Er zijn maar weinig dingen die me zo blij maken als lekker eten en drinken. Daarom kom ik altijd graag op Mallorca, mijn favoriete eiland op Spaanse eilandengroep de Balearen. Hier heb je fantastische plekjes voor een heerlijke lunch of spectaculair diner. Ga je mee op een culinaire tour langs de toprestaurants van Mallorca?

Een magisch uitzicht vanaf restaurant D’alt Des Coll

Ik ben dol op authentieke restaurantjes en bezoek er ook zoveel mogelijk als ik op Mallorca ben. Ik krijg er geen genoeg van. Vandaag ga ik naar restaurant D’alt Des Coll. Wat een pareltje! Ik kijk mijn ogen uit: het uitzicht vanaf het sfeervolle restaurant op de bergtop is adembenemend. En dan moet ik nog aan tafel! Het eten is minstens zo geweldig als het uitzicht. Het verse brood, pa am oli, ruikt heerlijk, en de tapas zijn verrukkelijk. Al mijn favoriete Spaanse tapas staan op de kaart. Ik kan hier nog uren blijven zitten.

Pa amb oli op een bord in een restaurant in Mallorca

Foto: proef de pa am oli in restaurant D’alt Des Coll

Proef de smaken van Mallorca bij Miceli

Ik hou enorm van restaurants met een bijzondere ligging. Hoog tijd dus voor een bezoekje aan een van de beste restaurants van Mallorca: Miceli. Een uniek plekje in het knusse bergdorpje Selva. Miceli bevindt zich in een typisch Mallorcaans huisje uit de 19e eeuw en serveert alleen lokale gerechten van het eiland. Wat ik extra speciaal vind: elke ochtend gaat de chef-kok naar de markt in Selva en koopt daar verse producten. Het menu is dus afhankelijk van wat er op de markt te krijgen is. Zo is elke dag weer een verrassing! Je kunt kiezen uit een 4- of 5-gangen diner met de smaken van Mallorca. Bij elke gang vertelt de eigenaar van het restaurant gepassioneerd over de achtergrond van de gerechten op m’n bord. Wat is dit intens genieten.

Geniet van verse vis bij Migjorn Gastrobar

Als ik op Mallorca ben, moet ik echt vis eten. Vers uit de zee, beter wordt het niet. Migjorn Gastrobar is mijn favoriete visrestaurant op Mallorca. Dit pareltje ligt pal aan zee en hier ga ik altijd voor de vis van de dag. Dat blijkt ook deze keer weer een geweldige keuze: mijn lunch is verser dan vers, de vis smelt op mijn tong. En dat met een spectaculair uitzicht op de zee. Ik weet zeker dat ik hier nog heel vaak terug kom.

Dineer met zonsondergang bij Mirador de la Victoria

Mirador de la Victoria is één van de beste restaurants in Alcudia. En wat is nou een beter moment om daar te eten dan met zonsondergang? Via een kronkelende kustweg kom je aan bij het restaurant. Bij aankomst maakt mijn hart een sprongetje: er zijn tafels met een waanzinnig uitzicht op zee. Ik kan nu al niet wachten tot de zon straks ondergaat. Maar eerst een heerlijk diner. Mijn verse doradefilet is zo voortreffelijk bereid dat hij van de graat valt. Ik voel me intens gelukkig en dan moet het allerbeste nog komen. De lucht kleurt langzaam oranje en de zon zakt in de zee. Als dit geen perfect dessert is: een van de mooiste zonsondergangen die ik ooit op Mallorca heb gezien.

doradefilet op een bord in een restaurant in Mallorca

Foto: de heerlijke doradefilet in Mirador de la Victoria

Het beste vlees van Mallorca bij Lume & Co

De laatste avond van mijn bezoekje aan Mallorca breng ik door in de hoofdstad. En wel bij Lume & Co; één van de beste restaurants van Palma de Mallorca en een topplek als je iets te vieren hebt. Lume & Co is een plek naar mijn hart, zie ik in één oogopslag: een eeuwenoud pand met een knus terras, wijnvaten in de tuin, een warm en hip decor, en tóch voel je hier het echte Mallorca. Hier eet je het allerbeste vlees, heb ik gehoord. Dat wil ik natuurlijk proberen. En inderdaad; de steak die ik bestel is van topkwaliteit en elke hap is een feestje voor mijn smaakpapillen. Wat een heerlijke avond. Ik weet nu al dat ik snel weer terugkom. Dan ga ik meteen weer eens langs deze unieke bezienswaardigheden op Mallorca

Kun jij ook niet wachten om de beste restaurants op Mallorca te ontdekken? Boek dan een heerlijk adresje en ga op culinaire tour. Tip: met een huurauto kom je nog makkelijker bij alle bijzondere plekjes!

