Azuurblauwe zee, witte strandjes, zwarte stranden, vulkanen… Als ik denk aan Spaanse eilanden, zie ik ontzettend veel diverse landschappen voor me! Van de Balearen tot de Canarische Eilanden, van Mallorca tot Tenerife… Allemaal hebben ze zo hun eigen karakter en dat is precies waarom ik zo dol ben op de Spaanse eilanden! Vandaag deel ik mijn favoriete Spaanse eilanden met je, al is die keuze niet eenvoudig…

Mallorca

Alle vele keren bezocht ik het Spaanse eiland Mallorca. Eigenlijk raak ik hier nooit uitgekeken… De combinatie van het bergachtige binnenland met mooiste baaien vind ik fantastisch! Tel daarbij op dat ik op Mallorca tal van vriendelijke locals ontmoette. Sommigen zijn zelfs vrienden geworden en spreek ik nog regelmatig. Zoals Isabella, die me de mooiste plekken van Mallorca liet zien. In het bergdorpje Valdemossa lunchten we uitgebreid, aan de kust liepen we prachtige wandelingen pal langs zee en intussen tipte ze me de mooiste authentieke adresjes waar ik kon slapen…

Mallorca strand Es Trenc

La Palma

Het Spaanse eiland La Palma heeft een prominente plek in mijn hart veroverd. Sinds ik ontdekte hoe bijzonder mooi dit eiland is, keer ik er het liefst elk jaar een keertje naar terug. La Palma blinkt uit in zijn ruige natuur. Van grillige zwarte stranden tot indrukwekkende vulkanen en eindeloos veel groen. En dan die wandelpaden… La Palma is voor mij het wandelwalhalla van Spanje! Op het relatief kleine eilandje is maar liefst duizend kilometer aan wandelpaden uitgezet. Met mijn goede vriend Juan die op La Palma woont, maak ik nagenoeg elk jaar een paar wandelingen op het eiland. Na zo’n wandeling voel ik trots, voldaan en ultiem gelukkig!

La Palma

Fuerteventura

De Caribbean van Europa… Toen ik hoorde dat Fuerteventura veelal zo wordt genoemd, moest ik ernaartoe! Mijn nieuwsgierigheid bleek een goede, want eenmaal op Fuerteventura kon ik niet anders dan intens blij zijn. De schoonheid van dit eiland had ik jaren eerder willen ontdekken. Fuerteventura is voor mij een favoriete bestemming in de wintermaanden geworden. De temperatuur blijft hier namelijk het gehele jaar door boven de 20 graden. Afgelopen december zat ik op Fuerteventura nog op een terrasje in de zon, met uitzicht op zee, terwijl de kitesurfers hun kunstje op het water deden… Over genieten gesproken!

Fuerteventura

Ibiza

Veel van mijn vrienden kijken verbaasd op als ik ze vertel hoe prachtig ik Ibiza vind. Ze weten dat ik niet van massatoerisme houd en hebben dat beeld van een drukbezocht Ibiza. Maar wat als ik je vertel dat ik inmiddels tal van adresjes heb gevonden waar de stilte bijna hoorbaar is? Ja, echt waar! En ook op de rest van het eiland ken ik de weg inmiddels. Ibiza is zeker ook een prachtbestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Zo schreef ik al eens over de rustige strandjes van Ibiza.

Ibiza Sant Joan de Labritja

Tenerife

Hoewel het moeilijk kiezen is tussen de mooiste eilanden van Spanje, mag Tenerife wat mij betreft niet ontbreken in dit lijstje. Dit grootste eiland van de Canarische Eilanden is namelijk een bijzondere. Het contrast tussen de indrukwekkende bergen en de vele lieflijke stranden maakt Tenerife voor mij een interessante vakantiebestemming. Door mijn ontmoeting met vele locals heb ik inmiddels de mooiste plekken van Tenerife mogen ontdekken. En dat zijn er nogal wat!

