat mijn hart heeft gestolen: ik heb het over Valldemossa. Wat is het hier fijn om eindeloos rond te struinen door de smalle straatjes en steegjes. Je kijkt hier je ogen uit met al die vrolijk gekleurde huisjes die versierd zijn met de meest exotische bloemen. Valldemossa ziet er niet alleen magisch uit, het schijnt zelfs magische krachten te hebben. Dit hoorde ik van een local toen ik vroeg wat er allemaal te zien was op Mallorca. Het verhaal gaat dat de legendarische componist Chopin aan tuberculose leed en hiervan genas toen hij in Valldemossa kwam wonen. Of het waar is weet ik niet, maar het past helemaal bij deze bijzondere plek. Bezoek ook het Frederic Chopin & George Sand Museum om meer te weten te komen over deze Poolse componist. Dit is echt één van de meest idyllische plekken waar ik ooit geweest ben.

Een smal straatje in dorpje Valldemossa

Foto: ontdek de magie van het dorpje Valldemossa

3. Start je dag met een adembenemende zonsopkomst

Eén van mijn favoriete bezienswaardigheden op Mallorca is het bekijken van de zonsopkomst. Ik doe dit het liefst vanuit de oude uitkijktoren in Talaia d’Albercutx. Hier heb je een waanzinnig uitzicht op Cap de Formentor. Ik kan me eerlijk gezegd geen betere start van een nieuwe dag bedenken dan eindeloos te staren naar de lucht en te zien hoe de sterrenhemel plaatsmaakt voor de oranje gloed van de zon.

Het was voor mij een kleine uitdaging om deze unieke plek te vinden, dus ik deel graag mijn tips met je. Om er te komen rijd je richting Cap de Formentor en sla je na Mirador Es Colomer rechtsaf een klein paadje in. Je rijdt hier helemaal tot het einde en moet dan nog een klein stukje lopen voordat je de toren kunt beklimmen. Stuur je me via mijn Instagram je mooiste plaatjes van de zonsopkomst? Zo ben ik er toch nog een beetje bij.

4. Bezoek één van mijn favoriete plekjes

Iets wat zeker niet mag ontbreken in mijn top 10 van bezienswaardigheden op Mallorca zijn de hagelwitte stranden. Het liefst zoek ik naar plekjes die nog niet ontdekt zijn door de meeste toeristen, zoals het strand van Cala Varques. Vanuit het bos loop jedit paradijselijke strand op en zie je het azuurblauwe water schitteren door de zon. Wat vind ik het hier fijn om op mijn handdoekje te genieten van een goed boek terwijl het witte zand tussen mijn tenen kriebelt. Dit is echt een onontdekte parel: breng vooral genoeg water en eten mee zodat je hier zo lang mogelijk kunt genieten.

Wat je verder echt moet zien op Mallorca? Cala d’Or natuurlijk! Altijd als ik dit bijzondere plaatsje bezoek, waan ik me even op Ibiza. Dat komt omdat de oorspronkelijke bewoners daar vandaan komen en een beetje van hun fascinerende lifestyle hebben meegenomen. Je ziet het ook terug in de Ibiziaanse architectuur met veel wit en ronde afwerkingen. Eigenlijk beleef je hier een vakantie in een vakantie, wat wil je nog meer?

Het strand van Cala d’Or

Foto: Cala d’Or lijkt net op Ibiza!

5. Struin door de straten van Pollenca

Op vakantie leef ik het liefst als de lokale bevolking. Zo leer ik een plek écht kennen en neem ik de lokale cultuur helemaal in me op. Dit doe ik bijvoorbeeld in het charmante dorpje Pollenca, dat een bezienswaardigheid op Mallorca op zich is. Hier slenter ik van pleintje naar pleintje terwijl de Spaanse zon mijn huid kust. Ik geniet van een fruitige sangria op het terras terwijl ik naar locals kijk die even verderop zitten te kaarten. Hier blijf ik het liefst de hele middag zitten, wat een fijn eiland is het toch!

6. Ga terug in de tijd in Capdepera

Als je denkt aan bezienswaardigheden op Mallorca, dan wil je natuurlijk ook de historie van het eiland opzoeken. Ik ga dan graag naar Capdepera. Wist je dat de muur die om een deel van het dorp is gebouwd uit de 14e eeuw stamt? En hij staat er nog steeds, wow! In het midden van het dorp staat een kasteel. En hoewel deze niet meer in goede staat is, waan ik me toch echt even een echte prinses als ik mijn ogen sluit en denk aan hoe het er hier eeuwen geleden aan toeging. Gelukkig kun je de kerk en het huis van de gouverneur nog steeds in volle glorie bewonderen.