Er zijn maar weinig dingen die me zo blij maken als lekker eten en drinken. Daarom kom ik altijd graag op Mallorca, mijn favoriete eiland op Spaanse eilandengroep de Balearen. Hier heb je fantastische plekjes voor een heerlijke lunch of spectaculair diner. Ga je mee op een culinaire tour langs de toprestaurants van Mallorca?

Een magisch uitzicht vanaf restaurant D’alt Des Coll

Ik ben dol op authentieke restaurantjes en bezoek er ook zoveel mogelijk als ik op Mallorca ben. Ik krijg er geen genoeg van. Vandaag ga ik naar restaurant D’alt Des Coll. Wat een pareltje! Ik kijk mijn ogen uit: het uitzicht vanaf het sfeervolle restaurant op de bergtop is adembenemend. En dan moet ik nog aan tafel! Het eten is minstens zo geweldig als het uitzicht. Het verse brood, pa am oli, ruikt heerlijk, en de tapas zijn verrukkelijk. Al mijn favoriete Spaanse tapas staan op de kaart. Ik kan hier nog uren blijven zitten.

Pa amb oli op een bord in een restaurant in Mallorca

Foto: proef de pa am oli in restaurant D’alt Des Coll

Proef de smaken van Mallorca bij Miceli

Ik hou enorm van restaurants met een bijzondere ligging. Hoog tijd dus voor een bezoekje aan een van de beste restaurants van Mallorca: Miceli. Een uniek plekje in het knusse bergdorpje Selva. Miceli bevindt zich in een typisch Mallorcaans huisje uit de 19e eeuw en serveert alleen lokale gerechten van het eiland. Wat ik extra speciaal vind: elke ochtend gaat de chef-kok naar de markt in Selva en koopt daar verse producten. Het menu is dus afhankelijk van wat er op de markt te krijgen is. Zo is elke dag weer een verrassing! Je kunt kiezen uit een 4- of 5-gangen diner met de smaken van Mallorca. Bij elke gang vertelt de eigenaar van het restaurant gepassioneerd over de achtergrond van de gerechten op m’n bord. Wat is dit intens genieten.

Geniet van verse vis bij Migjorn Gastrobar

Als ik op Mallorca ben, moet ik echt vis eten. Vers uit de zee, beter wordt het niet. Migjorn Gastrobar is mijn favoriete visrestaurant op Mallorca. Dit pareltje ligt pal aan zee en hier ga ik altijd voor de vis van de dag. Dat blijkt ook deze keer weer een geweldige keuze: mijn lunch is verser dan vers, de vis smelt op mijn tong. En dat met een spectaculair uitzicht op de zee. Ik weet zeker dat ik hier nog heel vaak terug kom.

Dineer met zonsondergang bij Mirador de la Victoria

Mirador de la Victoria is één van de beste restaurants in Alcudia. En wat is nou een beter moment om daar te eten dan met zonsondergang? Via een kronkelende kustweg kom je aan bij het restaurant. Bij aankomst maakt mijn hart een sprongetje: er zijn tafels met een waanzinnig uitzicht op zee. Ik kan nu al niet wachten tot de zon straks ondergaat. Maar eerst een heerlijk diner. Mijn verse doradefilet is zo voortreffelijk bereid dat hij van de graat valt. Ik voel me intens gelukkig en dan moet het allerbeste nog komen. De lucht kleurt langzaam oranje en de zon zakt in de zee. Als dit geen perfect dessert is: een van de mooiste zonsondergangen die ik ooit op Mallorca heb gezien.

doradefilet op een bord in een restaurant in Mallorca

Foto: de heerlijke doradefilet in Mirador de la Victoria

Het beste vlees van Mallorca bij Lume & Co

De laatste avond van mijn bezoekje aan Mallorca breng ik door in de hoofdstad. En wel bij Lume & Co; één van de beste restaurants van Palma de Mallorca en een topplek als je iets te vieren hebt. Lume & Co is een plek naar mijn hart, zie ik in één oogopslag: een eeuwenoud pand met een knus terras, wijnvaten in de tuin, een warm en hip decor, en tóch voel je hier het echte Mallorca. Hier eet je het allerbeste vlees, heb ik gehoord. Dat wil ik natuurlijk proberen. En inderdaad; de steak die ik bestel is van topkwaliteit en elke hap is een feestje voor mijn smaakpapillen. Wat een heerlijke avond. Ik weet nu al dat ik snel weer terugkom. Dan ga ik meteen weer eens langs deze unieke bezienswaardigheden op Mallorca

Kun jij ook niet wachten om de beste restaurants op Mallorca te ontdekken? Boek dan een heerlijk adresje en ga op culinaire tour. Tip: met een huurauto kom je nog makkelijker bij alle bijzondere plekjes!

13 december, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.