Turquoise water, wit zand… Als ik terugdenk aan mijn vakanties op het Spaanse eiland Mallorca, zie ik al snel deze perfecte plaatjes weer voor me. De stranden van Mallorca zijn altijd weer een feestje voor me. Alsof ze zo uit een reisgids geplukt zijn. Inmiddels heb ik heel wat mooie baaien en stranden op Mallorca mogen ontdekken. Hoog tijd om mijn favoriete stranden van Mallorca met je te delen! 

Playa de Muro

Als ik denk aan die perfecte plaatjes, van helderblauw water en wit zand, denk ik al snel aan het strand van Playa de Muro. Het water doet hier haast caribisch aan. Doordat het strand behoorlijk lang is, vind ik hier altijd wel een plekje zonder al teveel mensen om me heen. Precies waar ik gelukkig van word bij een dagje strand! Playa de Muro is overigens ook bij surfers een populaire plek, dankzij de wind die aan deze kant van het eiland goed staat. Hoe heerlijk is het om vanaf je handdoekje in alle rust te genieten van de kunsten die de surfers op het water laten zien?

Mooiste stranden van Mallorca - Playa de Muro

Cala Tuent

In een barretje in het authentieke bergdorpje Valdemossa raak ik aan de praat met Mauro, een goedlachse Spanjaard die geboren en getogen is op het eiland. Als ik hem vertel over mijn zoektocht naar mooie, rustige stranden op Mallorca, lichten zijn ogen op. “Ik heb misschien wel het rustigste strand van Mallorca voor je”, begint hij. Cala Tuent, de ideale plek voor natuurliefhebbers als jij. Het is geen groot strand, maar wel altijd rustig en de beboste omgeving is prachtig. Oh, en je hebt er een prachtig uitzicht op de hoogste berg van Mallorca, Puig Major!” Zijn enthousiasme maakt nieuwsgierig. Een dag later ontdek ik dit prachtige strandje. Inderdaad: een oase van rust in een schitterende omgeving!

Mallorca strand Cala Tuent

Cala Portals Vells

Hoewel ik me op vakantie graag wijzer laat maken door tips van locals, vind ik het ook heerlijk om zonder plan op pad te gaan en mezelf te laten verrassen. Dat is precies wat ik deed toen ik het rustige strand van Cala Portals Vells ontdekte. Via een prachtig weggetje kom ik per toeval bij dit strand terecht, waar de massa niet is. Het schitterende lichtblauwe water maakt het tot een plek waar ik graag kom. Ondanks de rust die er heerst zijn er toch enkele barretje en restaurantjes te vinden op het strand van Cala Portals Vells. Een echte aanrader als je het mij vraagt!

Stranden Mallorca - Cala Portals Vells

Cala Llamp

Diezelfde Mauro gaf me in het barretje in Valdemossa nog een bijzondere tip: het strand van Cala Llamp. “Geen plek om de hele dag te liggen en te zonnebaden”, legt hij uit. “Maar des te meer een schitterende plek als je houdt van natuurlijke bassins en mooie uitzichten.” Twee dagen later volg ik zijn tip op. Het blijkt inderdaad een bijzondere plek: het uitzicht op het gebergte van Tramuntana is werkelijk waanzinnig en de zwemmogelijkheden zijn bijzonder. Geen stranden om op te liggen, wel natuurlijke bassins en mooie plekken om te snorkelen. Op de steenterrassen geniet ik samen met een handjevol andere reizigers van de schoonheid om me heen.

Mallorca strand Cala Llamp

Pagueras

Een andere plek die ik graag bezoek, is Paguera. Paguera is gelegen aan de zuidwestkust van Mallorca en staat bekend om zijn levendige atmosfeer en prachtige stranden. Met drie hoofdstranden – Playa Palmira, Playa Tora en Playa La Romana is er voor ieder wat wils. Het is er wel wat drukker, want langs de met palmbomen omzoomde boulevard vind je talloze restaurants, cafés en winkels. Hierdoor is het een populaire strandbestemming is voor zowel families als jonge vakantiegangers.Es Trenc

Es Trenc wordt vaak beschouwd als één van de mooiste stranden op Mallorca en bevindt zich in het zuiden van het eiland. Je vindt er een 2 kilometer lang zandstrand zonder bebouwing. Es Trenc ligt tussen Colonia Sant Jordi en Sa Rapita. Het strand trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan die op zoek zijn naar een idyllische plek om te ontspannen en te genieten van de ongerepte mediterrane omgeving. Hier plof ik graag een middag met mijn handdoekje neer.

Mooiste-stranden van Mallorca-Es-trenc

Cala Pi

De laatste tip die ik van Mauro meekreeg, is het strand van Cala Pi. Volgens hem een pareltje, omgeven door pijnbomen en door de ligging tussen twee kapen heerlijk windstil. Hij heeft gelijk. Eenmaal op het strand van Cala Pi geniet ik van het natuurschoon om me heen, maar ook van het prachtige water en de rust. Die middag besluit ik mijn snorkel weer een te pakken, daarvoor is Cala Pi de ideale plek door de weinige wind. Een strand dat ik zeker nog eens ga bezoeken!

Mallorca strand Cala Pi

Zin gekregen om de stranden van Mallorca eens met eigen ogen te bekijken?