De historie van Capdepera

Foto: het historische Capdepera

7. Drink een wijntje in het romantische Banyalbufar

Wat er verder te doen is op Mallorca? Wijn, wijn, wijn! Het liefst droom ik weg op een bruisend terrasje in het romantische dorp Banyalbufar. Met een glas Spaanse wijn in mijn ene hand en de zon op mijn gezicht geniet ik van al het moois dat dit eiland te bieden heeft. Ik wil hier nooit meer weg…

8. Ontdek je artistieke kant in Deià

Denk je aan Spaanse schilders, dan denk je al snel aan Picasso. Wist je dat hij het pittoreske Deià lang geleden heeft bezocht? Dit gekleurde dorpje is tegen een helling aan gebouwd waardoor de berg Teix er als een soort reus bovenuit komt. Ik snap wel dat dit enorm veel schilders aantrekt, wat een plaatje! En dat niet alleen: jaarlijks vindt hier het Festival Internacional de Música de Deià plaats. Hét muzikale event van het eiland. Dit schattige dorpje ademt één en al cultuur.

9. Laat je betoveren door de bezienswaardigheden van Palma de Mallorca

Iedere keer als ik het eiland bezoek, moet ik echt even langs de hoofdstad. Op Palma de Mallorca voel ik mij helemaal thuis. Ik vind het hier heerlijk om dwars door het oude centrum te slenteren. Achter elk hoekje vind ik fotogenieke steegjes. En dan die palmbomen langs de boulevard, dit is toch precies het beeld wat je hebt van een vakantie?

Trouwens, over de boulevard gesproken. Wist je dat deze uitzicht heeft over één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Mallorca? Eigenlijk overal in de stad heb je uitzicht over de indrukwekkende kathedraal ‘Le Seu’. Door de vele versierde ramen wordt het ook wel de ‘Kathedraal van het Licht’ genoemd. Aanrader!

Van al dat bezichtigen gaat mijn maagje rammelen, en daarom vervolg ik mijn weg naar de wijk ‘Santa Catalina’. Overal waar ik kijk zie ik hier eettentjes die mijn naam lijken te roepen, en dan ben ik nog niet eens op zoek geweest naar unieke tapasrestaurants in de zijstraten van deze wijk. Eén ding is zeker: voor authentiek Spaans eten is dit the place to be.

de ‘Kathedraal van het Licht’ vanaf de boulevard

Foto: kom jij de ‘Kathedraal van het Licht’ ook bezoeken?

10. Maak een roadtrip over de MA-10

Weet je hoe ik op Mallorca alle bezienswaardigheden het liefste verken? Met mijn huurauto natuurlijk. Zodra ik plaatsneem achter het stuur en met de sleutel de auto start, ervaar ik een gevoel van vrijheid. Ik trek mijn eigen plan en cruise het hele eiland rond. De weg MA-10 is 170 kilometer lang en is een heerlijke roadtrip op zich. Gelukkig staat alles goed aangegeven, waardoor ik nog meer kan genieten van de adembenemende uitzichten die ik onderweg tegenkom. Wie weet wat er allemaal te ontdekken valt…

Zoals je merkt, kan ik eindeloos blijven vertellen over de bijzondere bezienswaardigheden op Mallorca. Wat is het hier ultiem genieten, I love it. Zie jij het ook helemaal zitten om op ontdekking te gaan op dit prachtige eiland? Bekijk dan eens mijn favoriete adresjes op Mallorca en laat de pret vast beginnen!

Spanje heeft zo veel moois te bieden. Als ik denk aan eilandengroep de Balearen, dan glijden mijn gedachten al snel af naar het prachtige Spaanse eiland Mallorca. Op dit eiland heb ik zoveel bijzondere herinneringen gemaakt. Mijn hart gloeit van warmte als ik denk aan al die lieve mensen, de pittoreske dorpjes, de ruige natuur en het eten om je vingers bij af te likken. Daarom deel ik maar al te graag mijn top 10 bezienswaardigheden op Mallorca. Zo beleef jij hopelijk net zo’n unieke vakantie als ik!

