Bij het eiland Mallorca dacht ik lange tijd aan helderblauwe baaien. En aan mijn voeten in dat verfrissende water en de zon die hier bijna altijd schijnt. Aan mooie haventjes en kleurrijke dorpen. Maar één ding zag ik destijds nog over het hoofd: de ruige bergen van dit eiland!

Het ruige binnenland van Mallorca

Toen ik hoorde over het ruige binnenland van Mallorca, twijfelde ik geen moment. Dit moest ik zien! Zo gezegd, zo gedaan. Ik trok het de bergen in en kwam een paar bijzondere plekjes tegen, waaronder Son Calo. Door de eigenaren werd ik hier zeer hartelijk ontvangen. Ze vertelden meteen honderduit over dit ruige en rustige stukje Mallorca, waar zij zich zo thuis voelen. Met als laatste mededeling dat ik vooral het dorpje Valldemossa niet mocht overslaan. Die bestemming zette ik meteen maar op mijn planning voor de volgende dag.

Vlak voor ik die ochtend mijn auto instap, plof ik nog even neer op een stoeltje. Ik kijk uit op de bergen. Eindeloos staar ik naar de kleuren donkergroen, afgewisseld met het grijs van de rotsen. Om de bergen heen hangt wat sluierbewolking. Van dit moment kan ik alleen maar genieten. Dit is de natuur op zijn best! Tijd om te gaan. Valldemossa wacht op me…

Valldemossa: het sprookje van Mallorca

Rustig rijd ik naar Valldemossa. Over charmante wegen met natuur aan weerszijden. Zo nu en dan doemt er een mooi landhuis op aan mijn rechterkant. Dan weer een veld vol olijfbomen aan mijn linkerkant. De reis ernaartoe is al een feestje! Eenmaal aangekomen in Valldemossa zet ik mijn auto langs de kant. Vanaf de parkeerplaats wandel ik het historische stadje binnen.

Mallorca Valdemossa

Het unieke Kartuizerklooster

Middenin het dorp loop ik tegen het oude Kartuizerklooster op. Wat een indrukwekkend bouwwerk! Dit klooster was vroeger een paleis, en wel dat van Koning Sancho. Tot 1399 want daarna werd het eigendom van de Kartuizermonniken, waarna het een klooster werd. Voor het klooster zie ik een groot beeld. ‘Frédéric Chopin’ staat er op het bordje. In de tekst op het bordje lees ik dat de beroemde Poolse componist samen met schrijfster George Sand in Valldemossa heeft gewoond. Het dorp zou zelfs zijn naamsbekendheid aan hem te danken hebben.

Op Placa de Cartoix besluit ik wat verkoeling te zoeken in de vorm van een drankje. Achter me zie ik lichtgele gevels met groene en bruine luiken. Het pleintje is versierd met een paar prachtige bomen waardoor het goed uit te houden is in de zon. Boven de woningen zie ik de bergen steeds uitsteken. Wat een magisch dorpje is dit…

Ben jij weleens in Valldemossa geweest? Zo niet, neem dan een kijkje tussen mijn adresjes op Mallorca.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Bij het eiland Mallorca dacht ik lange tijd aan helderblauwe baaien. En aan mijn voeten in dat verfrissende water en de zon die hier bijna altijd schijnt. Aan mooie haventjes en kleurrijke dorpen. Maar één ding zag ik destijds nog over het hoofd: de ruige bergen van dit eiland!

Het ruige binnenland van Mallorca

Toen ik hoorde over het ruige binnenland van Mallorca, twijfelde ik geen moment. Dit moest ik zien! Zo gezegd, zo gedaan. Ik trok het de bergen in en kwam een paar bijzondere plekjes tegen, waaronder Son Calo. Door de eigenaren werd ik hier zeer hartelijk ontvangen. Ze vertelden meteen honderduit over dit ruige en rustige stukje Mallorca, waar zij zich zo thuis voelen. Met als laatste mededeling dat ik vooral het dorpje Valldemossa niet mocht overslaan. Die bestemming zette ik meteen maar op mijn planning voor de volgende dag.

Vlak voor ik die ochtend mijn auto instap, plof ik nog even neer op een stoeltje. Ik kijk uit op de bergen. Eindeloos staar ik naar de kleuren donkergroen, afgewisseld met het grijs van de rotsen. Om de bergen heen hangt wat sluierbewolking. Van dit moment kan ik alleen maar genieten. Dit is de natuur op zijn best! Tijd om te gaan. Valldemossa wacht op me…

Valldemossa: het sprookje van Mallorca

Rustig rijd ik naar Valldemossa. Over charmante wegen met natuur aan weerszijden. Zo nu en dan doemt er een mooi landhuis op aan mijn rechterkant. Dan weer een veld vol olijfbomen aan mijn linkerkant. De reis ernaartoe is al een feestje! Eenmaal aangekomen in Valldemossa zet ik mijn auto langs de kant. Vanaf de parkeerplaats wandel ik het historische stadje binnen.

Mallorca Valdemossa

Het unieke Kartuizerklooster

Middenin het dorp loop ik tegen het oude Kartuizerklooster op. Wat een indrukwekkend bouwwerk! Dit klooster was vroeger een paleis, en wel dat van Koning Sancho. Tot 1399 want daarna werd het eigendom van de Kartuizermonniken, waarna het een klooster werd. Voor het klooster zie ik een groot beeld. ‘Frédéric Chopin’ staat er op het bordje. In de tekst op het bordje lees ik dat de beroemde Poolse componist samen met schrijfster George Sand in Valldemossa heeft gewoond. Het dorp zou zelfs zijn naamsbekendheid aan hem te danken hebben.

Op Placa de Cartoix besluit ik wat verkoeling te zoeken in de vorm van een drankje. Achter me zie ik lichtgele gevels met groene en bruine luiken. Het pleintje is versierd met een paar prachtige bomen waardoor het goed uit te houden is in de zon. Boven de woningen zie ik de bergen steeds uitsteken. Wat een magisch dorpje is dit…

Ben jij weleens in Valldemossa geweest? Zo niet, neem dan een kijkje tussen mijn adresjes op Mallorca.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

16 juni, 2017|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. JOhan 14 september, 2017 at 1:25 pm - Reply

    Wauw het ziet er echt super tof uit 🙂
    Bedankt voor het plaatsen

  2. […] have written about this place before, but Valldemossa has stolen my heart. The rustic stone houses are dotted with colourful exotic flowers, and the many […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.