Tenerife Candelaria

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Azuurblauwe zee, witte strandjes, zwarte stranden, vulkanen… Als ik denk aan Spaanse eilanden, zie ik ontzettend veel diverse landschappen voor me! Van de Balearen tot de Canarische Eilanden, van Mallorca tot Tenerife… Allemaal hebben ze zo hun eigen karakter en dat is precies waarom ik zo dol ben op de Spaanse eilanden! Vandaag deel ik mijn favoriete Spaanse eilanden met je, al is die keuze niet eenvoudig…

Mallorca

Alle vele keren bezocht ik het Spaanse eiland Mallorca. Eigenlijk raak ik hier nooit uitgekeken… De combinatie van het bergachtige binnenland met mooiste baaien vind ik fantastisch! Tel daarbij op dat ik op Mallorca tal van vriendelijke locals ontmoette. Sommigen zijn zelfs vrienden geworden en spreek ik nog regelmatig. Zoals Isabella, die me de mooiste plekken van Mallorca liet zien. In het bergdorpje Valdemossa lunchten we uitgebreid, aan de kust liepen we prachtige wandelingen pal langs zee en intussen tipte ze me de mooiste authentieke adresjes waar ik kon slapen…

Mallorca strand Es Trenc

La Palma

Het Spaanse eiland La Palma heeft een prominente plek in mijn hart veroverd. Sinds ik ontdekte hoe bijzonder mooi dit eiland is, keer ik er het liefst elk jaar een keertje naar terug. La Palma blinkt uit in zijn ruige natuur. Van grillige zwarte stranden tot indrukwekkende vulkanen en eindeloos veel groen. En dan die wandelpaden… La Palma is voor mij het wandelwalhalla van Spanje! Op het relatief kleine eilandje is maar liefst duizend kilometer aan wandelpaden uitgezet. Met mijn goede vriend Juan die op La Palma woont, maak ik nagenoeg elk jaar een paar wandelingen op het eiland. Na zo’n wandeling voel ik trots, voldaan en ultiem gelukkig!

La Palma

Fuerteventura

De Caribbean van Europa… Toen ik hoorde dat Fuerteventura veelal zo wordt genoemd, moest ik ernaartoe! Mijn nieuwsgierigheid bleek een goede, want eenmaal op Fuerteventura kon ik niet anders dan intens blij zijn. De schoonheid van dit eiland had ik jaren eerder willen ontdekken. Fuerteventura is voor mij een favoriete bestemming in de wintermaanden geworden. De temperatuur blijft hier namelijk het gehele jaar door boven de 20 graden. Afgelopen december zat ik op Fuerteventura nog op een terrasje in de zon, met uitzicht op zee, terwijl de kitesurfers hun kunstje op het water deden… Over genieten gesproken!

Fuerteventura

Ibiza

Veel van mijn vrienden kijken verbaasd op als ik ze vertel hoe prachtig ik Ibiza vind. Ze weten dat ik niet van massatoerisme houd en hebben dat beeld van een drukbezocht Ibiza. Maar wat als ik je vertel dat ik inmiddels tal van adresjes heb gevonden waar de stilte bijna hoorbaar is? Ja, echt waar! En ook op de rest van het eiland ken ik de weg inmiddels. Ibiza is zeker ook een prachtbestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Zo schreef ik al eens over de rustige strandjes van Ibiza.

Ibiza Sant Joan de Labritja

Tenerife

Hoewel het moeilijk kiezen is tussen de mooiste eilanden van Spanje, mag Tenerife wat mij betreft niet ontbreken in dit lijstje. Dit grootste eiland van de Canarische Eilanden is namelijk een bijzondere. Het contrast tussen de indrukwekkende bergen en de vele lieflijke stranden maakt Tenerife voor mij een interessante vakantiebestemming. Door mijn ontmoeting met vele locals heb ik inmiddels de mooiste plekken van Tenerife mogen ontdekken. En dat zijn er nogal wat!

Tenerife Candelaria

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

12 mei, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.