1. Wandelen in natuurpark Serra de Tramuntana

Weet je wat ik soms echt mis in Nederland? Bergen! Op vakantie vind ik het heerlijk om af en toe mijn wandelschoenen aan te trekken en lekker te gaan hiken. De frisse geur van de natuur, de tjilpende vogels op de achtergrond en een adembenemend uitzicht geven mij een fantastisch gevoel. Op Mallorca ga ik helemaal op in natuurpark Serra de Tramuntana. Deze ruige bergketen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet zonder reden. Soms beloon ik mezelf even met een korte pauze en droom ik helemaal weg bij het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee en de schattige dorpjes. Als mensen aan me vragen wat er te doen is op Mallorca, dan is dit zeker één van mijn favoriete dingen.

2. Geniet van het magische dorpje Valldemossa

Ik neem je graag mee naar een schattig dorpje dat mijn hart heeft gestolen: ik heb het over Valldemossa. Wat is het hier fijn om eindeloos rond te struinen door de smalle straatjes en steegjes. Je kijkt hier je ogen uit met al die vrolijk gekleurde huisjes die versierd zijn met de meest exotische bloemen. Valldemossa ziet er niet alleen magisch uit, het schijnt zelfs magische krachten te hebben. Dit hoorde ik van een local toen ik vroeg wat er allemaal te zien was op Mallorca. Het verhaal gaat dat de legendarische componist Chopin aan tuberculose leed en hiervan genas toen hij in Valldemossa kwam wonen. Of het waar is weet ik niet, maar het past helemaal bij deze bijzondere plek. Bezoek ook het Frederic Chopin & George Sand Museum om meer te weten te komen over deze Poolse componist. Dit is echt één van de meest idyllische plekken waar ik ooit geweest ben.

Een smal straatje in dorpje Valldemossa

Foto: ontdek de magie van het dorpje Valldemossa

3. Start je dag met een adembenemende zonsopkomst

Eén van mijn favoriete bezienswaardigheden op Mallorca is het bekijken van de zonsopkomst. Ik doe dit het liefst vanuit de oude uitkijktoren in Talaia d’Albercutx. Hier heb je een waanzinnig uitzicht op Cap de Formentor. Ik kan me eerlijk gezegd geen betere start van een nieuwe dag bedenken dan eindeloos te staren naar de lucht en te zien hoe de sterrenhemel plaatsmaakt voor de oranje gloed van de zon.

Het was voor mij een kleine uitdaging om deze unieke plek te vinden, dus ik deel graag mijn tips met je. Om er te komen rijd je richting Cap de Formentor en sla je na Mirador Es Colomer rechtsaf een klein paadje in. Je rijdt hier helemaal tot het einde en moet dan nog een klein stukje lopen voordat je de toren kunt beklimmen. Stuur je me via mijn Instagram je mooiste plaatjes van de zonsopkomst? Zo ben ik er toch nog een beetje bij.

4. Bezoek één van mijn favoriete plekjes

Iets wat zeker niet mag ontbreken in mijn top 10 van bezienswaardigheden op Mallorca zijn de hagelwitte stranden. Het liefst zoek ik naar plekjes die nog niet ontdekt zijn door de meeste toeristen, zoals het strand van Cala Varques. Vanuit het bos loop jedit paradijselijke strand op en zie je het azuurblauwe water schitteren door de zon. Wat vind ik het hier fijn om op mijn handdoekje te genieten van een goed boek terwijl het witte zand tussen mijn tenen kriebelt. Dit is echt een onontdekte parel: breng vooral genoeg water en eten mee zodat je hier zo lang mogelijk kunt genieten.

Wat je verder echt moet zien op Mallorca? Cala d’Or natuurlijk! Altijd als ik dit bijzondere plaatsje bezoek, waan ik me even op Ibiza. Dat komt omdat de oorspronkelijke bewoners daar vandaan komen en een beetje van hun fascinerende lifestyle hebben meegenomen. Je ziet het ook terug in de Ibiziaanse architectuur met veel wit en ronde afwerkingen. Eigenlijk beleef je hier een vakantie in een vakantie, wat wil je nog meer?

Het strand van Cala d’Or

Foto: Cala d’Or lijkt net op Ibiza!

5. Struin door de straten van Pollenca

Op vakantie leef ik het liefst als de lokale bevolking. Zo leer ik een plek écht kennen en neem ik de lokale cultuur helemaal in me op. Dit doe ik bijvoorbeeld in het charmante dorpje Pollenca, dat een bezienswaardigheid op Mallorca op zich is. Hier slenter ik van pleintje naar pleintje terwijl de Spaanse zon mijn huid kust. Ik geniet van een fruitige sangria op het terras terwijl ik naar locals kijk die even verderop zitten te kaarten. Hier blijf ik het liefst de hele middag zitten, wat een fijn eiland is het toch!