Neem dan een kijkje bij mijn adresjes op Mallorca. Eerst meer inspiratie opdoen? Lees ook eens 10x unieke bezienswaardigheden op Mallorca.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Turquoise water, wit zand… Als ik terugdenk aan mijn vakanties op het Spaanse eiland Mallorca, zie ik al snel deze perfecte plaatjes weer voor me. De stranden van Mallorca zijn altijd weer een feestje voor me. Alsof ze zo uit een reisgids geplukt zijn. Inmiddels heb ik heel wat mooie baaien en stranden op Mallorca mogen ontdekken. Hoog tijd om mijn favoriete stranden van Mallorca met je te delen! 

Playa de Muro

Als ik denk aan die perfecte plaatjes, van helderblauw water en wit zand, denk ik al snel aan het strand van Playa de Muro. Het water doet hier haast caribisch aan. Doordat het strand behoorlijk lang is, vind ik hier altijd wel een plekje zonder al teveel mensen om me heen. Precies waar ik gelukkig van word bij een dagje strand! Playa de Muro is overigens ook bij surfers een populaire plek, dankzij de wind die aan deze kant van het eiland goed staat. Hoe heerlijk is het om vanaf je handdoekje in alle rust te genieten van de kunsten die de surfers op het water laten zien?

Mooiste stranden van Mallorca - Playa de Muro

Cala Tuent

In een barretje in het authentieke bergdorpje Valdemossa raak ik aan de praat met Mauro, een goedlachse Spanjaard die geboren en getogen is op het eiland. Als ik hem vertel over mijn zoektocht naar mooie, rustige stranden op Mallorca, lichten zijn ogen op. “Ik heb misschien wel het rustigste strand van Mallorca voor je”, begint hij. Cala Tuent, de ideale plek voor natuurliefhebbers als jij. Het is geen groot strand, maar wel altijd rustig en de beboste omgeving is prachtig. Oh, en je hebt er een prachtig uitzicht op de hoogste berg van Mallorca, Puig Major!” Zijn enthousiasme maakt nieuwsgierig. Een dag later ontdek ik dit prachtige strandje. Inderdaad: een oase van rust in een schitterende omgeving!

Mallorca strand Cala Tuent

Cala Portals Vells

Hoewel ik me op vakantie graag wijzer laat maken door tips van locals, vind ik het ook heerlijk om zonder plan op pad te gaan en mezelf te laten verrassen. Dat is precies wat ik deed toen ik het rustige strand van Cala Portals Vells ontdekte. Via een prachtig weggetje kom ik per toeval bij dit strand terecht, waar de massa niet is. Het schitterende lichtblauwe water maakt het tot een plek waar ik graag kom. Ondanks de rust die er heerst zijn er toch enkele barretje en restaurantjes te vinden op het strand van Cala Portals Vells. Een echte aanrader als je het mij vraagt!

Stranden Mallorca - Cala Portals Vells

Cala Llamp

Diezelfde Mauro gaf me in het barretje in Valdemossa nog een bijzondere tip: het strand van Cala Llamp. “Geen plek om de hele dag te liggen en te zonnebaden”, legt hij uit. “Maar des te meer een schitterende plek als je houdt van natuurlijke bassins en mooie uitzichten.” Twee dagen later volg ik zijn tip op. Het blijkt inderdaad een bijzondere plek: het uitzicht op het gebergte van Tramuntana is werkelijk waanzinnig en de zwemmogelijkheden zijn bijzonder. Geen stranden om op te liggen, wel natuurlijke bassins en mooie plekken om te snorkelen. Op de steenterrassen geniet ik samen met een handjevol andere reizigers van de schoonheid om me heen.

Mallorca strand Cala Llamp

Pagueras

Een andere plek die ik graag bezoek, is Paguera. Paguera is gelegen aan de zuidwestkust van Mallorca en staat bekend om zijn levendige atmosfeer en prachtige stranden. Met drie hoofdstranden – Playa Palmira, Playa Tora en Playa La Romana is er voor ieder wat wils. Het is er wel wat drukker, want langs de met palmbomen omzoomde boulevard vind je talloze restaurants, cafés en winkels. Hierdoor is het een populaire strandbestemming is voor zowel families als jonge vakantiegangers.Es Trenc

Es Trenc wordt vaak beschouwd als één van de mooiste stranden op Mallorca en bevindt zich in het zuiden van het eiland. Je vindt er een 2 kilometer lang zandstrand zonder bebouwing. Es Trenc ligt tussen Colonia Sant Jordi en Sa Rapita. Het strand trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan die op zoek zijn naar een idyllische plek om te ontspannen en te genieten van de ongerepte mediterrane omgeving. Hier plof ik graag een middag met mijn handdoekje neer.

Mooiste-stranden van Mallorca-Es-trenc

Cala Pi

De laatste tip die ik van Mauro meekreeg, is het strand van Cala Pi. Volgens hem een pareltje, omgeven door pijnbomen en door de ligging tussen twee kapen heerlijk windstil. Hij heeft gelijk. Eenmaal op het strand van Cala Pi geniet ik van het natuurschoon om me heen, maar ook van het prachtige water en de rust. Die middag besluit ik mijn snorkel weer een te pakken, daarvoor is Cala Pi de ideale plek door de weinige wind. Een strand dat ik zeker nog eens ga bezoeken!

Mallorca strand Cala Pi

Zin gekregen om de stranden van Mallorca eens met eigen ogen te bekijken?

Neem dan een kijkje bij mijn adresjes op Mallorca. Eerst meer inspiratie opdoen? Lees ook eens 10x unieke bezienswaardigheden op Mallorca.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

18 maart, 2024|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.