Als mijn vrienden me vragen waar ze hun vakantie het beste kunnen doorbrengen wanneer ze dol zijn op heerlijke strandjes, popt Lefkas al snel bij me op. Dit Griekse eiland barst van de lieflijke strandjes. Strandjes waaraan ik mijn hart al meerdere malen verloor. Hoog tijd om mijn favoriete strandjes op Lefkas met je te delen…

Het strandje van Milos

Een strandje dat niet al te gemakkelijk bereikbaar is: ik ben er dol op! Vaak zijn dat de wat rustigere strandjes namelijk. Ook Milos op Lefkas is zo’n strandje, hoor ik via mijn Griekse vriendin Melina. Een strandje dat enkel via een uitdagend pad te bereiken is. Toch loont het dit pad te bewandelen: het uitzicht dat je ervoor krijgt is prachtig én het is er relatief rustig. En mocht je nu echt geen zin in een spannende wandeling hebben, kun je altijd nog de watertaxi pakken vanaf het strand van Ágios-Nikítas!

Lefkas Milos strand

Het strand van Egremni

Nog zo’n prachtig strandje dat lastig te bereiken is, is volgens Melina het strandje van Egremni. Niet om een heel leuke reden overigens: in 2015 heeft een aardbeving de lange trap van boven naar beneden verwoest. “Nu kunnen we het strandje van Egremni alleen nog met een bootje bezoeken”, vertelt ze me. Gelukkig heeft Melina goede contacten in het lieflijke havenstadje Vassiliki en kunnen we hier een bootje huren. Eenmaal aangekomen op het strand van Egremni, begrijp ik waarom ze me dit wilde laten zien. Het water is hier lichtblauw, de rotsen zijn er indrukwekkend… Een plek die het bootje huren meer dan waard is!

Lefkas Egremni strand

De stranden van het eilandje Meganisi

Over onontdekte pareltjes gesproken… Het piepkleine eilandje Meganisi voor de kust van Lefkas is een pareltje dat je met de boot kunt aandoen. Melina neemt me hier op een rustige dinsdagochtend mee naartoe en laat me zien hoe prachtig groen en bergachtig het kleine eilandje is. We ploffen neer op één van de vele  rustige strandjes van Meganisi en ik geniet wederom van een totaal ontspannen dag…

Lefkas Meganisi strand

Het strand van Avali

Soms is het op populaire vakantiebestemmingen goed zoeken naar de rustigere plekken. Gelukkig kom ik via locals en vrienden van me achter veel van die plekjes. Zo nam Melina mij een keer mee naar het rustige strand van Avali op Lefkas. Zo’n strandje met helderblauw water, dat zachtjes voortkabbelt. Bij het sfeervolle strandtentje bestellen we die middag een koude witte wijn en genieten van de rust die hier heerst. Dit is pas echt genieten…

Lefkas Avali strand

Ga jij deze strandjes op Lefkas bewonderen?

Kan jij niet wachten om jouw voetjes in de zee te hebben? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes op Lefkas.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Als mijn vrienden me vragen waar ze hun vakantie het beste kunnen doorbrengen wanneer ze dol zijn op heerlijke strandjes, popt Lefkas al snel bij me op. Dit Griekse eiland barst van de lieflijke strandjes. Strandjes waaraan ik mijn hart al meerdere malen verloor. Hoog tijd om mijn favoriete strandjes op Lefkas met je te delen…

Het strandje van Milos

Een strandje dat niet al te gemakkelijk bereikbaar is: ik ben er dol op! Vaak zijn dat de wat rustigere strandjes namelijk. Ook Milos op Lefkas is zo’n strandje, hoor ik via mijn Griekse vriendin Melina. Een strandje dat enkel via een uitdagend pad te bereiken is. Toch loont het dit pad te bewandelen: het uitzicht dat je ervoor krijgt is prachtig én het is er relatief rustig. En mocht je nu echt geen zin in een spannende wandeling hebben, kun je altijd nog de watertaxi pakken vanaf het strand van Ágios-Nikítas!

Lefkas Milos strand

Het strand van Egremni

Nog zo’n prachtig strandje dat lastig te bereiken is, is volgens Melina het strandje van Egremni. Niet om een heel leuke reden overigens: in 2015 heeft een aardbeving de lange trap van boven naar beneden verwoest. “Nu kunnen we het strandje van Egremni alleen nog met een bootje bezoeken”, vertelt ze me. Gelukkig heeft Melina goede contacten in het lieflijke havenstadje Vassiliki en kunnen we hier een bootje huren. Eenmaal aangekomen op het strand van Egremni, begrijp ik waarom ze me dit wilde laten zien. Het water is hier lichtblauw, de rotsen zijn er indrukwekkend… Een plek die het bootje huren meer dan waard is!

Lefkas Egremni strand

De stranden van het eilandje Meganisi

Over onontdekte pareltjes gesproken… Het piepkleine eilandje Meganisi voor de kust van Lefkas is een pareltje dat je met de boot kunt aandoen. Melina neemt me hier op een rustige dinsdagochtend mee naartoe en laat me zien hoe prachtig groen en bergachtig het kleine eilandje is. We ploffen neer op één van de vele  rustige strandjes van Meganisi en ik geniet wederom van een totaal ontspannen dag…

Lefkas Meganisi strand

Het strand van Avali

Soms is het op populaire vakantiebestemmingen goed zoeken naar de rustigere plekken. Gelukkig kom ik via locals en vrienden van me achter veel van die plekjes. Zo nam Melina mij een keer mee naar het rustige strand van Avali op Lefkas. Zo’n strandje met helderblauw water, dat zachtjes voortkabbelt. Bij het sfeervolle strandtentje bestellen we die middag een koude witte wijn en genieten van de rust die hier heerst. Dit is pas echt genieten…

Lefkas Avali strand

Ga jij deze strandjes op Lefkas bewonderen?

Kan jij niet wachten om jouw voetjes in de zee te hebben? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes op Lefkas.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

10 januari, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.