6. Ga terug in de tijd in Capdepera

Als je denkt aan bezienswaardigheden op Mallorca, dan wil je natuurlijk ook de historie van het eiland opzoeken. Ik ga dan graag naar Capdepera. Wist je dat de muur die om een deel van het dorp is gebouwd uit de 14e eeuw stamt? En hij staat er nog steeds, wow! In het midden van het dorp staat een kasteel. En hoewel deze niet meer in goede staat is, waan ik me toch echt even een echte prinses als ik mijn ogen sluit en denk aan hoe het er hier eeuwen geleden aan toeging. Gelukkig kun je de kerk en het huis van de gouverneur nog steeds in volle glorie bewonderen.

De historie van Capdepera

Foto: het historische Capdepera

7. Drink een wijntje in het romantische Banyalbufar

Wat er verder te doen is op Mallorca? Wijn, wijn, wijn! Het liefst droom ik weg op een bruisend terrasje in het romantische dorp Banyalbufar. Met een glas Spaanse wijn in mijn ene hand en de zon op mijn gezicht geniet ik van al het moois dat dit eiland te bieden heeft. Ik wil hier nooit meer weg…

8. Ontdek je artistieke kant in Deià

Denk je aan Spaanse schilders, dan denk je al snel aan Picasso. Wist je dat hij het pittoreske Deià lang geleden heeft bezocht? Dit gekleurde dorpje is tegen een helling aan gebouwd waardoor de berg Teix er als een soort reus bovenuit komt. Ik snap wel dat dit enorm veel schilders aantrekt, wat een plaatje! En dat niet alleen: jaarlijks vindt hier het Festival Internacional de Música de Deià plaats. Hét muzikale event van het eiland. Dit schattige dorpje ademt één en al cultuur.

9. Laat je betoveren door de bezienswaardigheden van Palma de Mallorca

Iedere keer als ik het eiland bezoek, moet ik echt even langs de hoofdstad. Op Palma de Mallorca voel ik mij helemaal thuis. Ik vind het hier heerlijk om dwars door het oude centrum te slenteren. Achter elk hoekje vind ik fotogenieke steegjes. En dan die palmbomen langs de boulevard, dit is toch precies het beeld wat je hebt van een vakantie?

Trouwens, over de boulevard gesproken. Wist je dat deze uitzicht heeft over één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Mallorca? Eigenlijk overal in de stad heb je uitzicht over de indrukwekkende kathedraal ‘Le Seu’. Door de vele versierde ramen wordt het ook wel de ‘Kathedraal van het Licht’ genoemd. Aanrader!

Van al dat bezichtigen gaat mijn maagje rammelen, en daarom vervolg ik mijn weg naar de wijk ‘Santa Catalina’. Overal waar ik kijk zie ik hier eettentjes die mijn naam lijken te roepen, en dan ben ik nog niet eens op zoek geweest naar unieke tapasrestaurants in de zijstraten van deze wijk. Eén ding is zeker: voor authentiek Spaans eten is dit the place to be.

de ‘Kathedraal van het Licht’ vanaf de boulevard

Foto: kom jij de ‘Kathedraal van het Licht’ ook bezoeken?

10. Maak een roadtrip over de MA-10

Weet je hoe ik op Mallorca alle bezienswaardigheden het liefste verken? Met mijn huurauto natuurlijk. Zodra ik plaatsneem achter het stuur en met de sleutel de auto start, ervaar ik een gevoel van vrijheid. Ik trek mijn eigen plan en cruise het hele eiland rond. De weg MA-10 is 170 kilometer lang en is een heerlijke roadtrip op zich. Gelukkig staat alles goed aangegeven, waardoor ik nog meer kan genieten van de adembenemende uitzichten die ik onderweg tegenkom. Wie weet wat er allemaal te ontdekken valt…

Zoals je merkt, kan ik eindeloos blijven vertellen over de bijzondere bezienswaardigheden op Mallorca. Wat is het hier ultiem genieten, I love it. Zie jij het ook helemaal zitten om op ontdekking te gaan op dit prachtige eiland? Bekijk dan eens mijn favoriete adresjes op Mallorca en laat de pret vast beginnen!

20 december, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.